Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Καλαµαριέρες EGING

29 Νοεμβρίου, 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Καλαµαριέρες EGING

Την εποχή που διανύουµε, ένα από τα πιο όµορφα και διασκεδαστικά ψαρέµατα από την ακτή, είναι αυτό του καλαµαριού µε την τεχνική eging. Για το ψάρεµά του θα χρειαστούµε καλαµαριέρες τύπου γαρίδας (egi), οι οποίες αποτελούν το πιο σηµαντικό παράγοντα για να έχουµε µία αποδοτική βραδιά.
Οι υπόλοιποι είναι ένα σωστό καλάµι, µια καλή τεχνική jerking ώστε να δώσουµε «ζωή» στην καλαµαριέρα µας κάνοντάς την προκλητική, ένα ψιλό νήµα και γενικότερα όλα αυτά που περιέγραψε ο Νίκος ∆εσποτίδης σε σχετικό άρθρο του προηγούµενου τεύχους.
Όπως και στο spinning, έτσι και εδώ, ο µεγαλύτερος εφιάλτης είναι να µην έχουµε το «κατάλληλο» τεχνητό στην εξόρµησή µας. Ο κάθε τόπος, αλλά και η κάθε µέρα και ώρα έχουν τα δικά τους µυστικά και καλούµαστε να είµαστε έτοιµοι να ανταπεξέλθουµε σε κάθε συνθήκη.
Για παράδειγµα, όταν ψαρεύουµε σε ρηχά νερά θα προτιµήσουµε µια καλαµαριέρα που να βυθίζεται αργά ώστε να ψαρεύει περισσότερη ώρα, όταν όµως έχει ρεύµατα ή θάλασσα, µια µεγαλύτερη και πιο βαριά θα είναι µονόδροµος.
Εξαιτίας όλων αυτών, συγκεντρώσαµε 17 καλαµαριέρες της αγοράς και σας τις παρουσιάζουµε σε αυτό εδώ το αφιέρωµα.

kalamarieres_genikh_2

 

Γιατί επιλέγουµε καλάµι Eging

Εν αρχή ην η πλαστική καρούλα, µια περαστή ελιά για έρµα και µια καλαµαριέρα τύπου «γουρουνάκι» (ή sutte όπως τις λένε οι Ιάπωνες). Από τότε µέχρι σήµερα, το ψάρεµα των καλαµαριών από την ακτή µε τεχνητό δόλωµα έχει αλλάξει τελείως όψη. Ο σύγχρονος ψαράς της Ιαπωνικής τεχνικής eging, κρατά στα χέρια του εργαλεία που το συνολικό τους κόστος θα έφτανε άνετα ένα καλό σετ για ψάρεµα jigging από σκάφος. Αυτό φυσικά δεν είναι µία on–off κατάσταση, αφού ένα καλάµι του spinning και ένας light µηχανισµός 1500–2000 µε όσο το δυνατόν πιο ψιλό νήµα, µπορεί να µας συντροφεύσει στα πρώτα µας καλαµαροψαρέµατα. Με τον καιρό όµως, είναι φυσικό η εξειδίκευση να έχει πρόσθετες απαιτήσεις και άλλα πρότυπα. Το πολύωρο ψάρεµα χρειάζεται ένα ελαφρύ καλάµι το οποίο θα έχει το κατάλληλο «νεύρο» για να χτυπήσει την καλαµαριέρα µας (jerking), ενώ ταυτόχρονα θα είναι αρκετά µαλακό για να «αποσβένει» τις οπισθοχωρήσεις του καλαµαριού κατά την ανάκτηση. Έτσι χάνουµε λιγότερα καλαµάρια και απολαµβάνουµε περισσότερο το ψάρεµά µας. Αυτό µπορούν να το εξασφαλίσουν µόνο τα ειδικά καλάµια για eging.


