Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αφιέρωµα: Πλάνοι για την τεχνική του Shore Jigging

Δεκέμβριος 17, 2015

Αφιέρωµα: Πλάνοι για την τεχνική του Shore Jigging

Η τεχνική του shore jigging, γνωρίζει µια εντυπωσιακή άνθηση τα τελευταία χρόνια στη χώρα µας. Η φιλοσοφία της συγκεκριµένης τεχνικής, είναι κοινή µε τη φιλοσοφία της τεχνικής του jigging από σκάφος, µόνο που στην συγκεκριµένη περίπτωση διαφοροποιείται το µέρος από το οποίο θα εφαρµόσουµε την τεχνική.

Σηµείο στο οποίο µπορούµε να εφαρµόσουµε µε αξιώσεις την τεχνική του shore jigging, είναι κάθε τµήµα της ακτογραµµής της χώρας µας που διαθέτει απότοµα, κοφτά νερά και άγριο πυθµένα, µέρη δηλαδή στα οποία είναι αρκετά πιθανό να συναντήσουµε µεγάλα αρπακτικά. Να σηµειωθεί όµως, ότι το shore jigging µπορεί να εκτελεστεί όχι µόνο από κοφτά και απότοµα βράχια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και σε βαθιά λιµάνια που φιλοξενούν κατά περιόδους µεγάλους θηρευτές.

shore-jigging_planoi_2Ψάρια µε τα οποία θα βρεθεί αντιµέτωπος όποιος επιλέξει να ασχοληθεί µε τη συναρπαστική τεχνκή του shore jigging, είναι οι παλαµίδες και γενικότερα όλα τα τονοειδή, οι στήρες, οι ροφοί, τα µανάλια, οι συναγρίδες, οι µεγάλες λίτσες, τα γοφάρια, αλλά και πολλά ακόµη είδη µεγάλων αρπακτικών. Εποµένως, εύκολα µπορεί να συµπεράνει κάποιος ότι απαιτείται πολύ καλός εξοπλισµός, αφού κάθε εργαλείο κατώτερο των περιστάσεων κρίνεται ακατάλληλο και ανεπαρκές. Η χρήση µη ποιοτικού ή αταίριαστου εξοπλισµού (καλάµι-µηχανισµός-πλάνος) µπορεί να αποβεί µοιραία για την ακεραιότητα και την καλή λειτουργία του, αλλά και για την έκβαση του τελικού αποτελέσµατος του ψαρέµατός µας.

Η τεχνική του shore jigging, δηλαδή του jigging από τη στεριά, βρίσκει εφαρµογή κυρίως από την άνοιξη και µέχρι τους τελευταίους µήνες του φθινοπώρου. Αυτό συµβαίνει διότι µε απευθυνόµαστε σε ψάρια τα οποία πλησιάζουν τις ακτές κυρίως του καλοκαιρινούς µήνες, χωρίς βέβαια αυτό να σηµαίνει ότι κάποιος δε µπορεί να ψαρέψει µε την τεχνική του shore jigging και τους υπόλοιπους µήνες, µε τις πιθανότητες πάντως για κάποιο καλό ψάρι να είναι µειωµένες.

Όπως προαναφέραµε, η φιλοσοφία της συγκεκριµένης τεχνικής είναι κοινή µε την φιλοσοφία της τεχνικής του jigging από σκάφος, δηλαδή και στην περίπτωση του shore jigging ο ψαράς προσπαθεί να δώσει ζωή σε ένα πλανάκι κατασκευασµένο από µέταλλο, κάνοντάς το να µοιάζει µε τραυµατισµένο µικρόψαρο, προσελκύοντας τα κυνηγόψαρα που ψάχνουν για εύκολη λεία. Η επίτευξη όµως του παραπάνω στόχου, κρίνεται αδύνατη χωρίς την ύπαρξη του κατάλληλου εξοπλισµού. Ο βασικός εξοπλισµός είναι αρχικά σαφώς το καλάµι και ο µηχανισµός και «αιχµή του δόρατος» είναι ο πλάνος του.

