Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 12 πεντάμετρα Πολυεστερικά Σκάφη

21 Νοεμβρίου, 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 12 πεντάμετρα Πολυεστερικά Σκάφη

Η κατηγορία των πεντάµετρων πολυεστερικών σκαφών (ή πλαστικών όπως συνηθίζουµε να τα λέµε) ανήκει στις πιο αγαπηµένες αφού βρίσκεται στη χρυσή τοµή κόστους αγοράς και χρήσης, ασφάλειας, χώρων καταστρώµατος και αξιοπλοΐας, ενώ ταυτόχρονα µπορεί να προσφέρει µεγάλο εύρος δραστηριοτήτων όπως αναψυχή, ψάρεµα ή θαλάσσια σπορ. Έτσι παρουσιάζουµε 12 σκάφη της κατηγορίας που βρίσκονται από τα 4,50 ως τα 5 µέτρα και τα είδαµε τόσο στην έκθεση Boat & Fishing Show όσο και µέσα από τις δοκιµές του περιοδικού Boat & Fishing. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα δημοσιεύτηκε το 2016, μείνετε συντονισμένοι για το νέο αφιέρωμα αλλά και την Έκθεση Σκάφος Ψάρεμα – Boat & Fishing Show 2019 , που θα πραγματοποιηθεί 29 – 31 Μαρτίου, στο Helexpo Maroussi με πολλές Πανελλήνιες Πρεμιέρες σε σκάφη ελληνικά και εισαγωγής!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
ΣΚΑΦΟΣ ΨΑΡΕΜΑ – BOAT & FISHING SHOW
29 – 31 MAΡΤΙΟΥ, HELEXPO MAROUSSI

Είναι αναµενόµενο η ανασφάλεια που επικρατεί, να βάζει κάποιον σε δίλληµα σχετικά µε την αγορά ή όχι ενός σκάφους. Παρόλα αυτά η γενικότερη ψυχολογική πίεση κάνει µεγαλύτερη από ποτέ την ανάγκη ενασχόλησης µε κάτι που πραγµατικά προσφέρει ηρεµία και απόδραση από τη σκληρή καθηµερινότητα. Όσοι αγαπούν τη θάλασσα, το σκάφος, το ψάρεµα και τα θαλάσσια σπορ γενικότερα, ξέρουν την καλύτερη «συνταγή διαφυγής». Αν λοιπόν είστε σε φάση που θέλετε να πάρετε ένα σκάφος αλλά διστάζετε για όλα αυτά που συµβαίνουν γύρω σας, θα σας πρότεινα ένα σκάφος της κατηγορίας των 5 µέτρων. Άλλωστε ως τα 5 µέτρα τα σκάφη δεν υπάγονται σε φορολογική επιβάρυνση µε τον Φόρο Πολυτελούς ∆ιαβίωσης, ο οποίος είναι για αρκετούς και µεγάλος ανασταλτικός παράγοντας (ξεκινά από τα 5,1 µέτρα και πάνω όπου γράφεται στην φορολογική δήλωση σαν 6 µέτρα µιας και δεν έχει δεκαδικούς αριθµούς). Να θυµίσουµε ότι ακόµα και για µεγαλύτερα από τα 5 µέτρα σκάφη ο αρχικός Φόρος Πολυτελούς ∆ιαβίωσης µειώνεται κάνοντας χρήση της Ακινησίας, αλλά αυτό είναι κάτι που θα επανέλθουµε σε κάποιο άλλο σχετικό άρθρο.

