Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Α΄ΘΡΑΚΗ Ι Kάβειρος 4.58

1 Μαΐου, 2018

Α΄ΘΡΑΚΗ Ι Kάβειρος 4.58

Το Κάβειρος 4.58, είναι ένα από τα best seller στο Θρακικό πέλαγος στην κατηγορία της ταχύπλοης βάρκας, αφού συνδυάζει στιβαρότητα, άνετους χώρους στο κατάστρωμα και εξαιρετική πλεύση για τα 4,58 μέτρα γάστρας.

Για την κατασκευή του, ο ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Μπογιατζής έβαλε όλο του το μεράκι σχεδιάζοντας τη γάστρα του από το μηδέν. Θέλοντας να πετύχει τα δύο πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σκάφος στην κατηγορία των 4,5 μέτρων. Ευστάθεια και όσο το δυνατόν καλύτερη πλεύση. Η πράξη δικαίωσε τον κατασκευαστή, ο οποίος δραστηριοποιείται στην κατασκευή πολυεστερικών σκαφών από το 1979. Η συγκεκριμένη γάστρα αποτέλεσε σημείο αναφοράς και για άλλα μοντέλα. Αφού την υιοθέτησαν τα περισσότερα σκάφη του ναυπηγείου με μήκος από 4,50 έως 4,95 μέτρα.

Α΄ΘΡΑΚΗ
Συνολικά η Α΄ΘΡΑΚΗ διαθέτει στη γκάμα της πάνω από 15 μοντέλα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται από κανό μέχρι και επαγγελματικά σκάφη μήκους άνω των 11 μέτρων. Με την υποστήριξη των δύο του παιδιών Δημήτρη και Μαρίας, ο Γιώργος κατάφερε να διαθέτει σήμερα μία από τις μεγαλύτερες κάθετες μονάδες κατασκευής, συντήρησης και επισκευής πολυεστερικών σκαφών στη χώρα μας. Επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην εμπορία άλλων πολυεστερικών, αλλά και φουσκωτών σκαφών, καθώς και στη δημιουργία χώρου στάθμευσής τους.

Στον ίδιο χώρο, η Α΄ΘΡΑΚΗ διαθέτει πλήρες εξοπλισμένο marine service των περισσότερων εταιρειών (Yamaha, Mercury, Honda, Evinrude, Selva, Tohatsu, Volvo, Hyundai Seasall). Καθώς και εμπορία γνήσιων ανταλλακτικών, ναυτιλιακών, αξεσουάρ θαλάσσης και θαλάσσιων σπορ. Την Α’ ΘΡΑΚΗ έρχεται να συμπληρώσει η Α’ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΣ, με την ενοικίαση σκαφών για αναψυχή και ψάρεμα. Ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες των φίλων της θάλασσας. Επιπλέον, η Α΄ΘΡΑΚΗ Αναπτυξιακή ολοκληρώνει τις επιχειρήσεις Μπογιατζή, με την ασφάλιση σκαφών αναψυχής, επαγγελματικών – αλιευτικών και ιστιοπλοϊκών. Παρέχει υποστήριξη – ενημέρωση σχετικά με την φορολόγηση των σκαφών. Ενημερώνει για τα προγράμματα επιδοτήσεων για κάθε επαγγελματική ενασχόληση με τη θάλασσα και τα σκάφη.

Το κατάστρωμα
Το κατάστρωμα του Κάβειρος 4.58, σχεδιάστηκε για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις περισσότερες τεχνικές ψαρέματος και ταυτόχρονα να είναι φιλόξενο για μία βόλτα με την οικογένεια ή την παρέα. Μάλιστα σύμφωνα με το Δημήτρη Μπογιατζή, μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.Έτσι ώστε να καλύπτει ακριβώς τις προδιαγραφές που αναζητά.

Έτσι υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μικρής ή μεγαλύτερης κονσόλας πίσω, κοντά στον καναπέ της πρύμνης, ή πρόσθετου καθίσματος. Όπως στο σκάφος που δοκιμάσαμε στο ΤΕΣΤ ΕΝ ΠΛΩ το οποίο διοργάνωσε η εταιρεία το καλοκαίρι στο Φανάρι Κομοτηνής.

Το μεγάλο αμπάρι της πλώρης, τα δύο πλαϊνά καθίσματα, και βέβαια ο καναπές της πρύμνης, είναι ενσωματωμένα στην υπερκατασκευή. Όλα αυτά προσφέρουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο για τα σωστικά, αλλά και για τον εξοπλισμό μας.

Η δελφινιέρα δίνει άνετο χώρο για να πατήσουμε και να μπούμε στο σκάφος, ενώ σηκώνοντας το καπάκι ανακαλύπτουμε το στρίτσο για την άγκυρα και το έκταμά της.

Για την ασφάλεια του πληρώματος υπάρχουν ρέλια σε όλο το σκάφος και στις κουπαστές του, από την πλώρη ως την πρύμνη, τα οποία είναι έξυπνα τοποθετημένα ώστε να μην εμποδίζουν στο ψάρεμα.

Στη θάλασσα
Από την πρώτη στιγμή που θα μπεις στο εσωτερικό του ΚΑΒΕΙΡΟΣ 4.58, αντιλαμβάνεσαι τη στιβαρή κατασκευή. Ο κινητήρας των 50 ίππων που βρισκόταν στον καθρέπτη του την ημέρα της δοκιμής, φαινόταν αρχικά υπερβολή. Στην πράξη όμως έδειξε ότι ο όγκος του ήταν τέτοιος ώστε δε δημιουργούσε ορθοπλώρισμα. Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι θα έχει την ίδια καλή συμπεριφορά ακόμα και με έναν 30άρη. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, μετά το μεσημέρι ο καιρός φρεσκάρισε. Έτσι είχαμε την δυνατότητα να παρατηρήσουμε την γλυκιά του πλεύση στο κύμα, χωρίς βρέξιμο και ταλαιπωρία.

Συμπερασματικά το ΚΑΒΕΙΡΟΣ 4.58 προσφέρει άνετους χώρους στο κατάστρωμα, συνδυάζει το ψάρεμα με την τουριστική χρήση. Βέβαια διαθέτει μία στιβαρή κατασκευή, για μεγαλύτερη αντοχή στη σκληρή, συχνή χρήση.

A’ Θράκη Μπογιατζής
25310 21565
www.athrakiboats.gr

Tags
Πολυεστερικό Σκάφος Βάρκες για ψάρεμα A’ Θράκη Μπογιατζής Σκάφος για Ψάρεμα Ταχύπλοη Βάρκα
Comodo SSL