Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FLOAT FISHING

Ιούλιος 23, 2015

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FLOAT FISHING

Η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αθλητικής αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις, το οποίο διεξήχθη από τις 3 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2012 στο Puerto de Gandia της Ισπανίας. Η Ελλάδα συμμετείχε με δύο ομάδες, στελεχωμένες από τους νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έτους 2012,
ως εξής:
ΟΜΑΔΑ Α
Μαργαρώνης Δημήτριος, Μαρνέζος Ιωάννης, Σταματίκος Μιχάλης, Ράζος Άγγελος, Παπιδάκης Αντώνης
ΟΜΑΔΑ Β
Μιχαηλίδης Αντώνης, Σαπουνάκης Αλέξανδρος,
Τσέπελας Θεοχάρης, Κουτσαβλής Παναγιώτης,
Φλεματάκης Μανώλης
Συνοδοί / Αρχηγοί Τομέων ήταν οι:
Φάλλη Φιλιππή, Σοφία Δημολιάνη,
Άννα Φιλιππή. Η Ελληνική αποστολή ταξίδεψε στην Ισπανία τρεις μέρες πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ώστε να γνωρίσει το λιμάνι και να προπονηθεί στην τράπεζα των αγώνων.
Συνολικά συμμετείχαν 50 αθλητές, από πέντε χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Οι υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα, ήταν οι παρακάτω:
ΙΤΑΛΙΑ (τρεις ομάδες)
ΙΣΠΑΝΙΑ (τρεις ομάδες)
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (μία ομάδα)
ΓΑΛΛΙΑ (μία ομάδα)
Το λιμάνι της Gandia βρίσκεται κοντά στην Valencia και ο συνδιοργανωτής τοπικός σύλλογος, έχει καταφέρει να κατασκευάσει καταπληκτικές εγκαταστάσεις. Ο καιρός, σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, ήταν καλοκαιρινός με αρκετή ζέστη και άπνοια. Όλες οι άλλες ομάδες συμμετείχαν στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα για έκτη φορά και μάλιστα στο ίδιο πάντα μέρος (Puerto de Gandia). Αυτό σημαίνει ότι η έλλειψη εμπειρίας των Ελληνικών ομάδων ήταν σαφής και αποτέλεσε το κυριότερο μειονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Πρόεδρος της Επιτροπής αγώνα, ήταν ο εκπρόσωπος της FIPSm κ. Carlos Batista από την Πορτογαλία και μέλη ο Πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κα Ρένα Βγενοπούλου.
Οι Ελληνικές ομάδες προσπάθησαν πολύ, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν, καταλαμβάνοντας τις τελευταίες θέσεις της γενικής κατάταξης. Η εμπειρία όμως που απέκτησαν ήταν σημαντική και βεβαίως άνοιξαν τον δρόμο, ώστε η χώρα μας να συμμετέχει πλέον στα διεθνή δρώμενα, με αυτή την δημοφιλέστατη μορφή αθλητικής αλιείας. Ας μην ξεχνάμε ότι το τρέχον έτος, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Comodo SSL