Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αποζημιώσεις στους αλιείς – Πώς θα υποβάλλετε αίτηση – ποια η προθεσμία

18 Ιουλίου, 2020

Αποζημιώσεις στους αλιείς – Πώς θα υποβάλλετε αίτηση – ποια η προθεσμία

Τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (“de minimis”) στον τομέα της παράκτιας αλιείας ενεργοποιεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της στοχευμένης και ουσιώδους στήριξης των κλάδων, που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το συνολικό ύψος της αποζημίωσης των πληγέντων αλιέων ανέρχεται στα 15.248.700 ευρώ και δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) εφόσον τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020 και δραστηριοποιούνται στην παράκτια αλιεία.

Συγκεκριμένα, το ποσό ενίσχυσης ανά κατηγορία έχει οριστεί ως ακολούθως:
• Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος μικρότερο ή ίσο των 5,99 μέτρων, το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 800 ευρώ ανά σκάφος.
• Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος από 6,00 μέτρα και μικρό ή ίσο των 11,99 μέτρων, το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 1.200 ευρώ ανά σκάφος.
• Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος από 12 μέτρα και μικρό ή ίσο των 14,99 μέτρων, το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 3.500 ευρώ ανά σκάφος.
• Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος ίσο ή μεγαλύτερο των 15,00 μέτρων, το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 4.000 ευρώ ανά σκάφος.

Οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης θα υποβάλουν το αίτημά τους αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών εισόδου πλοιοκτητών στις εφαρμογές του ΟΣΠΑ της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://portal.alieia.minagric.gr/wps/portal/fishing. Η ψηφιακή πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή για την υποδοχή των αιτημάτων από την περασμένη Τετάρτη 8 Ιουλίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

Σε δήλωσή του ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι αυτή «είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες αλιείς λαμβάνουν αποζημιώσεις “de minimis”, ενδεικτικό της ευαισθησίας με την οποία προσεγγίζει τον κλάδο της αλιείας η κυβέρνηση», και τονίζει την «απόλυτη προσήλωση του υπουργείου στην έμπρακτη στήριξη των πληγέντων και των πληττόμενων κλάδων του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας».

Πηγή:neakriti.gr

Tags
Επαγγελματική Αλιεία Κορονοϊός Αποζημίωση Αλιέων Παράκτια Αλιεία Μέση Αλιεία [jetpack-related-posts]
Comodo SSL