Γιατί πολυεστερικό 5µετρο σκάφος
Ας δούµε συνοπτικά τους λόγους για τους οποίους κάποιος θα επέλεγε ένα πεντάµετρο σκάφος και πιο συγκεκριµένα ένα πολυεστερικό έναντι φουσκωτού. Σε επόµενο τεύχος βέβαια θα υπάρξει αντίστοιχη αναφορά στα 5µετρα φουσκωτά όπου θα αναφερθούµε στα πλεονεκτήµατα των RIB και τα αντίστοιχα σκάφη που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά. Μιλώντας λοιπόν για την κατηγορία των πεντάµετρων, αρχικά ένας σηµαντικός λόγος είναι ο Φόρος Πολυτελούς ∆ιαβίωσης που αναφέραµε και παραπάνω, µέχρι τα 5 µέτρα δεν έχει ΦΠ∆ παρά µόνο σκάφη ΠΑΝΩ ΑΠΟ πέντε µέτρα ήτοι 5,01 µ. έως και 6 µ. που είναι η πρώτη κατηγορία µε ΦΠ∆.

Ένας άλλος σηµαντικός λόγος είναι ότι ένα σύγχρονο και καλά σχεδιασµένο πεντάµετρο πολυεστερικό έχει την ευστάθεια και µια καλύτερη πλεύση από κάποιο µικρότερο ώστε να προσφέρει πιο ξεκούραστο ταξίδι και ασφάλεια χωρίς να ξεφεύγει στην ανάγκη ιπποδύναµης και κατανάλωσης. Φυσικά το ίδιο συµβαίνει και για τους διαθέσιµους χώρους, τόσο για το πλήρωµα όσο και για τους αποθηκευτικούς, αλλά και επιπλέον η δυνατότητα του πολυεστερικού να µπορεί να βρίσκεται σε µια µόνιµη θέση στο λιµάνι µε µοράβια για να την αποφυγή της στρειδώνας.

Οι χώροι στο κατάστρωµα και η αντοχή του πολυεστερικού στη παραµονή του στο νερό και στον ήλιο σε µόνιµο αγκυροβόλιο είναι τα µεγαλύτερα πλεονεκτήµατα του σε σχέση µε το φουσκωτό που λόγω αεροθαλάµων υπερτερεί στην ασφάλεια και σε αρκετές περιπτώσεις στην πλεύση. Για το ψάρεµα οι απόψεις διίστανται. Ο άπλετος χώρος των πολυεστερικών δίνουν περισσότερη άνεση και χώρους αποθήκευσης. Ιδίως όταν η καθετή και το παραγάδι ήταν τα βασικά ψαρέµατα, οι αεροθάλαµοι κούραζαν µε τον όγκο τους, στις σύγχρονες vertical τεχνικές µε τα καλάµια δεν αντιµετωπίζουµε αυτό το πρόβληµα, το µόνο που χρειάζεται είναι µία προσοχή στο ανέβασµα των ψαριών και τα αγκάθια τους.  Για το ψαροτούφεκο οι αεροθάλαµοι που είναι πιο χαµηλοί και πιο κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας.

A’ ΘΡΑΚΗ Μακεδονία 4.85
Στη Boat & Fishing Show 2016, στο περίπτερο της Α’ Θράκη, είδαµε το Μακεδονία 4.85 το οποίο αποτελεί ένα από τα best seller της εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Θράκη και είναι γνωστή ως µία από τις µεγαλύτερες κάθετες µονάδες κατασκευής, συντήρησης και επισκευής σκαφών. Έχει όµορφη γραµµή, σπορ σχεδίαση, µε αρκετό χώρο στο κατάστρωµα πλάτους 2 µέτρων. Κατασκευάζεται για µικτή χρήση, αναψυχή και ψάρεµα, διαθέτει µεγάλα αµπάρια, εκµεταλλευόµενη την υπερκατασκευή της πλώρης (είναι αρκετά πάνω από το πάτωµα του κυρίως ντεκ) προσφέροντας αποθήκευση και άπλετο χώρο για ηλιοθεραπεία. Ο χειριστής διαθέτει ξεχωριστή θέση µε πλάτη που πέφτει µπροστά, αφήνοντας περισσότερο ελεύθερο χώρο στη πρύµνη. Ο καναπές της πρύµνης χωρά τρία άτοµα, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει αµπάρι για τον εξοπλισµό. ∆ιακρίνεται για την αντοχή του, αλλά και για την δυνατότητα πλεύσης στις άσχηµες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Θρακικό πέλαγος.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος: 4,85 m, Πλάτος: 2.00 m, Βάρος: 340 Kgr, Ιπποδύναµη: 30-70 Hp, Άτοµα: 5
•A’ ΘΡΑΚΗ, 25310 21565 , www.athrakiboats.gr

