Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Καραγιάννης

2ο Φεστιβάλ Κυπρίνου - ΑΣΕΑ Πτολεμαΐδας

8 Ιουνίου, 2016

2ο Φεστιβάλ Κυπρίνου - ΑΣΕΑ Πτολεμαΐδας

Οι φίλοι του ψαρέματος ήταν πιστοί στο ραντεβού με το 2ο κατά σειρά φεστιβάλ ανοιχτών συμμετοχών που διοργάνωσε ο ΑΣΕΑ Πτολεμαΐδας, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (28-29/05/2016), και πάλι στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, στην περιοχή της Αιανής. Για άλλη μία φορά, τριάντα ζευγάρια αθλητών από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στο φεστιβάλ που διοργανώνεται για 10η χρονιά στον Αλιάκμονα, το οποίο έχει σα σκοπό την ανάδειξη της Αθλητικής αλιείας, ενώ διαθέτει ξεχωριστή συμβολικότητα, αφού διεξάγεται μέσα στην περίοδο της απαγόρευσης ψαρέματος και συνοδεύεται από πλήρη απελευθέρωση των αλιευμάτων. Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με σύμμαχο τον καιρό, αλλά με τα ψάρια να μην κάνουν το χατίρι σε πολλούς από τους διαγωνιζόμενους για άλλη μία φορά, παρόλο που τώρα τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από το 1ο φεστιβάλ ανοιχτών συμμετοχών και τα παλαιότερα. Συνολικά αλιεύθηκαν περίπου 150 κιλά κυπρίνοι εντός και εκτός συναγωνισμού, οι οποίοι απελευθερώθηκαν και πάλι με ασφάλεια στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο αγώνας είχε διάρκεια 32 ωρών και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

kyprinos2-11) Χαρίσης Βασίλειος, 8660 γρ.
2) Παντελόγλου – Δεληγιώργης, 7000 γρ.
3) Παπαδόπουλος Ι. (παππούς) – Παπαδόπουλος Γ. (εγγονός), 6685 γρ.
4) Λαβαντσιώτης Κωνσταντίνος, 5380 γρ.
5) Ταταρίδης Ευθύμιος – Παππάς Λάμπρος, 5065 γρ.

Το μεγαλύτερο ψάρι αλίευσε ο Βασίλης Χαρίσης, το οποίο του έδωσε και την πρωτιά του αγώνα.

festival-kyprinos-2-15festival-kyprinos-2-16 festival-kyprinos-2-17festival-kyprinos-2-12 festival-kyprinos-2-14 festival-kyprinos-2-11 festival-kyprinos-2-10 festival-kyprinos-2-9 festival-kyprinos-2-8 festival-kyprinos-2-7 festival-kyprinos-2-6 festival-kyprinos-2-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΑΣΕΑΠ αισθάνεται για άλλη μία φορά την ανάγκη να ευχαριστήσει την ΕΟΥΔΑ για την αμέριστη στήριξή της στις διοργανώσεις του, την Π.Ε Δυτικής Μακεδονίας που υποστηρίζει το έργο του για την προαγωγή της Αθλητικής Αλιείας, καθώς και τους τοπικούς συλλόγους για την συμβολή τους στον αγώνα.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του αγώνα, οι οποίοι ήταν :

  • – Attack Carp Tackle Shop – www.carp-fishing.gr, Γιαννιτσά
  • – Τασιώνης Γρηγόρης – Είδη αλιείας, Πτολεμαΐδα
  • – Χαρίσης Βασίλης – Είδη αλιείας, Κοζάνη
  • – Στεφανίδης Κωνσταντίνος – Είδη Αλιείας, Κοζάνη
Tags
Ψάρεμα Κυπρίνου Αγώνες Γλυκά Νερά
Comodo SSL