Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΒΑΡΩΝ

Ιούλιος 22, 2015

15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΒΑΡΩΝ

Το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βολών Θαλασσίων Βαρών είναι το πρώτο Παγκόσμιο που ανέλαβε να διοργανώσει η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ) και διεξήχθη στο Αμύνταιο από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου 2012.
Συμμετείχαν συνολικά δέκα ομάδες, με 55 ρίπτες, από τις εξής χώρες:
Αγγλία (11 αθλητές),
Αργεντινή (8 αθλητές)
Βέλγιο (3 αθλητές)
Γαλλία (5 αθλητές)
Γερμανία (4 αθλητές)
Ισπανία (5 αθλητές)
Ιταλία (10 αθλητές)
ΕΛΛΑΔΑ (9 αθλητές)

15pagosmio-volonb
Οι αγωνιστικές ημέρες ήταν τέσσερις , μία ανά κατηγορία βαριδίου (175, 150, 125 και 100 γρ.)
Και τις τέσσερις ημέρες των αγώνων ο καιρός ήταν πολύ καλός, με ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη, που όμως δεν ταλαιπώρησε τους αθλητές, δεδομένου ότι η διοργάνωση είχε φροντίσει ώστε να υπάρχουν τέντες, παγωμένο νερό και αναψυκτικά για όλους. Ο άνεμος, καθοριστικός παράγοντας στο άθλημα των βολών, ήταν σχεδόν ο ίδιος όλες τις μέρες των αγώνων. Την πρωινή άπνοια διαδέχονταν προς το μεσημέρι άνεμοι έως 4 μποφόρ, σε βόρειες μεταβλητές διευθύνσεις και έμοιαζαν να έχουν μια περιοδικότητα, σαν δηλαδή να επαναλαμβάνονταν από βολή σε βολή. Παρά όμως τις συνθήκες ανέμων χαμηλής έντασης, στους αγώνες καταγράφηκαν πραγματικά σπουδαίες επιδόσεις.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στα 175 gr., Γιώργος Μπόνης

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στα 175 gr., Γιώργος Μπόνης

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα ήταν η Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, όπου διεξήχθη η δοκιμασία των 175 γρ. Μια μέρα κι ένας αγώνας, που θα μείνουν για πάντα αξέχαστες σε όλους όσους παρακολούθησαν από κοντά τη μάχη του Έλληνα ρίπτη Γιώργου Μπόνη, μέχρι τελικά να καταφέρει να φτάσει στο ψηλότερο σκαλί και να αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία. Οι κόποι του και οι θυσίες του, η στήριξη της οικογένειας του, αλλά κυρίως το πάθος και η αγάπη του για το άθλημα, δικαιώθηκαν με μια συγκλονιστική βολή στα 254,86 μέτρα!
Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων, Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, την τιμητική του είχε το βάρος των 150 γρ. και μετά από πολύ δυνατό συναγωνισμό, νικητής και Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ιταλός Alessio Massa, με 266,71 μέτρα.
Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ο επί 14 χρόνια Παγκόσμιος Πρωταθλητής Danny Moeskops (κατά κόσμον Big Danny), έστειλε το βαρίδι των 125 γρ. να προσγειωθεί στα 269,49 μέτρα , αναγκάζοντας τους εθελοντές να σταματούν την διέλευση των αυτοκινήτων κατά την καταμέτρηση, γιατί το βαρίδι του είχε καρφωθεί στο δρόμο περιμετρικά του γηπέδου!
Η τελευταία μέρα των αγώνων αφιερώθηκε στα 100 γρ. και ανέδειξε σε όλο του το μεγαλείο τον υγιή ανταγωνισμό, το πείσμα και την θέληση των αθλητών. Για άλλη μια φορά, απέδειξε περίτρανα ότι οι ρίπτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη αγαπημένη παρέα.
Η αυλαία έκλεισε με τους Ιταλούς ρίπτες να παραγκωνίζουν τους Άγγλους και τους Γάλλους – οι οποίοι μονοπωλούσαν τελευταία χρόνια το Ομαδικό των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων-, επισφραγίζοντας έτσι την απόλυτη κυριαρχία τους.
Τέλος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 100 γρ. αναδείχθηκε ο πεισματάρης Alessio Massa με 252,90 μέτρα, ρίχνοντας 31ος στη σειρά και καταφέρνοντας με την τελευταία του βολή να παραγκωνίσει τον Stephen Lewis (29ος)ο οποίος είχε πετύχει 252.02 μέτρα, επίσης στην τελευταία του ρίψη.

Comodo SSL