RAPALA IKADO

rapala_ikado_1
Οι σχεδιαστές της Rapala παρατήρησαν πως οι Ιάπωνες λάτρεις του eging χρησιµοποιούσαν µικρά βαρίδια λίγων µόλις γραµµαρίων, τα οποία περνούσαν µε παραµάνα στο έρµα της καλαµαριέρας ή στον κρίκο της. Παρότι αυτό άλλαζε (συνήθως αρνητικά) το ζύγισµά της, ήταν απαραίτητο αν ήθελαν να ψαρέψουν σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως δυνατό ρεύµα, µεγάλο βάθος κλπ. Έτσι, µπορούσαν ανά πάσα στιγµή να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν βάρος, αλλάζοντας το ζύγισµά τους. Αυτό κατάφεραν στην Ikado χωρίς όµως να επηρεάζεται αρνητικά το ζύγισµα της καλαµαριέρας. Απεναντίας, το σώµα κινείται πάντα µε µια κλίση µπροστά, αφήνοντας το έρµα να «ψάχνει» τον βυθό και να µετακινείται. Η συσκευασία διαθέτει δύο διαφορετικού βάρους έρµατα, ανάλογα µε το αν θέλουµε να βυθίζεται αργά ή γρήγορα. Ο σχεδιασµός της συγκεκριµένης καλαµαριέρας αποτρέπει το µπλέξιµο στο βυθό, καθιστώντας την ιδανική όταν τα καλαµάρια τρώνε χαµηλά, σε δύσκολους βυθούς µε πολλά ντέµατα. ∆ιατίθεται «ντυµένη» µε µεταξένιο πανί, διαθέτει ολογραφικό εσωτερικό µε αντανακλαστικές ίνες, αλλά και µε µαλακό σώµα. Ακόµα ένα βασικό της πλεονέκτηµα είναι η ανταγωνιστική τιµή της. H #2.5 βυθίζεται µε ρυθµό 3–5 sec/m, ανάλογα µε το έρµα που θα τοποθετήσουµε µπροστά (των 4 ή 6 γραµµαρίων).

 

ΣΙΜ Α.Ε. τηλ.: 210 4903.566
ΣΜΑΡΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ & ΣΙΑ ΟΕ τηλ.: 2310 569.455


Shimano Egixile Keimura

shimano_egixile_keimura_1
Η Shimano διαθέτει µια εξαιρετική καλαµαριέρα για την τεχνική του eging, την Sephia Egixile Keimura. ∆ιαθέτει το κλασσικό σχήµα της γαρίδας και έχει ιδιαίτερα «µυτερό» κεφάλι, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να πραγµατοποιεί απότοµες κινήσεις, όπως κάνει η πραγµατική γαρίδα προκαλώντας τα ένστικτα των καλαµαριών. Το πατενταρισµένο υλικό Keimura από το οποίο είναι κατασκευασµένο το σώµα της απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία, και εκπέµπει στο φάσµα του υπεριώδους UV (Ultra Violet) το οποίο έχει δείξει καλύτερα αποτελέσµατα. Το βράδυ αν θέλετε µπορείτε να τις φωτίσετε µε φακό που αποδίδει UV φωτισµό, για επιπλέον οπτική έλξη. Η ταχύτητα βυθίσµατος για την καλαµαριέρα µε βάρος 11,5 gr είναι 7 sec/m και για τις καλαµαριέρες 15 και 19 γραµµαρίων 3,5 sec/m. Κάποια ακόµα χαρακτηριστικά: το έρµα διαθέτει εγκοπές για καλύτερη αίσθηση του βυθού, έχει µεγάλα ολογραφικά µάτια, φυσικά φτεράκια και υπάρχει σε µεγάλη ποικιλία χρωµατισµών.
Αφοι Κασάµπαλη & ΣΙΑ Ο.Ε. τηλ.: 2310 755.000


Tubertini SIRIUS by Tuga

tubertini_sirius_tuga_1
Η Tubertini έχει στην γκάµα της καλαµαριέρες ιδιαίτερου σχήµατος, το οποίο έχει παρουσιάσει πριν το eging γίνει τόσο δηµοφιλές. Το σχήµα τους είναι ακριβές αντίγραφο γαρίδας και τις βοηθά να βυθίζονται κάνοντας µικροκινήσεις. Επίσης αντιδρούν πολύ καλά στην ανάκτηση, ιδίως όταν χτυπάµε την µύτη του καλαµιού µας. Στην πλάτη τους διαθέτουν επιπλέον βελόνια, για καλύτερο άρπαγµα όταν «κολλήσει» το καλαµάρι. Τα φτερά βρίσκονται µπροστά, όπως και τα µάτια, µε το στριφτάρι να βρίσκεται «κρυµµένο» στην άκρη της µύτης. Είναι µήκους 8,5 εκατοστών και ζυγίζουν 10 γραµµάρια.
ΑΦΟΙ ΡΟΓ∆ΑΚΗ Ο.Ε. τηλ : 2310 306.796


