Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

2ος Πανελλήνιος Αγώνας 2013 από την ακτή

Αύγουστος 27, 2015

2ος Πανελλήνιος Αγώνας 2013 από την ακτή

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, διεξήχθη στον Ωρωπό ο 2ος Πανελλήνιος αγώνας αλιείας από την ακτή, στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήµατος 2013. ∆ιοργανωτής ο σύλλογος Α.Σ. Αθλόδρασις . Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες (συνεχής βροχή, κρύος άνεµος, χαµηλή θερµοκρασία), δε στάθηκαν εµπόδιο σε 42 συνολικά αθλητές και αθλήτριες από εννέα συλλόγους, να συµµετάσχουν στον αγώνα.
Η παραλία, µε το ξηµέρωµα ήταν χωρισµένη σε ψαρεύτρες, ενώ όλοι οι συµµετέχοντες βρίσκονταν καλυµµένοι κάτω από το στέγαστρο της επιτροπής, για να δοθούν οι τελευταίες οδηγίες από την αλυτάρχη του αγώνα κ. Ρένα Βγενοπούλου και να γίνει η κλήρωση των θέσεων.

Η επιτροπή αγώνων σε δράση

Η επιτροπή αγώνων σε δράση

Η έναρξη του αγώνα έγινε στις 8.30 πµ. και οι αρµατωσιές –λεπτά διπλάρια και τριπλάρια µε στόχο κυρίως τις µουρµούρες-, έπεσαν στο νερό µε ποικιλία δολωµάτων η οποία περιλάµβανε ακροβάτη, αµερικάνικο, γαρίδα και σαρδέλα. Τα ψάρια όµως που συλλαµβάνονταν ήταν διαφορετικά από τα αναµενόµενα, και συγκεκριµένα λυθρίνια, δράκαινες, τσέρουλες, σπάροι, χειλούδες, χάνοι, πολλά από αυτά κοντά στο όριο των δεκατεσσάρων εκατοστών, µε συνέπεια να επιστρέφουν ξανά στο νερό. Η επιτροπή αγώνα, µε επικεφαλής τους Άννα Εµµανουηλίδου, Αντώνη Μιχαηλίδη και Χάρη Τσέπελα, παρά τη βροχή πηγαινοερχόταν σε όλη την τράπεζα, καταµετρώντας τα αλιεύµατα και προσφέροντας στους συµµετέχοντες κάθε αναγκαία βοήθεια ή διευκρίνιση.

Καταμέτρηση αλιευμάτων

Καταμέτρηση αλιευμάτων

Η λήξη σήµανε στις 2.30 µµ. και αµέσως µετά έγινε η τελευταία, οριστική καταµέτρηση των αλιευµάτων. Η βαθµολογία και η κατάταξη ατοµικού και οµαδικού, βγήκαν από την επιτροπή αρκετά σύντοµα. Ακολούθησαν οι απονοµές στους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες οµάδες, και το ραντεβού δόθηκε για τον επόµενο αγώνα του πρωταθλήµατος, µε έδρα την Καλλονή και διοργανωτή τον ΟΦΑ.

eoyda-logo-meg

Η ΕΟΥ∆Α ευχαριστεί θερµά τον υπεύθυνο Αθλητικής Αλιείας του Α.Σ. Αθλόδρασις, κ. ∆ηµήτρη Τουρναβίτη, τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου για την άψογη προετοιµασία και οργάνωση, τα µέλη της επιτροπής αγώνα Άννα Εµµανουηλίδου, Αντώνη Μιχαηλίδη και Χάρη Τσέπελα για την ουσιαστική συµβολή τους στην οµαλή διεξαγωγή του αγώνα, τη ∆ιεύθυνση Αλιείας  Ανατολικής Αττικής για την έκδοση άδειας τέλεσης του αγώνα, το περιοδικό Boat &Fishing -χορηγό επικοινωνίας της Αθλητικής Αλιείας της ΕΟΥ∆Α- και προσωπικά τον κ. Αντώνη ∆ρόσο για τη δηµοσιογραφική κάλυψη όλων των αγώνων, καθώς και την εταιρεία Αφοί Αλυσανδράτου Ο.Ε., που ήταν αθλοθέτης-δωροθέτης του αγώνα.

Comodo SSL