Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

19η Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» -Ταξίδι στη Τζια, με τα παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

8 Ιουλίου, 2016

19η Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» -Ταξίδι στη Τζια, με τα παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», διοργάνωσε την Κυριακή 26  Ιουνίου ταξίδι με φουσκωτά σκάφη στη Τζια, για τους μικρούς φίλους του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά, μετά από αυτές του 2012, 2013 και 2014 στον Πόρο, στη Μακρόνησο και στη Τζια αντίστοιχα.

Η εκδρομή του 2015 είχε αναβληθεί λόγω των capital controls, τα οποία εφαρμόστηκαν το Σαββατοκύριακο που είχαμε προγραμματίσει την εκδρομή. Οι δυσκολίες της προηγούμενης χρονιάς δε μας πτόησαν ούτε φέτος. Με ιδιαίτερη χαρά οργανώσαμε και τη φετινή εξόρμηση με τα παιδιά. Στην αποστολή αυτή, είχαμε μαζί μας σαράντα 46 παιδιά και δεκαέξι 16 συνοδούς τους από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης και από τη Στέγη Νέων Παλαιού Φαλήρου. Τα παιδιά, οι Μητέρες SOS και οι παιδαγωγοί, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο όρμο της Παλαιάς Φώκαιας, στην Ανάβυσσο, και επιβιβάστηκαν στα δεκαπέντε 15 φουσκωτά σκάφη της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» και σε δύο 2 ακόμη φουσκωτά φίλων της λέσχης που συμμετείχαν επίσης στην εκδρομή.

nautilos-19-apostoli-sΤα δεκαπέντε 15 μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» με τις οικογένειές τους, καθώς και οι τέσσερις φίλοι της λέσχης που συμμετείχαμε εθελοντικά μαζί με τα παιδιά και τους συνοδούς, δημιουργήσαμε μια μεγάλη παρέα από ενενήντα δύο (92!) άτομα και ξεκινήσαμε για την μονοήμερη εκδρομή με τα παιδιά, αφήνοντας τον κόλπο της Αναβύσσου στις 09:00 πμ., με προορισμό την παραλία Βρόσκοπος στη Τζια.

nautilos-19-apostoli-hΤα φουσκωτά ταξίδεψαν σε τέσσερις ομάδες, με ταχύτητες που κυμαίνονταν από 24 έως 28 knots. Ο καιρός ήταν σχετικά καλός και η κατάσταση της θάλασσας ελαφρώς κυματώδης. Τα πρώτα σκάφη έφτασαν στον Βρόσκοπο περίπου στις 10:00, και αφού έδεσαν με ασφάλεια, άρχισε η αποβίβαση. Οι εθελοντές του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ξεκίνησαν να προετοιμάζουν τα απαραίτητα για το μπάρμπεκιου, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν το μπάνιο τους κάνοντας βουτιές από τα φουσκωτά στα καθαρά νερά της παραλίας, έπαιξαν ρακέτες και έκαναν ηλιοθεραπεία.

nautilos-19-apostoli-dΣτη συνέχεια, όλοι δοκίμασαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ομάδας που ανέλαβε το ψήσιμο των εκατόν σαράντα 140 burgers (μπιφτέκια και ψωμάκια), χορηγία της εταιρείας Goody’s, καθώς και τα διακόσια εξήντα 260 σουβλάκια-προσφορά των μελών της λέσχης, ενώ οι γυναίκες του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ετοίμασαν τις σαλάτες.

nautilos-19-apostoli-yaΗ μεγάλη παρέα ανέλαβε και τον καθαρισμό της παραλίας πριν την αναχώρηση, μαζεύοντας πλαστικά και κάθε είδος σκουπιδιών που ξέχασαν οι προηγούμενοι επισκέπτες ή ξέβρασε η θάλασσα, αφήνοντάς τη καθαρότερη απ’ ότι την είχαν βρει.

Η θαλασσινή εξόρμηση τελείωσε αργά το απόγευμα, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες ξέγνοιαστες στιγμές και πολλά χαμόγελα. Η επιστροφή στην Ανάβυσσο είχε προγραμματιστεί για τις 18:00 μμ. και η αποβίβαση των παιδιών από τα φουσκωτά είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις  19:00 μμ.

H εταιρείες Πλαίσιο και Intertech S.A. – Panasonic, πρόσφεραν δώρα τρια tablet Turbo-X, πέντε  smartphone Alcatel, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Panasonic και μια βiντεοκάμερα Panasonic. Τα δώρα αυτά κληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στον Βρόσκοπο και δόθηκαν σε δέκα τυχερά παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και της Στέγης Νέων Παλαιού Φαλήρου.

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά, ότι τα παιδιά των Παιδικών Χωριών περιμένουν κάθε χρόνο την εκδρομή με τα φουσκωτά. Αυτό χαροποιεί ιδιαίτερα τους υπευθύνους του Παιδικού Χωριού SOS της Βάρης, αλλά και τα μέλη της λέσχης, και μας δίνει τη χαρά να ορίσουμε από τώρα τις ημερομηνίες για την εκδρομή του 2017, μα και να υποσχεθούμε ότι παρά τις δυσκολίες της εποχής μας, η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» θα είναι κοντά στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και την επόμενη χρονιά.

nautilos-19-apostoli-anoigma nautilos-19-apostolianoigma-2 nautilos-19-apostoli-b nautilos-19-apostoli-f nautilos-19-apostoli-j nautilos-19-apostoli-k nautilos-19-apostoli-n nautilos-19-apostoli-na nautilos-19-apostoli-q nautilos-19-apostoli-t nautilos-19-apostoli-w nautilos-19-apostoli-x nautilos-19-apostoli-y nautilos-19-apostoli-z

Tags
Ναυτίλος Τζια [jetpack-related-posts]
Comodo SSL