Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

1ο Πανελλήνιο πρωτάθληµα αλιείας µε φελλό σε εσωτερικά νερά 2013

24 Σεπτεμβρίου, 2015

1ο Πανελλήνιο πρωτάθληµα αλιείας µε φελλό σε εσωτερικά νερά 2013

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεµβρίου 2013, διεξήχθη µε µεγάλη επιτυχία στη λίµνη Παµβώτιδα των Ιωαννίνων, το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Αλιείας µε φελλό σε εσωτερικά νερά, τη διοργάνωση του οποίου είχε αναλάβει ο σύλλογος ΑΣΕΑ Πτολεµαΐδας.

agonas_glyka_nera_1

Η λίµνη Παµβώτιδα όπου διεξήχθη το πρωτάθληµα

Το Πρωτάθληµα ολοκληρώθηκε σε δύο αγώνες και συµµετείχαν συνολικά επτά οµάδες των δύο αθλητών έκαστη, από τρεις συλλόγους της δύναµης της ΕΟΥ∆Α.
Ο αγώνας πραγµατοποιήθηκε µε άριστες καιρικές συνθήκες, και µόνο το Σάββατο 7 Σεπτεµβρίου ένα µπουρίνι µε βροχή και ισχυρό άνεµο ταλαιπώρησε τους αθλητές, αλλά πέρασε γρήγορα κι έτσι ο αγώνας συνεχίστηκε απρόσκοπτα.

Η προσέλευση θεατών από την τοπική κοινωνία ήταν εντυπωσιακή και τις δύο µέρες του αγώνα, και είναι πολύ σηµαντικό πως πολλά µικρά παιδιά παρακολούθησαν τους αθλητές να απελευθερώνουν τα αλιεύµατα, µετά τη λήξη του αγώνα και τη διαδικασία καταγραφής τους. Στις δύο µέρες του αγώνα αλιεύθηκαν 581 ψάρια, µε συνολικό βάρος 54 κιλά και 720 γρ. Να σηµειωθεί ότι όλα τα αλιεύµατα ήταν ζωντανά κατά την ώρα της απελευθέρωσης!

Τα αλιεύµατα του αγώνα απελευθερώθηκαν όλα

Τα αλιεύµατα του αγώνα απελευθερώθηκαν όλα

Την 1η µέρα του αγώνα το πεδίο του αγώνα χωρίστηκε σε δύο Τοµείς, και οι αθλητές τοποθετήθηκαν µετά από κλήρωση στις θέσεις τους (ψαρεύτρες). Την 2η µέρα του αγώνα οι αθλητές του Τοµέα Α αγωνίστηκαν στον Τοµέα Β και αντιστρόφως, και κληρώθηκαν µόνο οι θέσεις τους.
Το µεγαλύτερο ψάρι του 1ου αγώνα αλίευσε η οµάδα του ΑΣΕΑΠ αποτελούµενη από τους Καραγιάννη-Οτουντζίδη και ήταν ένας κυπρίνος 660 γρ. Το µεγαλύτερο ψάρι του 2ου αγώνα (που ήταν και το µεγαλύτερο του Πρωταθλήµατος) αλίευσε και πάλι η ίδια οµάδα, και ήταν ένας κυπρίνος 1280 γρ.

agonas_glyka_nera_4 agonas_glyka_nera_2

Πρωταθλητές Ελλάδος αναδείχθηκαν οι Νίκος Καραγιάννης και Αλέξανδρος Οτουντζίδης του συλλόγου ΑΣΕΑ Πτολεµαΐδας. Τη 2η θέση κατέλαβαν οι Αλέξανδρος Σαπουνάκης και Χάρης Τσεπέλας του συλλόγου Ακαδηµία Αθλητικών ∆ραστηριοτήτων, ενώ τριταθλητές ανακηρύχθηκαν οι οι ∆ηµήτρης Μαργαρώνης και Παναγιώτης Σηµαιοφορίδης του συλλόγου ΝΑΟ Καρλοβάσου Σάµου.
Οι τρεις συµµετέχοντες σύλλογοι-µέλη της ΕΟΥ∆Α κατατάχθηκαν µε την ίδια σειρά, δηλαδή Πρωταθλητής Σύλλογος Ελλάδος ο ΑΣΕΑ Πτολεµαΐδας, Ακαδηµία Αθλητικών ∆ραστηριοτήτων στη δεύτερη θέση και στην τρίτη ο ΝΑΟΚ.
Εκτός από τους νικητές του Πρωταθλήµατος βραβεύτηκε και η οµάδα ΠΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ,
Γιώργος Ζάρας-Σπύρος Νάκος για τη συµµετοχή τους.

