Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

2ο Τουρνουά αλιείας ΝΑΟΚ µε φελλό από λιµενικές εγκαταστάσεις

Οκτώβριος 6, 2015

2ο Τουρνουά αλιείας ΝΑΟΚ µε φελλό από λιµενικές εγκαταστάσεις

Στις 5 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε το 2ο Τουρνουά αλιείας µε φελλό από λιµενικές εγκαταστάσεις, που διοργανώθηκε στο Καρλόβασι της Σάµου από τον Ναυταθλητικό Όµιλο Καρλοβάσου. Το τουρνουά ήταν το δεύτερο υπό την αιγίδα του Οµίλου µέσα σε ένα χρόνο και είχε σα σκοπό τη συνεχή ενασχόληση των αθλητών του συλλόγου µε την αγωνιστική αλιεία µε φελλό.
Το τουρνουά αποτελούνταν από 5 αγώνες των 4 ωρών, και συνολικά πήραν µέρος 15 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών. Οι τεχνικές που επιτρέπονταν ήταν το εγγλέζικο, το µπολονέζ και το απίκο, και ο κάθε αθλητής είχε δικαίωµα να χρησιµοποιήσει όποιο δόλωµα ή µαλάγρα ήθελε, χωρίς περιορισµό στην ποσότητα. Όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν σύµφωνα µε τον κανονισµό αλιείας µε φελλό της ΕΟΥ∆Α, µε κάποιες µικροαλλαγές για την απλούστευση των διαδικασιών. Μια από αυτές ήταν να διαγωνίζονται όλοι οι αθλητές σε διαφορετικό τοµέα σε κάθε αγώνα. Έτσι, νικητής αγώνα ήταν αυτός που έβγαζε το µεγαλύτερο βάρος αλιευµάτων στον τοµέα του και νικητής του τουρνουά όποιος κατάφερνε να συλλέξει το µεγαλύτερο άθροισµα βάρους αλιευµάτων µετά και από τους 5 αγώνες, σε πέντε διαφορετικούς τοµείς.
Όλες οι αγωνιστικές έγιναν σε µη εργάσιµες ηµέρες για την διευκόλυνση των αθλητών, και η κάθε αγωνιστική ξεκινούσε µε την κλήρωση των θέσεων στα γραφεία του ΝΑΟΚ. Οι αθλητές έφευγαν για το πεδίο του αγώνα (λιµάνι Καρλοβάσου), όπου είχαν µισή ώρα για να προετοιµαστούν.
Με τη συµπλήρωση των τεσσάρων ωρών ο αγώνας τελειώνε και ακολουθούσε η καταµέτρηση των αλιευµάτων. Όλα τα αλιεύµατα επέστρεφαν στη θάλασσα και το 99% αυτών ήταν ζώντα, αφού οι αθλητές έκαναν τα πάντα για να τα κρατήσουν σε καλή κατάσταση, µε προσεκτική απαγκίστρωση και φύλαξη σε κιούρτο.
Συνολικά αλιεύθηκαν 18,89 κιλά!

Μαργαρώνης ∆ηµήτριος, νικητής του 2ου καρλοβασίτικου τουρνουά αλιείας µε φελλό

Μαργαρώνης ∆ηµήτριος, νικητής
του 2ου καρλοβασίτικου τουρνουά αλιείας
µε φελλό

Πόθα Μυρσίνη

Πόθα Μυρσίνη

Νικητές του τουρνουά & ο κύριος Σηµαιο-φορίδης

Νικητές του τουρνουά
& ο κύριος Σηµαιο-φορίδης

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε µε την τελετή απονοµών, η οποία έγινε σε γνωστό εστιατόριο του Καρλοβάσου. Τις απονοµές έκανε ο ίδιος ο κύριος Σηµαιοφορίδης, χορηγός του ΝΑΟΚ, ο οποίος είχε έρθει από την Αθήνα ειδικά για αυτόν το σκοπό. Μετά το πέρας των απονοµών ακολούθησε γλέντι µε ζωντανή µουσική µέχρι το πρωί.

Comodo SSL