Στην τεχνική του jigging από τη στεριά, µπορούν να χρησιµοποιηθούν πολλοί πλάνοι. Στην ελληνική αγορά µπορεί ο καθένας να συναντήσει διάφορους τύπους πλάνων για την κάλυψη της συγκεκριµένης τεχνικής. Πλάνοι χαµηλού βάρους (κατάλληλοι για light shore jigging) ή βαρύτεροι για βαθιά νερά, πλάνοι κατασκευασµένοι µε διαφορετικές πλεύσεις και αντιδράσεις, και εντελώς διαφορετικό ζύγισµα, αλλά και πλάνοι µε ποικίλους χρωµατισµούς και χαρακτηριστικά. Εποµένως, δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που επιθυµεί να καταπιαστεί µε την τεχνική του shore jigging, να επιλέξει ανάµεσα σε πάρα πολλά είδη και τύπους πλάνων, καταλήγοντας σε όποιον πληροί τις προδιαγραφές του και ταιριάζει στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του. Γι’ αυτό το λόγο, επιλέξαµε να σας παρουσιάσουµε µέσα από τις σελίδες του περιοδικού, µερικούς πλάνους της αγοράς απολύτως κατάλληλους για την τεχνική του shore jigging.COLTSNIPER FALL από τη SHIMANO

shore-jigging_planoi_3

pin_1Η εταιρεία SHIMANO µας παρουσιάζει µια ολοκαίνουργια σειρά από πλανάκια, µελετηµένα και κατασκευασµένα αποκλειστικά για την τεχνική του shore jigging. Η σειρά περιλαµβάνει τέσσερα µοναδικά χρώµατα, δύο εκ των οποίων διαθέτουν φωσφωρούχο σώµα στην πίσω τους πλευρά (χρώµα 45Τ και 47Τ). Η µελετηµένη σχεδίασή τους προσφέρει ξεχωριστή slow fall πλεύση, ικανή να δελεάσει ακόµα και το πιο καχύποπτο αρπακτικό. Επιπρόσθετα, τα ολογραφικά, αληθοφανή µάτια τους, είναι ένα ακόµη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους. Τα πλανάκια της σειράς COLTSNIPER FALL είναι διαθέσιµα σε 21, 35 και 55 gr, αποκλειστικά στο δίκτυο καταστηµάτων Shimano .

Shimano_logoΑΦΟΙ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.

τηλ.: 2310 755.000, www.kasambalis.bros.gr


SPINBACK JIG της SAKURA

shore-jigging_planoi_4

Η σειρά SPINBACK JIG της SAKURA, περιλαµβάνει πλανάκια µελετηµένα και σχεδιασµένα αποκλειστικά για την τεχνική του jigging από στεριά. Η ελκυστική τους κίνηση µέσα στο νερό, οφείλεται στον ιδιαίτερο τρόπο κατασκευής τους, και η κατασκευή του σώµατος και το ιδιαίτερο ζύγισµά τους, προκαλούν µία ελκυστική κίνηση µέσα στο νερό. Έτσι, τόσο η πλεύση, όσο και η εξωτερική τους σχεδίαση, προσοµοιάζουν σε κάποιο τραυµατισµένο µικρόψαρο, το οποίο είναι ψηλά στην κορυφή της λίστας µε τα επίδοξα θύµατα κάθε µεγάλου θηρευτή. Όλα τα πλανάκια της σειράς είναι εφοδιασµένα µε µια ισχυρή σαλαγκιά, εξασφαλίζοντας σίγουρο κάρφωµα. ∆ιαθέσιµα σε έξι υπέροχους χρωµατισµούς και σε 20, 40, 60 και 200 γραµµάρια, ώστε να επιλέξουµε το ιδανικό για εµάς.

en_plo_logoΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

τηλ.: 2310 752.359, 2310 752 169


 

Daiwa Slow Knuckle

shore-jigging_planoi_5

Η εταιρεία Daiwa µας παρουσιάζει τη σειρά Slow Knuckle, µε πλάνους ειδικά σχεδιασµένους για να πραγµατοποιούν µια πολύ ελκυστική slow κίνηση και να «εξιτάρουν» τα ψάρια. Οι συγκεκριµένοι πλάνοι µπορούν να χρησιµοποιηθούν αποτελεσµατικά στο shore jigging, έχοντας εντυπωσιακή δράση τόσο κατά την ανάκτηση, αλλά και κατά την αβίαστη, ελεύθερη πτώση τους προς το βυθό. Η ιδιαίτερη κίνησή τους µέσα στο νερό, είναι αποτέλεσµα της σωστής κατανοµής του βάρους τους. «∆υνατό» χαρακτηριστικό των πλάνων είναι και η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής τους, µιας και είναι κατασκευασµένοι µε ανεξίτηλες βαφές, ιδιαίτερα ανθεκτικές στα χτυπήµατα. Θα τους συναντήσουµε σε βάρη 45- 60- 80- 120- 140 και 160 gr.