Boston Whaler Montauk 150
Ένα από τα πιο κλασικά αµερικάνικα µοντέλα για ψάρεµα (και όχι µόνο) είναι το Montauk 150 µήκους 4.70 µέτρα. Το χαρακτηριστικά µεγάλο και λειτουργικό κατάστρωµα (σε όλα τα σκάφη της σειράς Montauk) καθώς και ο µοναδικός τρόπος κατασκευής αποτέλεσαν το «εισιτήριο» για να γίνει γνωστό παγκοσµίως και να αποκτήσει φήµη και αναγνώριση. Με τη µέθοδο κατασκευής Unibond, εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση το αβύθιστο του σκάφους. Αυτό συµβαίνει γιατί µεταξύ της γάστρας και του καταστρώµατος γεµίζει ειδική πολυουρεθάνη η οποία διαµορφώνει όλο το κύτος σε µία τεράστια πλευστική σχεδία η οποία ακόµα και αν κοπεί στην µέση συνεχίζει να παραµένει στην επιφάνεια.
Το κλασσικό Montauk 150 µε µήκος 4,70 µ., «παραδίδει» µαθήµατα λειτουργικότητας, αφού το κατάστρωµά του είναι ιδιαίτερα φιλόξενο για τα µέτρα του, προσφέροντας άνετο χώρο για ψάρεµα και διαθέτοντας κεντρική κονσόλα (όπως όλα τα µοντέλα της σειράς), µε ανοιχτή διάταξη περιµετρικά και ξεχωριστό κάθισµα – καναπέ για τον κυβερνήτη και το συγκυβερνήτη.
Στον καθρέπτη του τοποθετείται ένας κινητήρας 60 ίππων, ο οποίος δίνει µέγιστη ταχύτητα τους 30,5 κόµβους.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος 4.70 m, Πλάτος 1.98 m, Βάρος 430 Kgr, Ιπποδύναµη 60 Hp, Άτοµα 6
•MOTOCRAFT, 210 9888 288, www.motocraft.gr

Compass 165 CC
Μετά το επιτυχηµένο 150 CC ακολουθεί το Compass 165 CC µε µήκος τα 4,96 µ. Έκανε την πρώτη του επίσηµη εµφάνιση στην Boat & Fishing Show 2016 και σύντοµα θα έχουµε την πρώτη φωτογράφιση και δοκιµή στη θάλασσα. Το σπορ εξωτερικό design διατηρεί τις γραµµές του προκατόχου του, µε µία έξυπνη σχεδίαση του ντεκ, κατάλληλη τόσο για ψάρεµα, όσο και για αναψυχή. Η κεντρική κονσόλα σε συνδυασµό µε το ξεχωριστό κάθισµα κυβερνήτη, διαµορφώνουν ένα σκάφος στο οποίο µπορούµε να µετακινηθούµε περιµετρικά, ώστε να εξυπηρετεί στις περισσότερες τεχνικές ψαρέµατος. Κατασκευάζεται µε το S4 (Second Skin Stringer System), το καινοτόµο σύστηµα της Compass, το οποίο αφορά το δέσιµο του σκάφους και όχι µόνο, αφού απαιτεί ιδιαίτερη µελέτη και 3D σχεδίαση. Εκτός των δύο βασικών τµηµάτων του σκάφους, τη γάστρα και το ντεκ, κατασκευάζεται ένα τρίτο πολυεστερικό κοµµάτι σα δοµικό στοιχείο του σκάφους, και τα στεγανά γεµίζουν µε µε αδιάβροχο αφρό πολυουρεθάνης µηδενίζοντας τη χρήση ξύλου.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος 4.96 m, Πλάτος 2.10 m, Βάρος 500 Kgr, Ιπποδύναµη 50-115 Hp, Άτοµα 5
•COMPASS BOATS, 210 8161 600, www.compassboats.gr

