Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

3ο Πρωτάθληµα Αλιείας µε Φελλό στη Σάµο

Οκτώβριος 12, 2015

3ο Πρωτάθληµα Αλιείας µε Φελλό στη Σάµο

Στις 11 Αυγούστου ολοκληρώθηκε το 3ο Τοπικό Πρωτάθληµα αλιείας µε φελλό από λιµενικές εγκαταστάσεις, που διεξήχθη στο Καρλόβασι της Σάµου. Με το τρίτο συνεχόµενο Πρωτάθληµα εγγλέζικου – µπολονέζ, ο ΝΑΟΚ και οι αθλητές του δείχνουν ότι συνεχίζει να επενδύει σταθερά σε αυτή την τόσο απαιτητική και συγχρόνως ενδιαφέρουσα αγωνιστική τεχνική ψαρέµατος. Το τουρνουά αποτελούνταν από 5 αγώνες των 4 ωρών, και συνολικά πήραν µέρος 15 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών. Οι τεχνικές που επιτρέπονταν ήταν το εγγλέζικο, το µπολονέζ και το απίκο, και ο κάθε αθλητής είχε δικαίωµα να χρησιµοποιήσει όποιο δόλωµα ή µαλάγρα ήθελε, χωρίς περιορισµό στην ποσότητα. Όλοι οι αγώνες έγιναν σύµφωνα µε τον κανονισµό αλιείας µε φελλό της ΕΟΥ∆Α, εκτός από κάποιες παραλλαγές που είχαν ως σκοπό την απλούστευση των διαδικασιών. Μία από αυτές, ήταν να διαγωνίζονται όλοι οι αθλητές σε ένα τοµέα σε κάθε αγώνα. Έτσι σε κάθε αγώνα, νικητής ήταν αυτός που έβγαζε το µεγαλύτερο βάρος αλιευµάτων και νικητής του τουρνουά αυτός που θα κατάφερνε µετά από τους 5 αγώνες να έχει συλλέξει το µεγαλύτερο άθροισµα βάρους αλιευµάτων.
Σαν Πρωτάθληµα ήταν ίσως το πιο δύσκολο από τα τρία αφού δεν είχε πολλά αλιεύµατα, αλλά σίγουρα ήταν και το πιο ενδιαφέρον. Οι περισσότερες οµάδες είχαν σχηµατιστεί έτσι ώστε η κάθε µία να αποτελείται από έναν ενήλικο, έµπειρο αθλητή, και έναν ανήλικο. Αυτός ο συνδυασµός είχε σα σκοπό να γίνει το Πρωτάθληµα πιο ανταγωνιστικό, να νοιώσουν οι µικροί αθλητές την χαρά της νίκης ευκολότερα, και να αποκτήσουν εµπειρίες ψαρεύοντας δίπλα σε έναν αθλητή µε αγωνιστικές παραστάσεις και εµπειρίες. Όλα τα αλιεύµατα επέστρεφαν στην θάλασσα και το 99% αυτών ήταν ζώντα, αφού οι αθλητές έκαναν τα πάντα για να τα κρατήσουν σε καλή κατάσταση, µε προσεκτική απαγκίστρωση και φύλαξη σε κιούρτο στην θάλασσα. Συνολικά αλιεύθηκαν 8,19 κιλά!
Το τουρνουά ολοκληρώθηκε µε την τελετή απονοµών, η οποία έγινε στο εστιατόριο «Αρχοντόσπιτο» στα Κοντακέικα Σάµου. Τις απονοµές ο κύριος Σηµαιοφορίδης, ο οποίος είχε έρθει από την Αθήνα ειδικά για αυτόν το σκοπό. Μετά το πέρας των απονοµών, ακολούθησε γλέντι µε ζωντανή µουσική µέχρι το πρωί. Οι νικητές της κάθε αγωνιστικής, αλλά και οι νικητές του τουρνουά, κέρδισαν δωροεπιταγές συνολικής αξίας 900 €, προσφορά της εταιρίας ΣΙΜ Α.Ε. – www.sim.gr .
Νικήτρια οµάδα του Πρωταθλήµατος ανακηρύχθηκε η οµάδα των αθλητών Βογιατζόπουλου Παναγιώτη και Πανταζώνη Χαράλαµπου (16 ετών), µε 2285 gr.Αξίζει να σηµειωθεί, ότι ο µικρός Μπάµπης εντυπωσίασε τους πάντες µε τις επιδόσεις του, ειδικά την τελευταία µέρα µε συλλήψεις αρκετά µεγάλων µελανουριών. Στην δεύτερη θέση τερµάτισε η οµάδα των Μαργαρώνη ∆ηµήτριου και Παπαθεοδώρου Ιωάννη (ετών 16) µε 2180 gr (δηλαδή µόλις 105 γραµµάρια λιγότερα από την πρώτη οµάδα), ενώ τρίτοι ήταν οι Μιχαηλίδης Αντώνης και Μαραγκός Βασίλειος µε 1565gr.
Ο ΝΑΟΚ, µε το 3ο Τοπικό Πρωτάθληµα αλιείας µε φελλό, δείχνει το δρόµο σε όλους τους συλλόγους που ασχολούνται µε την αθλητική αλιεία και αποδεικνύει ότι η επαρχία µπορεί να υποστηρίξει τέτοιες διοργανώσεις. Επόµενος στόχος: τα Περιφερειακά Πρωταθλήµατα.

Comodo SSL