Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Αλιείας 2014 από σκάφος - 1ος αγώνας

8 Οκτωβρίου, 2015

Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Αλιείας 2014 από σκάφος - 1ος αγώνας

Την Κυριακή 29 Ιουνίου, πραγµατοποιήθηκε στο Σαρωνικό κόλπο ο πρώτος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήµατος αλιείας από σκάφος, µε διοργανωτή όµιλο τον ΟΕΑΝΑ Πειραιά.
Στον αγώνα συµµετείχαν αθλητές από οµίλους της ΕΟΥ∆Α, οι οποίοι «καλλιεργούν» το συγκεκριµένο άθληµα. ΝΟΙΕΣ Πόρτο Ράφτη, Ακαδηµία Σαλαµίνας, ΝΑΟΕΦ, Ναυτικός Όµιλος Καρύστου, Αθλόδρασις, ΟΦΑ, ΝΟΤΚ και ΟΕΑΝΑΠ, έδωσαν δυναµικά το παρόν σε µια τράπεζα αρκετά δύσκολη, αλλά γνωστή στους περισσότερους, αφού και στο παρελθόν είχαν διαγωνιστεί στο ίδιο µέρος.
Ο αρκετά καλός καιρός, το µικρό σχετικά βάθος της τράπεζας, τα ψάρια που υπήρχαν, η εµπειρία των αθλητών και η καλή διοργάνωση της εκδήλωσης, βοήθησαν να γίνει ένας άψογος αγώνας χωρίς κανένα πρόβληµα, και να µείνουν όλοι ευχαριστηµένοι.

Τα σκάφη βγαίνουν έξω από το λιµάνι

Τα σκάφη βγαίνουν έξω από το λιµάνι

Ο αλυτάρχης του αγώνα ∆ηµήτρης Νεόφυτος, µε την πολυετή εµπειρία του στο άθληµα, βοήθησε ιδιαίτερα στο οργανωτικό κοµµάτι, όπου µαζί µε τον πρόεδρο Σέρκο Πατσανιάν, τα µέλη του οµίλου τους και τον έφορο αλιείας της ΕΟΥ∆Α Αντώνη Μιχαηλίδη, φρόντισαν για όλες τις λεπτοµέρειες. Οι κυβερνήτες των σκαφών, ψαράδες οι περισσότεροι, ήξεραν να οδηγήσουν τους αθλητές σε ενδιαφέροντα κοµµάτια, ενώ και στο χάρτη µε την τράπεζα του αγώνα υπήρχαν οι συντεταγµένες µε τα πιο αξιόλογα σηµεία της περιοχής. Μιας και οι τόποι ήταν γνωστοί, το δόλωµα για όλους το ίδιο (καραβιδάκι και γαρίδα), ήταν σχεδόν βέβαιο πως οι θέσεις θα κρίνονταν στο σωστό προγραµµατισµό, το κατάλληλο αρµάτωµα των εργαλείων και την εµπειρία των συµµετεχόντων.

«Εν δράση»

«Εν δράση»

Το σκάφος της επιτροπής

Το σκάφος της επιτροπής

Μετά από ένα πεντάωρο ψάρεµα δόθηκε η λήξη του αγώνα, παραδόθηκαν τα αλιεύµατα εν πλω στο προκαθορισµένο σηµείο και οι συµµετέχοντες συγκεντρώθηκαν στη µαρίνα της Ζέας για το ζύγισµα, τις απονοµές κι ένα γεύµα προσφορά του διοργανωτή. Λυθρίνια, κακαρέλοι, µουσµούλια, σπάροι, ήταν τα πιο συνηθισµένα αλιεύµατα, ενώ δεν έλειπαν και οι εκπλήξεις. Τα 12 εκατοστά ήταν το ελάχιστο επιτρεπόµενο µήκος. Εδώ να τονίσουµε ότι ήταν ο µοναδικός αγώνας που δε βρέθηκαν αλιεύµατα κάτω από το όριο, αφού οι αθλητές είχαν φροντίσει επιµελώς να επιστρέφουν τα µικρότερα ψάρια ζωντανά στο νερό, όπως καθόριζε και ο κανονισµός. Μεγάλος νικητής του αγώνα ο Ναυτικός Όµιλος Καρύστου, αφού οι αθλητές του κατάφεραν να πάρουν όλες τις πρωτιές, τόσο στο ατοµικό, όσο και στο οµαδικό, και δικαίως να καταχειροκροτηθούν στις απονοµές από τους παρευρισκόµενους.

Ζύγισµα αλιευµάτων

Ζύγισµα αλιευµάτων

1ος - Αντώνης ∆ρόσος

1ος – Αντώνης ∆ρόσος

2ος - Κώστας ∆ρόσος

2ος – Κώστας ∆ρόσος

3ος - Χρήστος Βερούχης

3ος – Χρήστος Βερούχης

3η οµάδα - Αντώνης Παπαδόπουλος, Άκης Τηνιακός, ΝΟΙΕΣ Πόρτο Ράφτη

3η οµάδα – Αντώνης Παπαδόπουλος, Άκης Τηνιακός, ΝΟΙΕΣ Πόρτο Ράφτη

Ο Ναυτικός Όµιλος Καρύστου, «σάρωσε» στην κυριολεξία όλες τις πρωτιές.  Στη φωτογραφία (από αριστερά κάτω): Χρήστος Βερούχης (3ο ατοµικό, 1ο οµαδικό), Κώστας ∆ρόσος (2ο ατοµικό, 2ο οµαδικό), Γιώργος Λιζάρδος (2ο οµαδικό), από αριστερά πάνω: Αντώνης ∆ρόσος (1ο ατοµικό,  1ο οµαδικό), Τάσος Περιβολάρης, ∆ήµος Οικονόµου, Στέφανος Ήµελλος (αρχηγός).

Ο Ναυτικός Όµιλος Καρύστου, «σάρωσε» στην κυριολεξία όλες τις πρωτιές.
Στη φωτογραφία (από αριστερά κάτω): Χρήστος Βερούχης (3ο ατοµικό, 1ο οµαδικό), Κώστας ∆ρόσος (2ο ατοµικό, 2ο οµαδικό), Γιώργος Λιζάρδος (2ο οµαδικό), από αριστερά πάνω: Αντώνης ∆ρόσος (1ο ατοµικό,
1ο οµαδικό), Τάσος Περιβολάρης, ∆ήµος Οικονόµου, Στέφανος Ήµελλος (αρχηγός).

Όλα τα αλιεύµατα παραδόθηκαν µετά το πέρας του ζυγίσµατος στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυµα, ενώ τα παιδιά του Ιδρύµατος πρόσφεραν µε την παρουσία τους τη δικιά τους χαρούµενη νότα στην εκδήλωση.

Comodo SSL