Escape Fish n Tour
Το Escape Fish n Tour 4.50 αποτελεί τη νέα πρόταση της εταιρείας Escape 24 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Boat & Fishing Show 2016. Πρόκειται για µία ελληνική ταχύπλοη βάρκα, µε γάστρα ικανή να πλεύσει γρήγορα και οικονοµικά χωρίς να χρειάζεται µεγάλη ιπποδύναµη. Στις πρώτες δοκιµές µε κινητήρα Tohatsu 30 TLDΙ το Fish n Tour είχε αρκετή ώση ώστε να πλανάρει και να ταξιδέψει γρήγορα και ικανοποιητικά για τα µέτρα του. Το κατάστρωµα του είναι ευρύχωρο και σχεδιασµένο τόσο για ψάρεµα όσο και για αναψυχή, όπως άλλωστε µαρτυρά και η ονοµασία του. Μπορεί να φιλοξενήσει στον καθρέφτη του µέχρι και 50 ίππους, κάτι βέβαια που µάλλον είναι υπερβολικό αφού οι πρώτες εντυπώσεις έδειξαν ότι ο 30άρης είναι υπέραρκετος και µπορεί να το ταξιδέψει γρήγορα και αξιόλογα. Οικονοµικό, αισθητικά όµορφο και αξιόπλοο, το Fish n Tour αποτελεί µια value for money επιλογή, πάντα µε την εγγύηση και την αξιοπιστία της εταιρείας Escape 24.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος 4.50 m, Πλάτος 1.83 m, Βάρος 300 Kgr, Ιπποδύναµη 50 Hp, Άτοµα 5
Εscape 24, 210 522 8716, www.escape24.gr

Karel Boats 490 Fish
Το Πατρινό ναυπηγείο της εταιρίας Karel Boats διαθέτει µια µεγάλη γκάµα πολυεστερικών όπου συνεχώς ανανεώνει και αναβαθµίζει. Στα 4,90 µ. διαθέτει το 490 Fish, ένα σκάφος σχεδιασµένο από λευκό χαρτί τόσο το κατάστρωµά του όσο και η γάστρα του. Κύριο µέληµα του ναυπηγείου είναι να έχει ευστάθεια είτε όταν κινείται είτε όταν βρίσκεται σταµατηµένη αρόδου, αλλά και να µπορεί να ταξιδέψει µε µικρό κινητήρα. Το ντεκ του 490 F είναι σχεδιασµένο έτσι ώστε να µπορεί να χρησιµοποιηθεί τόσο για ψάρεµα όσο και για βόλτα. Η κονσόλα του είναι ενσωµατωµένη στο ντεκ, σε ένα ενιαίο καλούπι όπως και ο πίσω καναπές, το ψυγείο-ταµπούκι απέναντι από την τιµονιέρα και το πλωριό τµήµα του σκάφους προσφέροντας περισσότερη στιβαρότητα στην κατασκευή και δείχνει πιο όµορφο αισθητικά. Άλλο ένα ατού του 490 F είναι οι τεράστιοι αποθηκευτικοί χώροι του. Ακόµα και µε κινητήρα 30 ίππων, όπως είδαµε στη δοκιµή, το 490 Fish καταφέρνει να φτάσει τους 19,5 κόµβους.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος 4.90 m, Πλάτος 2.10 m, Βάρος 410 Kgr, Ιπποδύναµη 25-60 Hp, Άτοµα 5
•Karel Boats, 2610 422575, www.karelboats.gr

