Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αποστολή στην Ιταλία, Varazze Yamaha Press 2013

10 Σεπτεμβρίου, 2015

Αποστολή στην Ιταλία, Varazze Yamaha Press 2013

Η Yamaha κλέβει ξανά τις εντυπώσεις µε την παρουσίαση της νέας Yamaha F 200 V4, αλλά και του συστήµατος διεύθυνσης Joystick Helm Master. Στο τέλος Μαΐου ταξιδέψαµε ως τη Γένοβα και συγκεκριµένα στο Varazze,  για να δοκιµάσουµε σκάφη στα οποία είχαν τοποθετηθεί τόσο οι νέες 200άρες, όσο και το επαναστατικό σύστηµα µε το Joystick που λύνει τα χέρια στους ελιγµούς στο λιµάνι, ακόµα και σε όσους το επιχειρούν πρώτη φορά στην ζωή τους!

yamaha_italy_2

Βέβαια το Helm Master System αφορά σκάφη µε διπλές ή και τριπλές τοποθετήσεις των Yamaha 225, 250, 300 και 350 ίππων, οι οποίοι επικοινωνούν ηλεκτρονικά µε το joystick και µέσω «έξυπνων» µονάδων ECU µεταφέρουν τις κινήσεις του µοχλού στους κινητήρες. Αυτοί µπορούν να κινούνται αριστερά-δεξιά ή να κοµπλάρουν πρόσω-ανάποδα, ανεξάρτητα µεταξύ τους, κάνοντας ελιγµούς που ποτέ δε θα φανταζόµασταν ή θα «απαιτούσαµε», ακόµα και από τον πιο έµπειρο χειριστή. Για παράδειγµα, η εντελώς πλάγια µετακίνηση είναι ένας από αυτούς! Στο DVD του επόµενου τεύχους µπορείτε να  αποκτήσετε πλήρη άποψη των δυνατοτήτων του Helm Master.

yamaha_italy_3

Εκτός όµως του Helm Master System, η Yamaha είχε άλλο ένα λόγο να πραγµατοποιήσει αυτό το event. Παρουσίασε τον ολοκαίνουριο εξωλέµβιο F 200 V4 ο οποίος αντικαθιστά τον V6, µε αποτέλεσµα η νέα 200άρα να ζυγίζει περίπου 50 κιλά λιγότερο. Έτσι, το δίληµµα των φίλων της εταιρίας «ελαφρύς V4  150 ίππων µε υποχώρηση στην ιπποδύναµη ή V6 200 ίππων µε µεγαλύτερο βάρος» δεν υφίσταται πια, αν και στην ουσία δεν επρόκειτο για ουσιαστικό πρόβληµα, µιας και   η µεγαλύτερη ιπποδύναµη δε σηµαίνει απαραίτητα καλύτερη πλεύση όταν αυτή «συνοδεύεται» µε µεγαλύτερο βάρος. Ιδίως σε σκάφη των 6-7 µέτρων, ένας δυνατός, ελαφρύς και compact σε διαστάσεις κινητήρας ταιριάζει περισσότερο. Η Yamaha V4 F200 είναι ήδη διαθέσιµη στην χώρα µας, οι υπόλοιπες λεπτοµέρειες και το βίντεο στο επόµενο τεύχος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΔΩ

Comodo SSL