daiwa_logoSKALIS OUTDOOR – ΣΚΑΛΗΣ ΕΠΕ

τηλ.: 210 2585.404, www.skalisoutdoor.com


 

OWNER GJUS GEKITO JIG ULTRA SLOW

shore-jigging_planoi_6

pin_2Όλοι οι πλάνοι της σειράς Gekito jig της Owner, είναι εξοπλισµένοι µε µεταλλική ενίσχυση από ατσάλι “SUS”εσωτερικά, υλικό που τους χαρίζει δύναµη και εξαιρετική ακαµψία, αλλά και αντοχή στις «συγκρούσεις» µε το βυθό. Έχουν επίσης ανθεκτικό ολόγραµµα, αλλά και εξαιρετικό τελείωµα. Στο ψάρεµα µε την τεχνική του shore Jigging, τα χτυπήµατα συµβαίνουν συνήθως κοντά στον βυθό. Τα πλάνα αυτά (GJUS) έχουν σχεδιαστεί λαµβάνοντας υπόψη αυτήν την παράµετρο και έτσι διαθέτουν κατά 50% µικρότερη ταχύτητα καταβύθισης από τα άλλα πλάνα, πετυχαίνοντας να ψαρεύουν περισσότερη ώρα στη λεγόµενη «καυτή ζώνη», προκαλώντας κάποιο τσίµπηµα. Με ιδιαίτερα αποτελέσµατα κοντά στο βυθό και σε ψάρια µε µικρή κινητικότητα ή στα λεγόµενα πετρόψαρα.

owner_logoΣΙΜ Α.Ε.

τηλ.: 210 4903.566, www.sim.gr


 UZUME METAL JIG 75

shore-jigging_planoi_7

Η σειρά METAL JIG 75 της UZUME, περιλαµβάνει πλανάκια τα οποία αποτελούν αποµίµηση της λείας των αρπακτικών, δηλαδή κάποιου µικρόψαρου. Κάθε τεχνητό της σειράς διαθέτει τρισδιάστα, αληθοφανή µάτια και ανάγλυφα βράγχια, χαρακτηριστικά που του χαρίζουν πολύ ρεαλιστική παρουσίαση. Η σειρά περιλαµβάνει έξι διαφορετικούς χρωµατισµούς, σε έντονες, αλλά και σε φυσικές αποχρώσεις. ∆ιαθέσιµα στα 75 γραµµάρια.

mastro_logoΜΑΣΤΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. & ΣΙΑ ΟΕ

τηλ.: 210 6916.762, www.fishing-mastro.gr


 

Seika Long Knife Jig της Tubertini

shore-jigging_planoi_8

pin_3Τα πλανάκια Long Knife της εταιρείας Tubertini, έχουν σχεδιασµό που παροµοιάζει σε ένα πραγµατικό µαχαίρι. Αυτός ο ιδιαίτερος σχεδιασµός, προσφέρει στους πλάνους της συγκεκριµένης σειράς µια αστραπιαία ανταπόκριση του τεχνητού σε κάθε κίνηση του καλαµιού µας. Αυτή η γρήγορη κίνηση, θυµίζει ένα τραυµατισµένο-πανικόβλητο ψάρι, το οποίο βρίσκεται σε κίνδυνο και αποτελεί ένα µεγάλο δέλεαρ για τους κυνηγούς που παραµονεύουν για εύκολη λεία. Ακόµη, η συγκέντρωση βάρους στην ουρά του, εξηγεί την προτίµηση των µαυρόψαρων. Οι πλάνοι της σειράς Seika Long Knife Jig, είναι διαθέσιµοι σε 40, 60, 80, 100, 120, 150 και 200 γραµµάρια.

tubertini_logoΑΦΟΙ ΡΟΓ∆ΑΚΗ Ο.Ε.,
τηλ : 2310 306.796, www.rogdakis.gr


Hayabusa Jack Eye Strush FS-420

shore-jigging_planoi_9

pin_4Το Jack Eye STRUSH, είναι ένας κάθετος πλάνος µε γρήγορο χρόνο απόκρισης, κατάλληλος για όλες τις πιθανές συνθήκες ψαρέµατος κατά τη διάρκεια του shore jigging, διατηρώντας πάντοτε ισορροπηµένο το σώµα του. Η επίπεδη επιφάνεια που εκτείνεται από το κεφάλι µέχρι την κεντρική ουρά και την άκρη από την άλλη πλευρά του σώµατος δηµιουργεί δύο διαφορετικά ρεύµατα στο νερό και κάνει πολύ ζωντανή την κίνηση του πλάνου, καθώς και τις παράτυπες ενέργειες που εµπίπτουν.

