Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

2η Αγωνιστική Πανελληνίου Πρωταθλήματος αλιείας από την ακτή

20 Ιανουαρίου, 2017

2η Αγωνιστική Πανελληνίου Πρωταθλήματος αλιείας από την ακτή

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Λουτρακίου η δεύτερη αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2016 – 2017 αλιείας από την ακτή με καλάμι και μηχανισμό. Τα διαδικαστικά του αγώνα ανέλαβαν οι σύλλογοι ΝΟΤΚ και Δελφίνια Περιστερίου ενώ η συνολική συμμετοχή ήταν 41 αθλητές από 8 συλλόγους της δύναμης της ΕΟΥΔΑ.

Με την άφιξη των αθλητών στο πεδίο του αγώνα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν δυτικοί άνεμοι, έντασης 4 μποφόρ, με τάση εξασθένησης από το μεσημέρι και μετά, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολογικού δελτίου. Οι συζητήσεις στα πηγαδάκια πριν την έναρξη των κληρώσεων ήταν γύρω από τη δυσκολία που θα είχε ο αγώνας σχετικά με τις συλλήψεις αφού ο Πουνέντες ονομάζεται και «ψαροδιώκτης» και συχνά είναι ανασταλτικός παράγοντας για την έκβαση του ψαρέματος.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 8:30 με ελάχιστες συλλήψεις όπως ήταν αναμενόμενο. Μετά την ανατολή του ηλίου ξεκίνησαν σιγά σιγά οι συλλήψεις και τα πρώτα ψάρια μετρήθηκαν και απελευθερώθηκαν άμεσα αφού σε κάθε τομέα είχαν προβλεφθεί δύο κριτές. Στην τελευταία ώρα του αγώνα που έκοψαν και πάλι τα ψάρια οι ανατροπές στους τομείς ήταν συνεχείς και κάθε σύλληψη, αποτελούσε είδηση!!!

Με τη λήξη του αγώνα οι αθλητές συγκεντρώθηκαν σε καφετέρια της παραλίας του Λουτρακίου που περίμεναν με αγωνία την έκδοση των αποτελεσμάτων αφού στις περισσότερες περιπτώσεις οι θέσεις κρίθηκαν για λίγα εκατοστά!

Νικητές στους τομείς τους ήταν:

  • Τηνιακός Άκης ΝΟΙΕΣ
  • Μαραγκός Βασίλης  TRITON
  • Κυριαζής Γιώργος TRITON
  • Λουκίδης Μιχάλης TRITON (+ Πρώτο βραβείο U18)
  • Σημαιοφορίδης Παναγιώτης ΝΑΟΚ
  • Παπαιωάννου Στάθης TRITON

Ατομική Βαθμολογία Αγώνα

Συνολική βαθμολογία 2 Πρώτων Αγωνιστικών

Βαθμολογία Συλλόγων

 

Η τρίτη αγωνιστική του Πανελληνίου ακολουθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην παραλία Πηγαδάκια στο Χαλκούτσι.

Περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα στη σελίδα μας στο  Facebook

Comodo SSL