Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

2ο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου 2015

25 Νοεμβρίου, 2015

2ο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου 2015

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας, διοργάνωσε το 2ο συνεχόμενο φεστιβάλ ανοικτών συμμετοχών στον Ποταμό Αλιάκμονα, και πιο συγκεκριμένα στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, στην περιοχή της Αιανής. Κόσμος από όλο το νομό, που ανήκει στους Ερασιτεχνικούς-Αθλητικούς συλλόγους αλιείας της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης, επισκέφτηκε την περιοχή και πέρασε ένα φανταστικό διήμερο κοντά στο νερό, ψαρεύοντας τους πολυπόθητους και ακριβοθώρητους κυπρίνους του Αλιάκμονα!

Ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ ήταν η 16-17 Μαΐου 2015 και ο αγώνας διήρκησε 34 συνολικά ώρες (ξεκίνησε στις 8 το πρωί του Σαββάτου και έληξε στις 6 το απόγευμα της Κυριακής)! Κάθε ομάδα που συμμετείχε στον αγώνα, μπορούσε να αποτελείται από ένα μόνο άτομο που θα ψάρευε με τέσσερα καλάμια, είτε από δύο άτομα τα οποία θα ψάρευαν με τον ίδιο αριθμό καλαμιών. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε με σκοπό να γνωρίσει ο κόσμος το ψάρεμα του κυπρίνου, ακολουθώντας τον κανονισμό αθλητικής αλιείας ο οποίος είναι εγκεκριμένος από την ΓΓΑ και την ΕΟΥΔΑ. Έτσι, τόσο νέοι ψαράδες, όσο και παλιοί, ήρθαν κοντά στην φύση, σεβόμενοι τα ψάρια και την περιοχή που τους φιλοξένησε.  Συνολικά, στο 2ο φεστιβάλ συμμετείχαν 45 άτομα, συμπληρώνοντας 25 ομάδες. Κάθε ψαρεύτρα είχε μέση απόσταση σχεδόν 150 με 200 μέτρα από τη διπλανή της, ενώ οι διαγωνιζόμενοι διέθεταν ένα χώρο 12Χ12 μέτρα για τις αλιευτικές τους ενέργειες (βολές-απόχιασμα).  Ο καιρός για άλλο ένα Σαββατοκύριακο έκανε το χατίρι σε όσους αποφάσισαν να παραβρεθούν στην λίμνη, με ανεκτές θερμοκρασίες και ελαφρύ αεράκι, ενώ το βράδυ ήταν σχετικά ευχάριστο, παρόλο που η υγρασία ανάγκασε τους πάντες να σκεπαστούν χειμωνιάτικα!

Οι νικητές του αγώνα ήταν:

  • 1οι Καραγιάννης-Πανίδης, ΑΣΕΑΠ, 20875 κιλά
  • 2οι Θωίδης- Χατζηηλιάδης, ΑΣΕΑΠ, 19570 κιλά
  • 3ος Χατζηπαυλίδης (ατομικό), ΑΣΕΑΠ, 10095 κιλά
  • Το μεγαλύτερο ψάρι του αγώνα αλίευσε η ομάδα Καραγιάννης-Πανίδης και ήταν ένας κυπρίνος βάρους 5 κιλών και 415 γραμμαρίων.

Φυσικά, και αυτό το φεστιβάλ είχε σαν κύριο σύνθημά του το «ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΩ & ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΩ (CATCH & RELEASE)», έκφραση που τηρήθηκε στο ακέραιο από όλους τους διαγωνιζόμενους, με έμφαση στην ασφαλή επιστροφή των ψαριών στο φυσικό τους περιβάλλον. Έτσι, σε αυτό το ψαρευτικό διήμερο, απελευθερώθηκαν στη λίμνη Πολυφύτου 79 κιλά και 560 γραμμάρια κυπρίνων! Όλες οι υπόλοιπες ομάδες δεν αλίευσαν κανένα ψάρι πάνω από ένα κιλό, που είναι και το όριο για να μετρηθεί ένας κυπρίνος. Μικρότερος Αθλητής του φεστιβάλ κάτω των 18 ετών, ο Στέργιος Πασσιάς.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας, ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους του που στήριξαν άλλη μία διοργάνωση για την ανάδειξη του αθλήματος, αλλά και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

Tags
Αγώνες Γλυκά Νερά Αγώνας Αλιείας ΑΣΕΑΠ ΕΟΥΔΑ Ψάρεμα Κυπρίνου [jetpack-related-posts]
Comodo SSL