VEGA BigFish Toneira #3.0

vega_bigfish_toneira_1
H Vega διαθέτει κλασσικές καλαµαριέρες egi σε µια µεγάλη ποικιλία χρωµάτων και µεγεθών, οι οποίες είναι ιδανικές για χρήση από το λιµάνι και άλλα σηµεία που φωτίζονται, χάρη στην ανακλαστική επιφάνεια που έχουν κάτω από το ύφασµά τους. Τα µεγάλα αρπάδια προσφέρουν σίγουρο κάρφωµα και αντέχουν στην διάβρωση. Αντί του κρίκου, η Vega τοποθετεί στριφτάρι. Το σχήµα και το ζύγισµα του έρµατος προσφέρει ευθύγραµµη βύθιση και δελεαστική κίνηση.
ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ τηλ.: 2310 752.359, 2310 752 169


DAIWA Ika Meijin Rattle

daiwa_ika_meijin_1
Η Daiwa έχει µια µεγάλη γκάµα από προϊόντα για το ψάρεµα των καλαµαριών, όπως π.χ. εξειδικευµένα καλάµια, µηχανισµούς, νήµατα και φυσικά καλαµαριέρες τύπου egi. Η νέα σειρά καλαµαριέρων υψηλής
ποιότητας Ika Meijin Rattle διαθέτει τρεις εσωτερικές µπίλιες, για να προκαλούν τα καλαµάρια όχι µόνο οπτικά αλλά και µε τις µικροδονήσεις και τον ήχο. Το ύφασµά τους παροµοιάζει µε ψιλό λέπι και το σώµα τους αντανακλά το φως. Έχουν ιδιαίτερα υδροδυναµικό σχήµα προσφέροντας ελάχιστη αντίσταση στην ανάκτηση, οπότε η αίσθηση στο καλάµι µας είναι καλύτερη. ∆ιατίθενται σε νούµερο #3.5 και βάρος 18,5 γραµµάρια.
SKALIS OUTDOOR – ΣΚΑΛΗΣ ΕΠΕ τηλ.: 210 2585.404


OWNER LECO System

owner_leco_system_1
Οι Leco, αποτελούν την πρόταση της Owner στο ψάρεµα των καλαµαριών από την ακτή. ∆ιατηρούν το κλασικό σχήµα «egi» µε το οποίο παραδοσιακά ψάρευαν οι Ιάπωνες τα καλαµάρια, προσφέρουν µία πρωτότυπη σειρά χρωµάτων σε ποιοτικό ύφασµα και διαθέτουν εσωτερική επικάλυψη γυαλιστερής επιφάνειας ώστε να αντανακλούν το φως της ακτής (πχ. από κάποιο λιµάνι), προκαλώντας τα καλαµάρια. Επιπλέον, είναι εξοπλισµένες µε ένα πρωτοποριακό σύστηµα ακίδων, καθώς κάθε µια από τις δύο σειρές διαθέτει άγκιστρα διαφορετικού πάχους και διαµέτρου. Οι τρεις από τις εννέα ακίδες στην κάτω σειρά, είναι φτιαγµένες από λεπτότερο και πιο µαλακό µέταλλο, ώστε να ανοίγουν ευκολότερα και να ξεσκαλώνει το τεχνητό, ενώ παράλληλα έχουν αυξηµένη διατρητική ικανότητα και συνεισφέρουν σε καλύτερα καρφώµατα.
∆ιαθέτουν τρισδιάστατα µάτια και υδροδυναµικό έρµα.
ΣΙΜ Α.Ε. τηλ.: 210 4903.566


