Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

1ο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου Ανοικτών Συμμετοχών 2017

16 Ιουνίου, 2017

1ο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου Ανοικτών Συμμετοχών 2017

O Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων διοργάνωσε το 1ο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου Ανοικτών Συμμετοχών, που διεξήχθη στη Λίμνη Παμβώτιδα από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, με τη συμμετοχή 50 αθλητών από τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, την Πτολεμαΐδα, την Καστοριά ,τα Γρεβενά, αλλά και τη γειτονική FYROM.

Στα θετικά του αγώνα ήταν η μεγάλη συμμετοχή αθλητών, η μεγάλη του προβολή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μεγάλη επισκεψιμότητα του χώρου αγώνα από άτομα όλων των ηλικιών και η στήριξή του από τις τοπικές αρχές και υπηρεσίες. Στα αρνητικά του αγώνα το μέτριο -για πολλούς και διάφορους λόγους- αλιευτικό αποτέλεσμα, η ταυτόχρονη διεξαγωγή άλλων αγώνων και εκδηλώσεων στον χώρο του αγώνα και η σφοδρή καταιγίδα που ενέσκηψε πριν την λήξη του και ανάγκασε τους αθλητές να αποχωρήσουν εν μέσω κορύφωσης του ανταγωνισμού.


Όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα, όχι μόνο δε δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά αντίθετα με το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν και την εν γένει συμπεριφορά τους, διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο την Αθλητική Αλιεία και τις προοπτικές που προσφέρει στον τόπο μας ο αλιευτικός τουρισμός.
Ο Α.Σ.Ε.Α. Ιωαννίνων συγχαίρει τόσο τους νικητές και των δύο κατατάξεων, όσο και όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα, γιατί πρωτίστως σημασία έχει η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα και η συναδελφικότητα, και δευτερευόντως η διάκριση και η νίκη.


Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αλιεύτηκαν συνολικά 69 μετρήσιμοι (βάρους άνω του ενός κιλού) κυπρίνοι, το συνολικό βάρος των οποίων ανήλθε σε 178,273 κιλά.
Τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν στο σύνολό τους!

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τους τρεις πρώτους νικητές (ομάδες των δύο αθλητών) και συγκεκριμένα τους:


1ους Νικητές, αθλητές Κίτσιο Γεώργιο και Mαλάμο Γεώργιο από τα Ιωάννινα, με 9 αλιεύματα συνολικού βάρους 32,870 κιλών

 

 

 


2ους Νικητές, αθλητές Θεόδωρο Χατζηπαυλίδη και Κυριάκο Δοκόπουλο από την Πτολεμαΐδα, με 9 αλιεύματα συνολικού βάρους 23,535 κιλών

 

 

 

 

 

 


3ους Νικητές, αθλητές Ljupco Stojanoski και Toni Bosilkovski από τα Bitola της Fyrom, με 8 αλιεύματα συνολικού βάρους 20,988 κιλών.
Το μεγαλύτερο αλίευμα του αγώνα, βάρους 8,710 κιλών, αλιεύτηκε από τον αθλητή Ljupco Stojanoski από τα Bitola της Fyrom, στον οποίο αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχία του.

 

 


O Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς του αγώνα ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για την προσφορά του φυσικού εμφιαλωμένου νερού ΖΑΓΟΡΙ στους αθλητές, το Κατάστημα Ειδών Αλιείας-Κυνηγίου-Ορειβασίας “MOUNTAINS” ΓΕΡΟΝΤΑΣ (Ιωάννινα), το Συνεργείο Αυτοκινήτων ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΝΕΡΝΗΣ (Ιωάννινα), το Κατάστημα Ειδών Αλιείας-Kυνηγίου-Camping- Κατάδυσης “HOBBY STORE” (Καρδίτσα ) και το Κατάστημα Ειδών Αλιείας του ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΣΙΩΝΗ (Πτολεμαίδα), οι οποίοι με τις χορηγίες τους στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.
Επίσης ευχαριστούμε τους δωροθέτες ΧΗΤΟΣ LUXURY XULL (Ιωάννινα), “EXTREME FISHING” του Στέφανου Κυριτσόπουλου (Καρδίτσα), “FLYING CARP” του Πέτρου Απιδόπουλου (Πτολεμαίδα) και Γρηγόρη Τασιώνη (Πτολεμαίδα), Zoran Josifovski (Bitola Fyrom), την Επιχείρηση Χαβέλας Παραδοσιακό Φύλλο (Ιωάννινα) για την προσφορά των εδεσμάτων της τελετής απονομών, την Ταβέρνα -Μεζεδοπωλείο «ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ» (Ιωάννινα) για την προσφορά δωρεάν γεύματος στους πρώτους νικητές, και την επιχείρηση Ειδών Αλιείας-Οικοδομικών του Παναγιώτη Παππά (Ιωάννινα), για την προσφορά στον Σύλλογο του στέγαστρου της Γραμματείας.
Επίσης απευθύνει ευχαριστίες στο Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις , στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών για την καθαριότητα του χώρου αγώνα, και στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς Σταθμούς της πόλης για την προβολή και κάλυψη της διοργάνωσης.
Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η σημαντική συνδρομή των επιτελών και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση της τάξης και την ασφάλεια των αθλητών στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα, όσο και για την κατανόηση που επέδειξε σε ιδιαιτερότητες και απρόοπτα που προέκυψαν.
Συγκεκριμένα ο Α.Σ.Ε.Α. Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά το Γραφείο Γενικής Αστυνόμευσης Ιωαννίνων, το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, το Τμήμα Ασφάλειας και Τάξης, την Τουριστική Αστυνομία και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.
Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για το σύλλογο η παρουσία στην τελετή λήξης και απονομών της Αντιπεριφερειάρχη Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου κας Τύρου -Ούζα , των Αντιδημάρχων Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Πρωτογενούς Τομέα και Προστασίας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, κας Μέγα, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού κας Κολόκα, της Προϊσταμένης του Τμήματος Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου κας Σιαπλαούρα, του Δημοτικού Συμβούλου & Ταμία της 5ης ΚΟΗ κ.Μπρέχα, εκπροσώπων του Σώματος Θηροφυλακής της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και του Γραμματέα του Α.Σ.Ε.Α. Κόνιτσας κ.Πανταζή Τουφίδη, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέα και φωτογράφου.

Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να εξάρουμε την πλήρη συνεργασία -πλην μεμονωμένων περιπτώσεων- των επαγγελματιών αλιέων που δραστηριοποιούνται στη Λίμνη Παμβώτιδα, οι οποίοι με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων από τους αθλητές, συνέβαλαν στην απρόσκοπτη διοργάνωση του αγώνα.

Τέλος, θεωρούμε ότι οι αγώνες Αθλητικής Αλιείας πρέπει να τύχουν της στήριξης αρχών και υπηρεσιών διότι προάγουν τη συλλογικότητα και με την απελευθέρωση των αλιευμάτων την πραγματική ερασιτεχνική αλιευτική συνείδηση, ενισχύουν την αειφορία της ιχθυοπανίδας και συμβάλλουν στην προβολή και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας μέσω του Αλιευτικού- και δη- του αθλητικού τουρισμού.

Tags
Ψάρεμα Κυπρίνου Αγώνες Γλυκά Νερά Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων Λίμνη Ιωάννινα Αθλητική Αλιεία
Comodo SSL