Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Εθνικός τελικός παράκτιας αλιείας 2013

14 Σεπτεμβρίου, 2015

Εθνικός τελικός παράκτιας αλιείας 2013

Την Κυριακή 12 Μαΐου, πραγµατοποιήθηκε τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου  Πρωταθλήµατος Αλιείας από την ακτή, ο οποίος αποτελούσε και τον Eθνικό Tελικό. ∆ιοργανωτής του αγώνα ήταν ο Όµιλος Αθλητικών ∆ραστηριοτήτων Σαλαµίνας, και διεξήχθη στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Οι συµµετοχές από τους Οµίλους ήταν πολλές και σε αυτόν τον αγώνα, γεγονός αρκετά ενθαρρυντικό για το κοµµάτι της αθλητικής αλιείας στη χώρα µας. Ιδιαίτερα στο κοµµάτι της παράκτιας αλιείας, φέτος είχαµε 6 αγώνες, κάτι που έκανε τους αθλητές να προσπαθήσουν ακόµα περισσότερο για να καταφέρουν να αναδειχθούν. Ο αγώνας έκρινε και τον πανελλήνιο πρωταθλητή για φέτος, αλλά και την οµάδα-εκπρόσωπό µας στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα. Πραγµατικά είδαµε έναν πολύ καλό αγώνα, αν και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν αρκετά τους αθλητές-ψαράδες. Όµως έδωσαν πραγµατικά τον καλύτερό τους εαυτό και είδαµε έναν αγώνα µε αρκετές ανατροπές για την τελική 6άδα. Ένα µεγάλο µπράβο στους διοργανωτές, στην Οµοσπονδία για τη συνολική οργάνωση, αλλά και σε όλους τους αθλητές που συµµετείχαν.

Το Boat & Fishing, βρέθηκε κοντά στους αθλητές και διοργανωτές, και σε αυτόν τον αγώνα.

agonas_ethnikos_9

Αγώνας-Αποτελέσµατα

Σύµφωνα µε τον Κανονισµό, όλοι οι αθλητές για να πάρουν συνολική ατοµική και οµαδική κατάταξη, έπρεπε υποχρεωτικά να προσµετρήσουν  στο καλύτερο (µικρότερο) άθροισµα που είχαν πετύχει σε δύο (2) από τους  πέντε (5) Πανελλήνιους αγώνες, τη θέση που θα καταλάµβαναν στο Εθνικό Τελικό. Ως εκ τούτου, η µάχη στον τελευταίο αγώνα ήταν σκληρή, και τα αποτελέσµατα άλλαζαν συνεχώς, κρατώντας την αγωνία στα ύψη, και προσδίδοντας τεράστιο ενδιαφέρον και µια άγρια οµορφιά, την οποία µόνο η αθλητική αλιεία µπορεί να προσφέρει. Ο Εθνικός Τελικός αγώνας, θα µείνει αξέχαστος σε όλους τους παρευρισκόµενους, είτε ως συµµετέχοντες, είτε ως θεσµικοί παράγοντες, είτε ως θεατές. Ήταν ένας αγώνας πραγµατική δικαίωση για την αθλητική αλιεία, αλλά πάνω απ’ όλα απόδειξη, ότι οι αθλητές είναι µια µεγάλη αγαπηµένη παρέα, αγωνίζονται µε  αθλητικό πνεύµα και ευγενή άµιλλα, και απολαµβάνουν το ψάρεµα µε κέφι και χαρά. Οι αθλητές ήταν µέσα στον αγώνα ανταγωνιστές και έδωσαν σκληρές µάχες,  αλλά µετά τη λήξη του ήταν όλοι µαζί µια αγαπηµένη παρέα, που χαιρόσουν να βλέπεις.

Ειδικά στον Τοµέα ∆, κληρώθηκαν πέντε αθλητές, οι οποίοι σύµφωνα µε τα προηγούµενα αποτελέσµατα διεκδικούσαν µε µεγάλες αξιώσεις µια θέση στην Εθνική Οµάδα, εξαιτίας των µικρών συντελεστών από τους προηγούµενους αγώνες.

Στον ∆ Τοµέα ήταν οι αθλητές: Φλωρούς µε συντελεστή 3, Ράζος µε συντελεστή 6, Σκούρτης µε συντελεστή 7, ∆ευτερίγος µε συντελεστή 9 και Τριανταφυλλίδης µε συντελεστή 10.

Αλλά και στον Τοµέα Α,  κληρώθηκαν τέσσερεις (4) αθλητές µε µικρούς συντελεστές. Καµαρόπουλος µε συντελεστή 9, Φλουρής µε συντελεστή 13, Σαπουνάκης µε συντελεστή 15 και Ιωαννίδης µε συντελεστή 15.

Στον Β Τοµέα έγιναν επίσης σκληρές µάχες, µε τέσσερεις (4) αθλητές να διεκδικούν θέση στην Εθνική. Παπιδάκης µε συντελεστή  8, Κανδρής µε συντελεστή 13, Αντωνόπουλος Π. µε συντελεστή 14 και Ντερµπεντέρης µε συντελεστή 16.