Yamashita EGI OH Q LIVE

yamashita_egi_oh_q_live_1
Η Yamashita διαθέτει κορυφαίες επιλογές για το ψάρεµα του καλαµαριού. Οι EGI OH Q LIVE είναι ευρέως γνωστές ως «Warm Jacket» ή «θερµικές», χάρις στο ειδικό, πατενταρισµένο ύφασµα το οποίο δηµιουργεί
µία µικρή αλλαγή της θερµοκρασίας στην επιφάνειά της, κρατώντας την υψηλότερη ως και 1 βαθµό κελσίου από το θαλασσινό νερό. Μετά από πολύχρονες έρευνες, η Yamashita ανακάλυψε ότι τα καλαµάρια αισθάνονται τη θερµότητα που εκπέµπουν τα θηράµατά τους, και έτσι χρησιµοποίησαν ένα νέο επαναστατικό υλικό, το Tactywarm, το οποίο «αποθηκεύει» θερµοκρασία από το φως της ηµέρας ή του
φακού και το αντανακλά σα θερµοκρασία. ∆ιατίθενται σε πολλά χρώµατα, µε ή χωρίς φώσφορο, µε ανοξείδωτα βελόνια, υδροδυναµικό σχήµα αλλά και λιγότερη αντίσταση στην ανάκτηση. Ιδανικές για eging, υπάρχουν σε διάφορα µεγέθη και τύπους αναλόγως το ρυθµό βύθισης που επιθυµείτε (Deep, Basic, Slow).
Η #2.5 έχει βύθισµα 5–5,5 sec/m.
OCEANIC TEAM – ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ τηλ.: 210 7219.221


DTD Premium Auri #3.0

dtd_premium_auri_1
Η DTD παρουσίασε την «απόγονο» της Oita, την Premium Auri, µία εξαιρετική καλαµαριέρα για eging, η οποία διαθέτει εντυπωσιακά χρώµατα, δελεαστική πλεύση και ποιοτική κατασκευή που αντέχει στα συχνά ψαρέµατα. Το ύφασµά της παροµοιάζει µε µικρά λέπια, ενώ παράλληλα επιτρέπει να διαπερνά το φως από το φωσφορίζον σώµα της. Το χαρακτηριστικό αργό κατέβασµα υπάρχει ακόµα και στα πιο µεγάλα νούµερα όπως το #3.0, όπου χρειάζεται 4,5–5 δευτερόλεπτα για να βυθιστεί ένα µέτρο. Η µικρότερη σειρά #2.5 χρειάζεται 6,5-7 sec/m, προκαλώντας και το πιο διστακτικό καλαµάρι. Αυτό τις κάνει ιδανικές για ρηχά νερά, αλλά και για κάθε φορά που τα καλαµάρια διστάζουν να χτυπήσουν σε µια πιο «γρήγορη». Αντί του κρίκου υπάρχει στριφτάρι. Επίσης θα πρέπει να επισηµάνουµε την εξαιρετική συµπεριφορά στα jerks του καλαµιού.
ΤΣΟΥΡΟΣ MARINE τηλ.: 22510 24365


Majora «The Egi Move – X»

majora_the_egi_move_1
Η ιταλική εταιρία Majora διαθέτει µία πλήρη σειρά µε καλαµαριέρες eging, που αποτελούν µια αξιόλογη πρόταση σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιµές. Τα µεγέθη ξεκινούν από τα #1.6 (6 εκατοστά) ως #4.0 (15 εκατοστά), µε ρυθµό βύθισης που κυµαίνεται από το πολύ αργό 10,5 sec/m και φτάνει στο εξαιρετικά γρήγορο 2,5 sec/m, ώστε ανάλογα µε το βάθος και τα ρεύµατα να χρησιµοποιείτε την κατάλληλη. Εξίσου µεγάλη είναι και η ποικιλία στους χρωµατισµούς 13 διαφορετικοί, φωσφορίζοντες και µη. Όλες οι καλαµαριέρες έχουν διπλές ανοξείδωτες ακίδες και διαθέτουν υψηλή σχέση ποιότητας τιµής.
FOURNARIS FISHING EQUIPMENT τηλ.: 210 9600.940


UNO Electric Squid #3.0

uno_electric_squid_1
Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι η καλαµαριέρα αποδίδει καλύτερα όταν εκπέµπει δυνατό φως (φωσφορισµός). Μάλιστα, φροντίζουν οι καλαµαριέρες τους να φωσφορίζουν έντονα. Προσωπική µας εκτίµηση είναι ότι όντως το φώσφορο βοηθά στις καλαµαριέρες αλλά όχι στο πρώτο, µεγάλο φώτισµα, αφού τα περισσότερα χτυπήµατα τα παίρνουµε συνήθως δύο-τρεις βολές µετά το φωτισµό, όταν το φως έχει εξασθενήσει λίγο. Κάποιες άλλες φορές όµως, όντως τα καλαµάρια χτυπούν σε δυνατά «φωτισµένα» τεχνητά. Το µόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι το φως τα προκαλεί και τα «ανεβάζει» στο σηµείο που ψαρεύουµε. Η UNO έχει µία τελείως διαφορετική πρόταση, την «ηλεκτρονική» καλαµαριέρα, µε ενσωµατωµένο κόκκινο led το οποίο αναβοσβήνει µόλις το τεχνητό έλθει σε επαφή µε το νερό. Με τη συγκεκριµένη ή αντίστοιχη καλαµαριέρα µε φως, έχουν βγει αρκετά και µεγάλα καλαµάρια και σίγουρα πρέπει να έχετε µία τέτοια µαζί σας, για δύσκολες βραδιές µε θολά νερά.
ΣΙΜ Α.Ε. τηλ.: 210 4903.566


