Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

2ο ∆ιεθνές Τουρνουά Αλιείας από την Ακτή «RESPΕCT THE SEA»

15 Ιουλίου, 2016

2ο ∆ιεθνές Τουρνουά Αλιείας από την Ακτή «RESPΕCT THE SEA»

 

Το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Απριλίου 2016, πραγµατοποιήθηκε µε πολύ µεγάλη επιτυχία το 2ο ∆ιεθνές τουρνουά αλιείας από την ακτή “RESPΕCT THE SEA”, που ήταν ενταγµένο στον θεσµό του Golden League, µε διοργανωτή σύλλογο την Ακαδηµία Αλιευτικών ∆ραστηριοτήτων.

respectthesea_03Επίσηµος χορηγός του τουρνουά για δεύτερη συνεχή χρονιά, ήταν η εταιρεία SUNSET και ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα εταιρεία ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ. Συµµετείχαν 60 άτοµα, άνδρες και γυναίκες, από 10 χώρες : Ελλάδα, Αγγλία, Κύπρο, Ισπανία, Τυνησία, Γαλλία, Μαρόκο, Τουρκία, Νότιο Αφρική και Πολωνία.

Οι αφίξεις των ξένων αποστολών άρχισαν από την Τρίτη 19 Απριλίου και όλοι άρχισαν την προπόνηση στο πεδίο του αγώνα, την παραλία των Αγ. Θεοδώρων.

respectthesea_02Κατά γενική οµολογία το πεδίο του αγώνα ήταν δύσκολο, µε δεδοµένο ότι υπάρχουν πολλά είδη αλιευµάτων που χρειάζονται διαφορετικά εργαλεία και διαφορετική τακτική αλιείας. Κατά κύριο λόγο υπήρχαν γύλοι και χάνοι, αλλά και σάλπες, µουρµούρες, λιθρίνια, κεφαλόπουλα, λίτσες, σαφρίδια, σπάροι, σαργοί, µέχρι και µπαρµπούνια.

Όλα τα αλιεύµατα του αγώνα παραδόθηκαν στο τοπικό παράρτηµα του Ερυθρού Σταυρού και µοιράστηκαν σε αναξιοπαθούντες συµπολίτες µας.

Το τουρνουά διεξήχθη µέσα από δύο αγωνιστικές ηµέρες.

respectthesea_08Το Σάββατο 23 Απριλίου µεγάλοι νικητές των τοµέων ήταν οι Σαπουνάκης Αλέξανδρος (Ακαδηµία) µε 58 ψάρια και 1428 βαθµούς, Μαριλένα Μιχαλιού (Ακαδηµία) µε 45 ψάρια και 1094 βαθµούς Βασίλης Βασιλαρόπουλος (paraktiοsarema.gr) µε 30 ψάρια και 752 βαθµούς, Γιάννης Σκούρτης (Ακαδηµία) µε 27 ψάρια και 645 βαθµούς, Κυριάκος Χάλαρης (Ακαδηµία) µε 21 ψάρια και 540 βαθµούς, Juan Carlos Pelaez (Ο Capote Club-Ισπανία) µε 18 ψάρια και 457 βαθµούς και Νίκος Σοφούρης µε 16 ψάρια και 374 βαθµούς.

Οι Έλληνες κατάφεραν να ξεπεράσουν πολλούς πανάξιους συµµετέχοντες από το εξωτερικό, µε µεγάλη εµπερία από διεθνείς αγώνες και βαθειά γνώση της αγωνιστικής αλιείας.

respectthesea_05Η συνέχεια ήταν συναρπαστική και την Κυριακή 24 Απριλίου δόθηκαν µεγάλες µάχες σε όλους τους τοµείς.

Μεγάλοι νικητές των τοµέων του δεύτερου αγώνας ήταν οι Έβρος Ευριπίδου (Surfcasting Club Cyprus) µε 21 ψάρια και 503 βαθµούς, Μαριλένα Μιχαλιού µε 16 ψάρια και 425 βαθµούς, Γιάννης Σκούρτης µε 16 ψάρια και 385 βαθµούς, Θεοδόσης Μπαλής (Ακαδηµία) µε 14 ψάρια και 355 βαθµούς, Αλέξανδρος Σαπουνάκης µε 9 ψάρια και 253 βαθµούς, Γιάννης Χρυσουλάκης µε 10 ψάρια και 250 βαθµούς και Βασίλης Βασιλαρόπουλος µε 6 ψάρια και 150 βαθµούς.

Η επικράτηση των Ελλήνων και τη δεύτερη αγωνιστική ηµέρα, είχε ως αποτέλεσµα το βάθρο των νικητών του τουρνουά να είναι Ελληνική υπόθεση!

Νικητές

respectthesea_06Η µεγάλη έκπληξη του τουρνουά ήταν για πολλούς η Μαριλένα Μιχαλιού της Ακαδηµίας, που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ξεπερνώντας 59 συµµετέχοντες και κατακτώντας πανάξια την 1η θέση.

Την 2η και 3η θέση του τουρνουά κατέλαβαν τα µέλη της Ακαδηµίας Αλέξανδρος Σαπουνάκης και Γιάννης Σκούρτης αντίστοιχα. Και οι δύο έχουν τεράστια εµπειρία από διεθνείς αγώνες και πάλεψαν σκληρά για την πανάξια νίκη τους. Είναι και οι δύο µεγάλοι αγωνιστές, µε µεγάλη αγάπη για το ψάρεµα, και το κυριότερο, µεταδίδουν τις γνώσεις τους απλόχερα στους νεότερους χωρίς να κρατούν στεγανά.

