Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Φιλικός αγώνας αλιείας από την ακτή 3 Νοεµβρίου 2013

3 Οκτωβρίου, 2015

Φιλικός αγώνας αλιείας από την ακτή 3 Νοεµβρίου 2013

Την Κυριακή 3 Νοεµβρίου 2013, διεξήχθη µε µεγάλη επιτυχία στην παραλία του Ωρωπού φιλικός αγώνας Αλιείας από την ακτή, που διοργάνωσε ο αντίστοιχος  τοµέας της ΕΟΥ∆Α, µε συνδιοργανωτές τους συλλόγους: Α.Σ. Αθλόδρασις, Ακαδηµία Αθλητικών ∆ραστηριοτήτων Σαλαµίνας, NA.O.A.Π.Φ, Ν.Ο. Καρύστου, Ν.Ο.Ι.Ε.Σ Πόρτο Ράφτη και Τρίτων F.C.
Συµµετείχαν συνολικά 36 αθλητές µέλη των συµµετεχόντων οµίλων, αλλά και απλοί ερασιτέχνες ψαράδες (Κοσµάς Μοσχοβάκης, Σαράντης Παπιδάκης, Στέλιος Παργιανός, Μανώλης Ωραιόπουλος). Αξιοσηµείωτες και οι τρεις γυναικείες συµµετοχές των Σοφίας Σιάτρα, ∆έσποινας Κεφάλα και Ντόρης Τσάγκου, ενώ ξεχωριστή µνεία αξίζει στα νέα παιδιά που έλαβαν µέρος: Γιώργος Σιάτρας, Παναγιώτης Βελίνης, Κωνσταντίνος Μοσχοβάκης, Ιωάννης Κουτσουρέλης (κάτω των 18 ετών), µε µικρότερο σε ηλικία ψαρά του αγώνα το Φίλιππο Παπιδάκη, ετών 8.
Ο αγώνας διεξήχθη µε άριστες καιρικές συνθήκες, αφού ο άνεµος δεν ξεπέρασε σε ένταση τα 2 µποφόρ, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επικρατούσε ηλιοφάνεια και η θερµοκρασία έφτασε ακόµα και τους 22ο C.
Συνολικά αλιεύθηκαν 274 ψάρια. Μετά το τέλος του αγώνα, τα ζώντα αλιεύµατα απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους  περιβάλλον, ενώ τα µη ζώντα παραδόθηκαν στο Λύρειο Ίδρυµα. Το µεγαλύτερο ψάρι του αγώνα αλιεύτηκε από τους αθλητές της Ακαδηµίας Σαπουνάκη–Πιρπιλίδη και ήταν δράκαινα 26 εκ.

Βραβεύτηκαν οι οµάδες που κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις
1η θέση: Φλουρής – Παπαϊωάννου (Ακαδηµία)
2η θέση: Σαπουνάκης – Πιρπιλίδης (Ακαδηµία)
3η θέση: Παπιδάκης Α. – Ιωαννίδης (Ακαδηµία)

Στο τέλος του αγώνα πραγµατοποιήθηκε η κλήρωση των έξι αγωνιστικών του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος Αλιείας από την ακτή για το έτος 2014, και προέκυψαν οι διοργανωτές σύλλογοι, ως εξής:
1η αγωνιστική Κυριακή 16 Φεβρουαρίου (∆ΡΟΣΙΑ) 08.00 – 13.00 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ
2η αγωνιστική Σάββατο 12 Απριλίου (ΛΟΥΤΣΑ) 19.00 – 24.00 ΝΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
3η αγωνιστική Κυριακή 13 Απριλίου (ΛΟΥΤΣΑ) 08.00-13.00 ΝΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
4η αγωνιστική Σάββατο 10 Μαΐου (ΩΡΩΠΟΣ) 19.00–24.00 ΤΡΙΤΩΝ & ΝΑΟΑΠΦ
5η αγωνιστική Κυριακή 11 Μαΐου (ΩΡΩΠΟΣ) 08.00–13.00 ΤΡΙΤΩΝ & ΝΑΟΑΠΦ
6η αγωνιστική Κυριακή 8 Ιουνίου (ΚΙΑΤΟ) 07.00- 12.00 ΝΟΙΕΣ & ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ

Ο επόµενος φιλικός αγώνας αλιείας από την ακτή θα γίνει στη Γλυφάδα την Κυριακή 1 ∆εκεµβρίου, µε διοργανωτή τον σύλλογο Α.Σ. Αθλόδρασις.

eoyda_logo

Η ΕΟΥ∆Α ευχαριστεί θερµά:
Τη ∆ιεύθυνση Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής, Π.Ε. Αν. Αττικής και όλως ιδιαιτέρως τον κ. Ιωάννη Κατσάλη για την έκδοση της άδειας τέλεσης του αγώνα, τους κριτές του αγώνα κ.κ. Μάνο Μελετίου (Ν.Ο. Καρύστου), Κώστα Κωτσόπουλο (Τρίτων F.C.), Νίκο Κορρέ (Ο.Φ.Α), Κώστα Νατζαρίδη (Τρίτων F.C.) και Παναγιώτη Σηµαιοφορίδη (ΝΑ.Ο.Κ), για την ουσιαστική τους συµβολή στην οµαλή διεξαγωγή του αγώνα, τον αθλοθέτη του αγώνα κ. Αντώνη Παπιδάκη (Κατάστηµα ειδών αλιείας CAPTAIN HOOK– Σπάτα), ο οποίος στηρίζει πάντα όλες τις µορφές της αθλητικής αλιείας, τον κ. Γιάννη Φραγκούλη για την προσφορά µιας τσάντας TUBERTINI στο µικρό Φίλιππο Παπιδάκη για τα αλιευτικά του εργαλεία, και τέλος, το περιοδικό BOAT & FISHING IN GREECE, χορηγό επικοινωνίας των αγώνων.

Comodo SSL