Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Άρτα: Εκσυγχρονίζεται το αλιευτικό καταφύγιο της Κορωνησίας

Ιούνιος 2, 2021

Άρτα: Εκσυγχρονίζεται το αλιευτικό καταφύγιο της Κορωνησίας

Εκσυγχρονίζεται το αλιευτικό καταφύγιο της Κορωνησίας με προϋπολογισμό 520.800,00 ευρώ

Μία ακόμη παρέμβαση αναβάθμισης υποδομών υλοποιεί ο Δήμος Αρταίων στην Κορωνησία, μετά και την υπογραφή σύμβασης για το Αλιευτικό Καταφύγιο.

Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν εργασίες τοποθέτησης καναλιών αποστράγγισης, τοποθέτηση inox κλίμακας σε επτά σημεία του λιμανιού, μόνιμα αγκυροβόλια σκαφών αριστερά και δεξιά της πλωτής προβλήτας, αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας led κ.α.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, με τον ανάδοχο Ιωάννη Γαλάνη. Το έργο χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», διαθέτει προϋπολογισμό 520.800,00 ευρώ και η κατακύρωση έγινε σύμφωνα με όλα από τον νόμο προβλεπόμενα.

«Με το συγκεκριμένο έργο στοχεύουμε στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και στην λειτουργική αξιοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου της Κορωνησίας. Με την υλοποίηση των απαραίτητων αυτών ενεργειών το λιμάνι θα εκσυγχρονιστεί, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των αλιέων και των αλιευτικών σκαφών, καθώς και στην προσέλκυση του θαλάσσιου τουρισμού με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής και της τοπικής μας οικονομίας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Πηγή: prevezanews.gr / Φωτογραφία: Magicfocus/Γ.Ευσταθίου

Tags
Άρτα Αλιευτικό Καταφύγιο Κορωνησίας
Comodo SSL