Ο πιο… ήρεµος Τοµέας ήταν ο Γ, µε µόνο δύο (2) αθλητές να αγωνίζονται σκληρά. Κυριαζής µε συντελεστή 6 και Πιρπιλίδης µε συντελεστή 10.

agonas_ethnikos_7

Οι µάχες ήταν απίστευτες και οι ανατροπές συνεχείς. Η Επιτροπή αγώνα τοποθετούσε κάθε µία ώρα τα αποτελέσµατα στη µεσαία ψαρεύτρα κάθε Τοµέα, σύµφωνα µε τα διεθνή πρότυπα,  έτσι ώστε να είναι όλοι οι αθλητές ενήµεροι για την εξέλιξη  του αγώνα. Τα µέλη της Επιτροπής αγώνα και οι κριτές,  λειτούργησαν άψογα. Αντώνης  Μιχαηλίδης Υπεύθυνος Τοµέα Α, Χρήστος Μήτσιος Υπεύθυνος Τοµέα Β, Γιάννης Ρόµπολας και Παναγιώτης Κουτσαβλής Υπεύθυνοι Τοµέα Γ και Άννα Εµµανουηλίδου Υπεύθυνη Τοµέα ∆. Στο τέλος του αγώνα, ζήσαµε ανεπανάληπτες στιγµές. Ο Πρωταθλητής Ελλάδος αθλητής κρίθηκε πάνω στο σφύριγµα της λήξης. Μόλις 5 λεπτά πριν την λήξη, τη θέση του Πρωταθλητή κρατούσε ο Κυριαζής του ΤΡΙΤΩΝΑ, που ερχόταν 2ος στον Τοµέα του, µετά τον Πιρπιλίδη της ΑΚΑ∆ΗΜΙΑΣ. Ο Σκούρτης του ΟΦΑ από τον ∆ Τοµέα, µέχρι το σφύριγµα της λήξης ήταν 2ος στο Τοµέα του, µετά τον Καρρά της ΑΚΑ∆ΗΜΙΑΣ, ο οποίος αγωνιζόταν δίπλα του και κρατούσε την 1η θέση, αλλά πάνω στη λήξη έβγαλε ένα ψάρι µόλις 13 εκ., και έτσι πήρε την 1η θέση του Τοµέα του και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος.

Αποτελέσµατα συνολικής ατοµικής κατάταξης

agonas_ethnikos_4

Πρωταθλητής Ελλάδος αλιείας από την ακτή του έτους 2013, ο αθλητής του Ο.Φ.Α. Γιάννης Σκούρτης. Στην 2η θέση ο αθλητής του ΤΡΙΤΩΝΑ, Γιώργος Κυριαζής. Στην 3η θέση ο αθλητής της ΑΚΑ∆ΗΜΙΑΣ, Μιχάλης Πιρπιλίδης.

Αποτελέσµατα συνολικής οµαδικής κατάταξης

agonas_ethnikos_3

Πρωταθλητής Ελλάδος Σύλλογος, αλιείας από την ακτή έτους 2013, η Ακαδηµία Αθλητικών ∆ραστηριοτήτων, µε την οµάδα των αθλητών της, Αλέξανδρο Σαπουνάκη και Μιχάλη Πιρπιλίδη. Στη 2η θέση ο σύλλογος ΤΡΙΤΩΝ F.C., µε την οµάδα των αθλητών Γιώργο Κυριαζή και Χρήστο Ζορµπά. Στην 3η θέση, ο Σύλλογος Α.Σ. ΑΘΛΟ∆ΡΑΣΙΣ, µε την οµάδα των αθλητών Πλάτωνα Καµαρόπουλο και Νίκο Ντερµπεντέρη.

Σύµφωνα µε τον Κανονισµό και τις Προσαρτήσεις του, η Εθνική Ελλάδος Αλιείας από την ακτή για το έτος 2013, στελεχώθηκε ως εξής:

agonas_ethnikos_1

Εθνική Οµάδα

  1. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ο.Φ.Α.
  2. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΡΙΤΩΝ F.C.
  3. ΠΙΡΠΙΛΙ∆ΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ
  4. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ
  5. ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ, ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ

Αναπληρωµατικός

ΚΑΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΑΤΩΝ, Α.Σ. ΑΘΛΟ∆ΡΑΣΙΣ

Προεθνική Οµάδα

  1. ΚΑΝ∆ΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΝΟΙΕΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
  2. ΦΛΟΥΡΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ο.Φ.Α.
  3. ΦΛΩΡΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Α.Σ. ΑΘΛΟ∆ΡΑΣΙΣ
  4. ΠΑΠΙ∆ΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Ο.Φ.Α.
  5. ∆ΕΥΤΕΡΙΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΑΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΠΑΛ. ΦΩΚΑΙΑΣ
  6. ΝΤΕΡΜΠΕΝΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Α.Σ. ΑΘΛΟ∆ΡΑΣΙΣ

 

agonas_ethnikos_2

Σύµφωνα µε τον Κανονισµό, το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα ήταν µικτό, και 1η στην κατάταξη των γυναικών, αναδείχθηκε  πανάξια η αθλήτρια  Σοφία Σιάτρα του ΤΡΙΤΩΝΑ. Οι γυναικείες συµµετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα ήταν συνολικά έξι (6).

 

agonas_ethnikos_5 agonas_ethnikos_6

Η τελετή των απονοµών έγινε στο Ξενοδοχείο XYLOKASTRO BEACH HOTEL, µε την παρουσία του Αντιπροέδρου της ΕΟΥ∆Α κ. Νίκου Καµπάνη, που τίµησε µε την παρουσία του την Αθλητική Αλιεία.

Casting_Telikoi Syntelestes_Atomiki

 

Casting_Telikoi Syntelestes_Omadiki

 

Comodo SSL