KARNIC Smart1 – 48
Το Smart1 – 48 είναι το δεύτερο µοντέλο της σειράς Smart1 του Κυπριακού Ναυπηγείου Karnic. Βασίζεται σε σχεδίαση custom, όπου διαφορετικά µέρη του σκάφους µπορούν να επιλεγούν από τον πελάτη και να διαµορφωθεί ένα σκάφος ακριβώς στις ανάγκες του. Αυτά τα µέρη περιλαµβάνουν µια επιλογή από τρία διαφορετικά µεγέθη και στυλ κονσόλας που µπορούν να βρίσκονται στην πρύµνη, το κέντρο ή στο πλάι. Μια ισοδύναµη επιλογή θέσεων για το τιµόνι µπορεί να συνδυαστεί µε κάθε κονσόλα. Επιπλέον, διάφοροι πάγκοι και καθίσµατα είναι διαθέσιµα για να επιτευχθεί η επιθυµητή διάταξη στην πλώρη. Συνδυάζοντας τον εξοπλισµό, µπορούµε να διαµορφώσουµε περισσότερους από 100 συνδυασµούς, ώστε η ίδια βάρκα µπορεί να προσφερθεί από ένα απλό ανοιχτό workboat σε ένα fishing σκάφος ή σε τουριστικό οικογενειακό day cruise µε χώρο για ηλιοθεραπεία και τραπέζι.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος 4.90 m, Πλάτος 2.08 m, Βάρος 510 Kgr, Ιπποδύναµη 70 Hp,Άτοµα 6
•KARNIC BOATS, 00357 2539991, www.karnicboats.com

Marinco Aquastar A480
Η Marinco Marine Center από το 1971 µέχρι σήµερα δραστηριοποιείται στο χώρο των σκαφών αναψυχής, µε µια κάθετη µονάδα που συµπεριλαµβάνει εισαγωγές από γνωστές παγκοσµίως εταιρίες σκαφών αλλά και µια µεγάλη γκάµα πολυεστερικών που κατασκευάζει, από τα 4 µέχρι τα 7 µέτρα, καµπινάτα ή open. Το Aquastar A480 ξεφεύγει από το σχεδιασµό ταχύπλοης βάρκας, διαθέτοντας µια πιο σπορ εµφάνιση. Η γάστρα τους έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να µπορούν να κινηθούν άνετα µε µικρό κινητήρα και να φτάσουν σε ικανοποιητικές ταχύτητες για την κατηγορία τους. Η κατασκευή του Aquastar A480 – όπως και των υπόλοιπων µοντέλων – γίνεται µε τη µέθοδο σάντουιτς ενώ τα δεσίµατα στη γάστρα γίνονται µε πολυεστερική σχάρα που την κάνει άκαµπτη και υψηλής αντοχής στη σκληρή χρήση. Ο µεγάλος V καναπές της πλώρης δίνει κάθισµα αλλά και ένα µεγάλο sundeck µε τις κατάλληλες προσθήκες.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος 4.87 m, Πλάτος 2.00 m, Βάρος 320 Kgr, Ιπποδύναµη 20-60 Hp, Άτοµα 5
•MARINCO Marine Center, 2310 472245, www.marinco.gr

Nikita 470 Inboard
Οι ταχύπλοες βάρκες Nikita έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την αξία τους διαχρονική παρέχοντας σταθερή ποιότητα, κλασική γραµµή µε αρκετές πινελιές από σύγχρονα sport fishing, ιδίως στο κατάστρωµα. ∆ιατίθεται σε αρκετές εκδόσεις, όπως το Seastorm 500 µε µήκος 4.99 µ., πλάτος 2,07 και βάρος 600 κιλά. Όµως επιλέξαµε να σας παρουσιάσουµε το 4.70 Inboard το οποίο είχαµε διαθέσιµο από προηγούµενη δοκιµή µε εσωλέµβια και αξονικό. Καθώς η τεχνολογία προχωρά, οι πετρελαιοκινητήρες γίνονται γρήγοροι, µε αρκετά µικρότερο όγκο και πλησιάζουν αισθητά τις επιδόσεις ακόµα και των εξωλεµβίων. Επιπλέον το κόστος καυσίµου και λειτουργίας ενός σκάφους έχει ανέβει αρκετά, βάζοντας όλο και περισσότερους να σκέφτονται πλέον σοβαρά την επιλογή χρήσης πετρελαιοκινητήρα. Με τον Nanni Diesel 37,5 ίππων, το 4.70 βγάζει 16,1 κόµβους (18,5 µίλια) στις 2.800 σαλ. χωρίς να είναι «στρωµένος». Να σηµειώσουµε ότι τόσο το 4.70 όσο και το Seastrom 500, αλλά και τα υπόλοιπα µοντέλα του ναυπηγείου, διατίθονται και µε εξωλέµβια ή έσω ανάλογα τις ανάγκες του πελάτη.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος 4.73 m, Πλάτος 2.00 m, Βάρος 480 Kgr, Ιπποδύναµη 60 Hp, Άτοµα 6
•NIKITA BOATS, 210 6627 563, www.NikitaBoat.gr

