Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μιχαήλ Μιχαηλίδης

Αγώνες παράκτιας αλιείας µε απίκο (αντένα) στην Κύπρο

7 Οκτωβρίου, 2015

Αγώνες παράκτιας αλιείας µε απίκο (αντένα) στην Κύπρο

Με µεγάλη περηφάνια βλέπουµε το σωµατείο, «Ψαροκαταστάσεις Κύπρου» που µε πολύ κόπο δηµιουργήσαµε να εξαπλώνεται σε όλη την ελεύθερη Κύπρο και όχι µόνο!
Με τους δύο τελευταίους αγώνες παράκτιας αλιείας µε αντένα (απίκο) που διοργάνωσε το σωµατείο µας, ο πρώτος στις 18 Μαΐου και ο δεύτερος στις 15 Ιουνίου, αντιλαµβανόµαστε ότι το µέλλον πραγµατικά του ανήκει! Πρωταρχικός µας σκοπός να µπορέσουµε να φέρουµε κοντά στο αγαπηµένο µας άθληµα παιδιά, γυναίκες και κάθε λογής ψαρά που αγαπά πραγµατικά το ψάρεµα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα µέλη και οι φίλοι του ψαρέµατος που έλαβαν µέρος στους δύο αγώνες, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία: 38 συµµετοχές (σε κάθε αγώνα) ανθρώπων µε ευγένεια, καλοσύνη και υποµονή, οι οποίοι δέχθηκαν µε κατανόηση τα «λάθη του πρωτάρη» και στο τέλος είχαν µόνο καλά λόγια να πουν για την προσπάθειά µας. Η συµµετοχή και η επιβράβευσή τους είναι ένα µεγάλο εφόδιο και µια δυνατή ώθηση για εµάς, προκειµένου να γίνουµε καλύτεροι και να δικαιώσουµε κάθε φίλο που θα µας εµπιστευτεί.
Τα καλά τους λόγια, µας έχουν ήδη δώσει δύναµη και κουράγιο για πιο µεγάλα πράγµατα!

1ος αγώνας
Στον 1ο αγώνα παράκτιας αλιείας µε αντένα που έγινε στην Λεµεσό, δίπλα από το νέο Λιµάνι, είχαµε -όπως είπαµε και νωρίτερα- 38 συµµετοχές. Χορηγός του αγώνα κατάστηµα ειδών αλιείας από τη Λεµεσό, το οποίο και πρόσφερε τα βραβεία για τους τρεις πρώτους νικητές. ∆όθηκαν επίσης δύο αντένες (καλάµια απίκο), δώρο από συνεργάτες του σωµατείου για τους νικητές των δύο τοµέων, φανέλα του σωµατείου για τους πέντε παραπάνω νικητές και διάφορα δώρα που έγιναν κλήρωση µετά το τέλος του αγώνα από συνεργάτες και φίλους µας!
Ο καιρός δεν ήταν τόσο ευνοϊκός, αφού ο αέρας έντασης 4-5 µποφόρ δυσκόλεψε πολύ τους αθλητές, µε αποτέλεσµα να µην πιαστούν αρκετά ψάρια. Νικητής ήταν ένας «βετεράνος» της αντένας, ο Σκεύος, που έφερε µαζί του το µικρό του γιο ηλικίας 13 ετών, το Χαράλαµπο, ο οποίος διαγωνίστηκε επί ίσοις όροις µε τους υπόλοιπους.
Επίσης, στον αγώνα υπήρχε και µία γυναικεία συµµετοχή, η Χριστίνα!

2ος αγώνας
Ο 2ος αγώνας µας έγινε στην Αγία Νάπα, και χορηγός για τους τρεις πρώτους νικητές και τον νικητή κάτω των 18 ήταν καταστήµατα. Επίσης, δόθηκαν από το σωµατείο φανέλες και µετάλλια για όλους τους νικητές, ενώ κληρώθηκαν και διάφορα δώρα από συνεργάτες του σωµατείου µας. Οι συνθήκες καλές, και πολλοί από τους αθλητές που έλαβαν µέρος πήραν ψάρια. Μεγάλος νικητής ένας 15χρονος, ο οποίος σάρωσε τα βραβεία, αφού πρώτευσε και στον αγώνα αλλά και στην κατηγορία κάτω των 18 ετών. Τα βραβεία που έλαβε ήταν δύο αντένες, µήκους 5 και 8 µέτρων, δύο κύπελλα, φανέλα και µετάλλιο του σωµατείου. Ο νεαρός Χαράλαµπος που συµµετείχε και στον προηγούµενο αγώνα µας, ήρθε τρίτος µεταξύ των συµµετεχόντων µε ηλικία κάτω των
18 ετών. Επίσης στον αγώνα συµµετείχαν και δύο γυναίκες, η Χριστίνα και η Μάρθα, όπως επίσης και µικρά παιδιά που ήρθαν για υποστήριξη των γονέων τους.
Οι εντυπώσεις και από τις δύο διοργανώσεις ήταν κατά γενική οµολογία πολύ θετικές και απολύτως ενθαρρυντικές για τη συνέχεια, και αισθανόµαστε την ευθύνη να συνεχίσουµε µε περισσότερη όρεξη και δουλειά, για τη δηµιουργία ενός συλλόγου µε οργάνωση, προοπτική και ουσία. Γενικά, µπορούµε να πούµε πως όλοι όσοι πρωτοστατήσαµε σε αυτήν την προσπάθεια νιώθουµε πολύ ευτυχισµένοι και χαρούµενοι, διότι βλέπουµε ένα όνειρο ζωής να πραγµατοποιείται!

 

agonas_kypros_1 agonas_kypros_2 agonas_kypros_3 agonas_kypros_4 agonas_kypros_5 agonas_kypros_6

Comodo SSL