agonas_glyka_nera_5

Με τη λήξη του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήµατος αλιείας µε φελλό στα εσωτερικά νερά, συγκροτήθηκε σύµφωνα µε τον Κανονισµό η Εθνική Οµάδα Ελλάδος, ως εξής:
ΑΣΕΑΠ, Καραγιάννης – Οτουντζίδης
ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ, Σαπουνάκης – Τσέπελας
ΝΑΟΚ, Μαργαρώνης, Σηµαιοφορίδης
ΝΑΟΚ, Μιχαηλίδης, Μαραγκός.

Συνολική Κατάταξη

Συνολική Κατάταξη

Ανακοίνωση

eoyda_logo
Η Ελληνική Οµοσπονδία, αφουγκραζόµενη τα ζητούµενα των συλλόγων και των αθλητών τους,
µε τη διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήµατος αλιείας µε φελλό σε εσωτερικά νερά, ξεκίνησε την καλλιέργεια και την ανάπτυξη αυτής της µορφής αθλητικής αλιείας, που είναι πολύ διαδεδοµένη παγκοσµίως.
Ευχή µας είναι τη νέα αγωνιστική χρονιά να συµµετάσχουν ακόµα περισσότεροι σύλλογοι µε τους αθλητές τους, ώστε το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα να είναι περισσότερο µαζικό και ανταγωνιστικό.
Ο στόχος µας είναι να συµµετέχουµε στα κατ’ έτος Παγκόσµια Πρωταθλήµατα και η αρχή έγινε.
Τώρα πια είναι στο χέρι των συλλόγων της δύναµής µας να δηµιουργήσουν τµήµατα της συγκεκριµένης µορφής αθλητικής αλιείας, να εκπαιδευτούν οι αθλητές τους και να καταφέρουµε να συµµετάσχουµε στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα αλιείας µε φελλό σε εσωτερικά νερά. Ο δρόµος άνοιξε και µάλιστα µε τον καλύτερο τρόπο.
Θέλουµε να ευχαριστήσουµε θερµά τον κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου και όλως ιδιαιτέρως την ∆ιεύθυνση Αλιείας και την κα Κατερίνα Σιαπλαούρα που εξέδωσε την άδεια τέλεσης του αγώνα και τίµησε µε την παρουσία της την τελετή απονοµών, το ∆ήµο Ιωαννιτών και το Φορέα ∆ιαχείρισης της λίµνης Παµβώτιδας και τον κ. Ιωάννη Φραγκούλη αντιπρόσωπο της Tubertini, ο οποίος για ακόµα µια φορά στήριξε την προσπάθεια της Ελληνικής Οµοσπονδίας, και προσέφερε στους έξι αθλητές των οµάδων που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στην ατοµική κατάταξη, από ένα µηχανισµό Ryobi της Tubertini.
Πρέπει να σηµειώσουµε µε πολύ χαρά, πως την αποστολή του ΝΑΟ Καρλοβάσου συνόδευσε ο κ. Σταύρος Σηµαιοφορίδης, ιδιοκτήτης της εταιρίας ΣΙΜ Α.Ε., χορηγός του τµήµατος αγωνιστικής αλιείας του ΝΑΟΚ. Ήταν τιµή για όλους µας η παρουσία του, και θεωρούµε πολύ σηµαντική τη στήριξή του στην αγωνιστική αλιεία.Χορηγοί επικοινωνίας του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήµατος αλιείας µε φελλό στα εσωτερικά νερά, ήταν το περιοδικό Boat & Fishing in Greece καθώς και το carpmania.gr.
Τους ευχαριστούµε θερµά!

[jetpack-related-posts]
Comodo SSL