Olympic Sx 490
Το ναυπηγείο των πολυεστερικών σκαφών Olympic µε έδρα την Θεσσαλονίκη είναι γνωστό στην χώρα µας – και όχι µόνο – για την ποιότητα κατασκευής στο φινίρισµα των µοντέλων που διαθέτει. Κατασκευάζει αξιόπλοα και στιβαρά σκάφη που εκτός από τις δικές µας θάλασσες πλέουν και σε αρκετά µέρη της Ευρώπης µέσω τοπικών αντιπροσώπων. Με εντυπωσιακό design, στιβαρή κατασκευή και λειτουργικούς χώρους το Sx 490 δεν θα µπορούσε παρά να είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σκάφη της Ελληνικής αγοράς στην κατηγορία του. Έχει σχεδιαστεί ώστε να µπορεί να κινηθεί ακόµα και µε µικρούς κινητήρες. Η συνιστώµενη είναι οι 50 ίπποι προσφέροντας γρήγορο πλανάρισµα, ταχύτητα πάνω από 30 κόµβους και πολύ χαµηλές καταναλώσεις. Εκτός από το Sx υπάρχει και ένα δεύτερο µοντέλο που µοιράζεται αυτή τη γάστρα, το Fx µε πιο αβέρτο – λιτό χώρο στο ντεκ για τους λάτρεις του ψαρέµατος.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος 4.90 m, Πλάτος 1.95 m, Βάρος 375 Kgr, Ιπποδύναµη 25-60 Hp, Άτοµα 5
•OLYMPIC BOATS, 2310 465 750, www.olympic-boats.com

POSEIDON Blu Water 480 New Edition
Η εταιρεία ΠΟΣΕΙ∆ΩΝ – ΑΦΟΙ ΜΠΙΣΚΙΝΗ ΑΕΒΕ, παρουσίασε πρόσφατα τη νέα έκδοση του Blu Water 480, µε αρκετές αναβαθµίσεις όπου κατασκευάζει τόσο στο εργοστάσιο στην Ελλάδα όσο και στη νέα µονάδα παραγωγής στην Τουρκία από όπου και διανέµονται στην Ευρώπη και όχι µόνο. Με αυτή την επέκταση αποτελεί πλέον ένα από τα πιο δυνατά ναυπηγεία στην περιοχή των Βαλκανίων. Με τη νέα έκδοση το Blu Water γίνεται ακόµα πιο ολοκληρωµένο αφού η νέα κονσόλα µετακινείται προς την πλώρη και κεντρικά, αφήνοντας χώρο για ξεχωριστό κάθισµα κυβερνήτη. Η θέση της στο κέντρο του σκάφους επιτρέπει την εύκολη µετακίνηση γύρω του, κάτι ιδιαίτερα χρήσιµο για ψάρεµα αλλά και την απροβληµάτιστη µετακίνηση του πληρώµατος. Στην πλώρη ο µεγάλος καναπές σχήµατος U µε την κατάλληλη προσθήκη γίνεται ξαπλώστρα αλλά και τραπεζαρία. Για την ασφάλεια του πληρώµατος, ρέλια υπάρχουν σε όλη την πλώρη, στην κονσόλα και πλευρικά του καναπέ της πρύµνης, ενώ και οι κουπαστές έχουν το σωστό ύψος για την ασφάλεια των επιβαινόντων.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος 4.80 m, Πλάτος 2.17 m, Βάρος 350 Kgr, Ιπποδύναµη 25-80 Hp, Άτοµα 6
•ΠΟΣΕΙ∆ΩΝ-ΑΦΟΙ ΜΠΙΣΚΙΝΗ ΑΕΒΕ, 22620 58573, www.boats.gr

