Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

10η Ψαρευτική Συνάντηση «Εν Πλώ» στον Ποταµό Επανωµής

15 Δεκεμβρίου, 2016

10η Ψαρευτική Συνάντηση «Εν Πλώ» στον Ποταµό Επανωµής

Ρεκόρ συµµετοχών σηµειώθηκε στη 10η Ψαρευτική Συνάντηση της εταιρείας «ΕΝ ΠΛΩ Καλαϊτζή», όπου πλέον έχει γίνει θεσµός και προσελκύει φίλους της αγωνιστικής αλιείας από όλη την Ελλάδα. Η όµορφη εκδήλωση πραγµατοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεµβρίου 2016, στην παραλία του Ποταµού Επανωµής.
Από τις 5:00 το πρωί οι οµάδες άρχισαν να καταφθάνουν στο σηµείο συνάντησης, προκειµένου να γίνει η κλήρωση για τις ψαρεύτρες και η ενηµέρωση για το πρόγραµµα. Εβδοµήντα έξι οµάδες (των δύο ατόµων) στήθηκαν σε µία τεράστια τράπεζα και ακολούθησαν οι ψαράδες του spinning λίγο πιο πέρα, στο σηµείο που υπήρχε ένα ναυάγιο.

Παρότι το βράδυ ο καιρός χτυπούσε την παραλία, στη συνέχεια έπεσε και το ξηµέρωµα έφερε µαζί του µία όµορφη ηµέρα, µε ήλιο και αρκετή ζέστη. Η φουσκοθαλασσιά της προηγούµενης ηµέρας όµως έχει βγάλει αρκετά φύκια κοντά στην ακτή, µε αποτέλεσµα οι αρµατωσιές να θάβονται εκεί και να µην ψαρεύουν. Μυστικό των λίγων ήταν η χρήση floater, ώστε να κρατιούνται  τα δολώµατα ψηλότερα και να µπορούν τα ψάρια εύκολα να τα εντοπίσουν και να τα τσιµπήσουν. Ο αγώνας έληξε στις 12:00 και σειρά είχε το ζύγισµα, ψησταριά µε µεζέδες, κρασί, και βέβαια οι απονοµές και οι κληρώσεις δώρων. Για άλλη µία χρονιά τα πλούσια δώρα δόθηκαν µε κλήρωση και όχι µε τη θέση κατάταξης, ώστε να ενισχυθεί το παρεΐστικο κλίµα και όχι ο ανταγωνισµός.

Όπως κάθε χρόνο, τα ψάρια του αγώνα συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στο Ίδρυµα «Μέλισσα», τα οποία φέτος ήταν στο σύνολο 13 κιλά, ενώ µετά από παρότρυνση του Χρήστου Καλαϊτζή προσφέρθηκαν επιπλέον ρούχα και άλλα χρήσιµα. Συγχαρητήρια σε όλους, και ραντεβού στην επόµενη Ψαρευτική Συνάντηση.

Διαβάστε το άρθρο του αγώνα και δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο DVD του περιοδικού Boat & Fishing στο τεύχος Δεκεμβρίου Ν.47.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1356918461007694.1073741902.116574878375398&type=3

[jetpack-related-posts]
Comodo SSL