EverGreen EGI BANCHO #3.0 Normal

evergreen_egi_bancho_1
Οι Evergreen έχουν σχεδιαστεί µε τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζουν εξαιρετικές ρίψεις και πολύ καλή συµπεριφορά στο νερό. Το κεφάλι τους είναι στενό, δίνοντας καλύτερη αίσθηση όταν την αγγίξει το καλαµάρι ή ακουµπήσει στο βυθό. Αυτό το υδροδυναµικό σχήµα βοηθά ιδιαίτερα στην ανάκτηση, αφού η αντίσταση στο νερό είναι ελάχιστη και η αντίδραση στα τινάγµατα του καλαµιού «εκρηκτική», αλλάζοντας κατεύθυνση αριστερά–δεξιά και προκαλώντας έτσι τα κυνηγετικά ένστικτα του καλαµαριού. Το ύφασµά τους παροµοιάζει µε λέπι, έχει φυσικά φτεράκια, ιδιαίτερα αιχµηρές ακίδες και απορροφά υπεριώδη ακτινοβολία, εµφανίζοντας διαφορετική φθορίζουσα όψη σε συνθήκες χαµηλού φωτισµού (ανάλογα το µοντέλο). Υπάρχουν σε 6 χρώµατα σε µεγέθη #3.0 και #3.5.
BIG GAME τηλ.: 210 8948.818


DTD Skamp #3.5

dtd_skamp_1
Όλες οι καλαµαριέρες του eging έχουν το σχήµα της γαρίδας, για ποιο λόγο λοιπόν να µην έχουν και τα χρώµατα; Με αυτή την απλή λογική προέκυψε η Skamp, η καλαµαριέρα της Κροατικής εταιρίας DTD που παρά το µεγάλο της νούµερο (#3.5) έχει µειωµένο όγκο και ένα σχετικά γρήγορο βύθισµα (4 sec/m), ενώ αντιδρά πολύ καλά στα χτυπήµατα της µύτης του καλαµιού µας (όπως άλλωστε όλες οι egi καλαµαριέρες της εταιρίας). Το σώµα της είναι φωσφορίζον, διαθέτει δύο σειρές ανοξείδωτα ποιοτικά άγκιστρα και στριφτάρι αντί του κλασσικού κρίκου.
ΤΣΟΥΡΟΣ MARINE τηλ.: 22510 24365


MAS.BI SQUID JIG 3.0

masbi_squid_1
Οι καλαµαριέρες Mas.Bi κυκλοφορούν σε µια µεγάλη ποικιλία χρωµάτων, η οποία φέτος εµπλουτίστηκε µε δύο ακόµα, την πορτοκαλί µε άσπρη κοιλιά και την ασπροκόκκινη σε σχέδιο και σχήµα γαρίδας. ∆ιαθέτουν φωσφορίζον σώµα, διπλά ανοξείδωτα βελόνια και τρισδιάστατα µάτια. Τα φυσικά φτεράκια προσφέρουν σωστή πλευστότητα και ισορροπία καθώς βυθίζεται. ∆ιακρίνεται και για την ανταγωνιστική -σε σχέση µε τα χαρακτηριστικά της- τιµή της.
ΜΑΣΤΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. & ΣΙΑ ΟΕ τηλ.: 210 6916.762