Την 4η θέση κατέκτησε ο Βασίλης Βασιλαρόπουλος – paraktiopsarema.gr και την 5η θέση ο Θεοδόσης Μπαλής της Ακαδηµίας, από τους παλαιότερους στην αγωνιστική αλιεία, δάσκαλος ήθους για όλους τους συναθλητές του και πραγµατικός «ευπατρίδης» του ψαρευτικού χώρου.

respectthesea_07Καλύτεροι ξένοι αναδείχτηκαν στην 1η θέση ο Έβρος Ευριπίδου Surfcasting Club – Κύπρος, στη 2η θέση ο Jean Isola Club de peche a Ragnola – Γαλλία και στην 3η θέση ο Juan Carlos Pelaez – O Capote Club – Ισπανία.

Μικρότεροι σε ηλικία συµµετέχοντες των τουρνουά, ήταν στο casting ο Ανδρέας Πεντρίνι της Ακαδηµίας και στο Canna da riva ο Στέλιος Τζουγανάκης της Ακαδηµίας, ο οποίος ταξίδεψε από την Κρήτη όπου κατοικεί µόνιµα και µάλιστα κατέκτησε την 7η θέση του τουρνουα µε 29 ψάρια!

Εντυπωσιακή ήταν όµως και η συµµετοχή γυναικών, καθώς συµµετείχαν οι εξής : Sandra de la Fuente – Ισπανία, Izabela Weimann – Πολωνία, και από την Ακαδηµία, Μαριλένα Μιχαλιού, Τίνα ∆ηµητρίου, Τερέζα Ζούλη, Μαρία Κάβουρα, Πηνελόπη Μαντζώρου, Ντόρα Τσάγκου και Φαίη Ιωαννίδου. Πρέπει να αναφέρουµε την επιτυχία της Τίνας ∆ηµητρίου της Ακαδηµίας – Αrt Fishing Team, που κατέλαβε την 11η θέση του τουρνουά.

Η ΜΕΓΑΛΗ έκπληξη

Η µεγάλη έκπληξη του τουρνουά ήταν για πολλούς η Μαριλένα Μιχαλιού
της Ακαδηµίας, που ανέβηκε στον ψηλότερο σκαλί του βάθρου ξεπερνώντας 59 συµµετέχοντες  και κατακτώντας πανάξια την 1η θέση.

respectthesea_10

Για όσους γνωρίζουν τη Μαριλένα, το αποτέλεσµά της ήταν αναµενόµενο, γιατί  εξελίσσεται συνεχώς, αποκτά εµπειρίες µέσα από αγώνες στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, αλλά το σπουδιαότερο διαθέτει ήθος και δουλεύει συνεχώς, αθόρυβα και  συνεσταλµένα. Και δεν πρέπει να ξεχνάµε πως πέρυσι στο διεθνές τουρνουά της Ιταλίας είχε κατακτήσει µαζί µε τη  Ντόρα Τσάγκου τη δεύτερη καλύτερη θέση ξένων συµµετεχόντων, αλλά και στο ∆ιεθνές τουρνουά της Τουρκίας είχε αλιεύσει το µεγαλύτερο ψάρι. Άρα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Μαριλένα Μιχαλιού διαθέτει υψηλό επίπεδο και κατέκτησε πανάξια την εµπιστοσύνη της SUNSET και
του κ. Χρήστου Καλαϊτζή, που µε τη λήξη του τουρνουά της προσέφεραν
πλήρη χορηγία για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αυτή η στήριξη είναι πολύ σηµαντική για τη συνέχεια της πορείας της στην αγωνιστική αλιεία.

∆ιαγωνισµός για το µεγαλύτερο ψάρι & ∆ιεθνές τουρνουά αλιείας µε φελλό CANNA DA RIVA

respectthesea_09Την Κυριακή το µεσηµέρι µετά το 2ο αγώνα του τουρνουά, διεξήχθησαν παράλληλα ο διαγωνισµός για το µεγαλύτερο ψάρι µε µεγάλο νικητή το µέλος της Ακαδηµίας Γιάννη ∆ροµπίλη που αλίευσε µια τσιπούρα 49 εκ., αλλά και ο διεθνής αγώνας αλιείας µε φελλό CANNA DA RIVA, µε νικητές τους: 1η θέση Νάσος Βουγιουκλής-Νηρέας Καλαµάτας 18 ψάρια και 900 βαθµούς, 2η θέση Χάρης Τσέπελας Ακαδηµία µε 33 ψάρια και 626 βαθµούς, 3η θέση Θεοδόσης Μπαλής Ακαδηµία µε 15 ψάρια και 540 βαθµούς, 4η θέση Andy Gallacher – Αγγλία µε 22 ψάρια και 396 βαθµούς, 5η θέση Νίκος Σοφούρης Ακαδηµία µε 24 ψάρια και 270 βαθµούς και 6η θέση Νίκος Αλεφραγκής µε 14 ψάρια και 254 βαθµούς. Ο αγώνας CANNA DA RIVA ήταν αφιερωµένος στην µνήµη του µέλους της Ακαδηµίας Κοσµά Καλή που χάθηκε πρόφατα.

 

[jetpack-related-posts]
Comodo SSL