Quicksilver ACTIV 455 Cabin
Τα σκάφη Quicksilver, γνωστά για την ποιότητα κατασκευής, την αξιοπλοΐα και την φινέτσα τους, κατασκευάζονται στα υπερσύγχρονα ναυπηγεία της εταιρείας, µε την πιο εξελιγµένη τεχνολογία. Η Quicksilver έχει εµπλουτίσει την γκάµα της µε σκάφη ιδανικά για αναψυχή, µε έξυπνους χώρους και φιλόξενο κατάστρωµα, ακόµα και στα µικρότερα µοντέλα. Το Activ 455 Cabin, είναι ένα νέο µοντέλο το οποίο αντικατιστά το ACTIV 4.70 και καταφέρνει να συνδυάσει στα µόλις 4,44 µ. µια καµπίνα µε κρεβάτι V για δύο άτοµα, έναν άνετο χώρο στην πρύµνη µε ένα άνετο και φιλόξενο καναπέ. Χωρίς τον καναπέ και το τραπέζι, ο πρυµιός χώρος µένει ελεύθερος για ψάρεµα, έχοντας µόνο δύο αντικριστά καθίσµατα κατάπρυµα. Το Activ 455 Cabin µε µήκος 4,44 µ., ζυγίζει 535 κιλά και έχει µέγιστη ιπποδύναµη τους 60 ίππους, ενώ σύµφωνα µε τις πρώτες δοκιµές από περιοδικά του εξωτερικού, η διάταξη της καµπίνας στην πλώρη προσφέρει άµεσο πλανάρισµα από χαµηλή ταχύτητα. Στη χώρα µας τα Quicksilver αντιπροσωπεύονται από την εταιρεία Nautica Center.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος 4.44 m, Πλάτος 2.12 m, Βάρος 535 kgr, Ιπποδύναµη 60 Hp, Άτοµα 4
•Nautica Center, 24280 91700, www.nautica-center.gr

Volos Marine Venus 490F
Η εταιρεία «Volos Marine» µε έδρα τον Βόλο, δραστηριοποιείται στον χώρο της θάλασσας πάνω από 30 χρόνια. Από το 1995 κατασκευάζει πολυεστερικά σκάφη µε µία σειρά πολύ αξιόλογων και αξιόπιστων µοντέλων, 12 το σύνολο, µε υψηλά στάνταρ Ευρωπαϊκών προδιαγραφών που τα χαρακτηρίζουν η ταχύτητα µε µικρής ιπποδύναµης κινητήρες, η ευστάθια, η αξιοπλοΐα και η µεγάλη λειτουργικότητα των χώρων τους. Τα σκάφη της VOLOS MARINE καλύπτουν τις ανάγκες τόσο της αλιείας όσο και του χώρου της αναψυχής. Στην έκθεση Boat & Fishing Show είδαµε µεταξύ άλλων, το Venus 490 F όπου εντυπωσιάζει µε τις επιδόσεις, το χαµηλό σπορ προφίλ και το έξυπνα σχεδιασµένο κατάστρωµα. Σύντοµα θα έχουµε περισσότερες πληροφορίες και λεπτοµέρειες.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μήκος 4.90 m, Πλάτος 2,12 µ., Βάρος 400 κιλά, Ιπποδύναµη 90 Hp, Άτοµα 7
•Volos Marine, 24210 87070, www.volosmarine.gr

Tags
Σκάφος Σκάφη για ψάρεμα Σκάφη Πολυεστερικά Σκάφη
Comodo SSL