Tubertini CREVETTE by Tyga

tubertini_crevette_tyga_1
Η «κλασσική» πλέον γαρίδα της Tubertini, συνεχίζει να αποτελεί µια ιδανική λύση για το ψάρεµα των καλαµαριών. Το σχήµα της είναι ακριβές οµοίωµα γαρίδας, ενώ και η υφή της εξωτερικά είναι πολύ αληθοφανής αφού διαθέτει επικάλυψη από soft υλικό, ώστε τα καλαµάρια να κολλούν πάνω της χωρίς να διστάζουν. Έχει φυσικά φτεράκια µε φορά προς την αρµατωσιά και µαύρα µάτια, ίδια µε αυτά της γαρίδας. Η σύνδεση µε την αρµατωσιά γίνεται µέσω ενός µικρού, αλλά πολύ γερού στριφταριού. Εκτός από το σχήµα και την υφή της, το δυνατό «χαρτί» της Tubertini είναι η δελεαστική της κίνηση στο νερό.
ΑΦΟΙ ΡΟΓ∆ΑΚΗ Ο.Ε. τηλ : 2310 306.796


DUEL EZ-Q CAST

duel_ez_q_cast_1
H Duel παρουσιάζει µία επαναστατική καλαµαριέρα για την τεχνική του eging, η οποία ξεχωρίζει για τις καινοτοµίες της.
Η πιο χαρακτηριστική είναι τα σιλικονούχα ποδαράκια τα οποία είναι προσαρµοσµένα στην κοιλιά της. Αυτά προσφέρουν µικροδονήσεις και κινούνται σαν τα πόδια της γαρίδας σε κάθε χτύπηµα της µύτης του καλαµιού. Επίσης, αντί του κλασικού έρµατος διαθέτει ένα ανοξείδωτο σύρµα στο σχήµα του έρµατος (για να αποτρέπει την επαφή µε τον βυθό και να µην σκαλώνει), ενώ το βάρος για το σωστό ζύγισµα είναι ενσωµατωµένο εσωτερικά. Έτσι το σχήµα της είναι πιο φυσικό, προσφέρει µακρινές βολές και καλύτερη υδροδυναµική. Τα µάτια της EZ-Q είναι τρισδιάστατα, το βάρος της #3.5 είναι 17 γραµµάρια και αντί του απλού κρίκου διαθέτει περιστρεφόµενο. Έχει γρήγορο βύθισµα 3,2 sec/m.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ τηλ : 210 8066.528


Olympus Squiddy Pro Jig

olympus_squiddy_pro_1
Η νέα καλαµαριέρα της Olympus, διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για
να προσελκύσουµε τα καλαµάρια, ακόµα και τις «δύσκολες» βραδιές
µε θάλασσα ή θολούρα. ∆ιατίθενται σε «προκλητικά» χρώµατα, µε ανοξείδωτα άγκιστρα, φυσικά φτεράκια και τρισδιάστατα µάτια. Εσωτερικά του υφάσµατος υπάρχει ανακλαστική ταινία, ώστε να γυαλίζει και να προκαλεί τα καλαµάρια όταν ψαρεύουµε µε φεγγάρι ή κοντά σε κάποιο εξωτερικό φωτισµό. Υπάρχει σε τέσσερα χρώµατα και σε νούµερα #3.0. Η ανταγωνιστική της τιµή σε σχέση µε την ποιότητα κατασκευής, είναι ένας ακόµα λόγος για να την αποκτήσετε.
SKALIS OUTDOOR – ΣΚΑΛΗΣ ΕΠΕ τηλ.: 210 2585.404


Mega Dragon #3.0

mega_dragon_1
Είναι γνωστό πως τα έντονα χρώµατα τραβούν τα καλαµάρια, ιδίως όταν βρίσκονται σε έντονη δραστηριότητα. Γενικώς θα έχετε παρατηρήσει πως τα καλαµάρια άλλες φορές «τρώνε» µε όρεξη, δηλαδή πέφτουν µε δύναµη πάνω στις καλαµαριέρες, και άλλες ίσα που ακουµπούν και πιάνονται τυχαία. Το πορτοκαλί και το κίτρινο έχουν αποδείξει ότι δουλεύουν. Το χρώµα Ζ2 της καλαµαριέρας Mega έχει εξαιρετική απόδοση. Εσωτερικά διαθέτει ειδικό χρυσό ύφασµα που αντανακλά το φυσικό φως του φεγγαριού, ή το τεχνητό από τις λάµπες (λιµάνι). Τα µάτια του εξέχουν και αποτελούνται από φωσφορίζουσα χάντρα, έχει στριφτάρι στη µύτη και δυνατές ακίδες.
ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ τηλ.: 2310 752.359, 2310 752 169

Tags
Καλαμαριέρες Eging [jetpack-related-posts]
Comodo SSL