hayabusa_logoΣΜΑΡΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ & ΣΙΑ ΟΕ

τηλ.: 2310 569.455


Bungy Metal II Bassday

shore-jigging_planoi_10

pin_5Η εταιρεία Bassday, µας παρουσιάζει έναν πλάνο εύκολο στη χρήση και αποτελεσµατικό σε όλες τις συνθήκες ψαρέµατος. Πολύ εύχρηστος ακόµα και στον άπειρο χρήστη, ο οποίος ξεκινά τώρα την τεχνική. Κάθε πλάνος της σειράς είναι ζυγισµένος στο κέντρο και κατάλληλος για shore & light jigging. Επιπρόσθετα, οι πλάνοι της σειράς ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και τα ολογραφικά τους µάτια. Τους πλάνους της σειράς Bungy Metal II, θα τους συναντήσουµε σε µεγέθη από 7 έως και 180 γρ. και σε έντονους χρωµατισµούς.

 

big_game_logoBIG GAME

τηλ.: 210 8948.818, www.biggame.gr

 


 

JIGPARA SEMI LONG από τη MAJOR CRAFT

shore-jigging_planoi_11

Η επιλογή του πλάνου έχει ιδιαίτερη σηµασία στο shore jigging, αφού στα πιο ρηχά νερά και κοντά στις ακτές, τα ψάρια είναι πιο επιφυλακτικά. Γι’ αυτό το λόγο, η MAJOR CRAFT σχεδίασε ένα νέο πλάνο µε ασύµµετρο σχήµα και το βάρος συγκεντρωµένο στο κέντρο, προσφέροντας µια πιο αργή, δελεαστική κίνηση καθώς βυθίζεται, ενώ στο jerk αντιδρά µε απότοµες εναλλαγές κατεύθυνσης, µιµούµενος τη συµπεριφορά τροµαγµένων ή πληγωµένων µικρόψαρων. ∆ιαθέτουν πολλαπλή επικάλυψη, για αντοχή στα δαγκώµατα των ψαριών και τα χτυπήµατα στο βυθό, εξαιρετικούς χρωµατισµούς και τρισδιάστατα µάτια. Συνοδεύονται µε ποιοτικά Ιαπωνικά αγκίστρια σε διπλό assist και κυκλοφορούν σε 40, 50 και 60 γραµµάρια.

major_craft_logoJ. SARDALOS & SONS LTD

τηλ.: 0035723825180Maxel Dragon Fly Jigs DFS

shore-jigging_planoi_12

Ένας πλάνος φτιαγµένος για να προκαλεί την επίθεση µε τη µοναδική κίνησή του. Πρόκειται για ένα τεχνητό µε πιο ελεγχόµενο βύθισµα, ιδιαίτερη κίνηση, πολυεδρικό σα διαµάντι σχήµα και ζυγισµένο στο κέντρο του. Το σώµα του είναι συµπαγές (είναι κατασκευασµένο από ιδιαίτερα σκληρό µείγµα µετάλλων), έχει σχήµα φύλλου και extra λάµψη εξαιτίας της ειδικής επεξεργασίας στη βαφή του. Πολύ βασικό χαρακτηριστικό του, το µεγάλο και ευδιάκριτο φωσφορίζον µάτι του.
Κίνηση : Slow Slide Drifting & Flutter, για γρήγορο βύθισµα µε συνεχόµενα πλαναρίσµατα. ∆ιαθέσιµος σε 60 και 80 gr.

anglermania_logoANGLERMANIA LTD

τηλ. 2661091204, anglermania.spiros@gmail.com


 

KNIFE από τη M&W

shore-jigging_planoi_13

Η εταιρεία M&W µας παρουσιάζει έναν εξαιρετικό πλάνο, µε άριστο φινίρισµα και λεπτό, πολυγωνικό σχεδιασµό. Χαρακτηριστικό του ότι βυθίζεται πολύ γρήγορα, ενώ κατά την ανάκτησή του δεν παρουσιάζει µεγάλη αντίσταση µέσα στο νερό, ακόµη και σε ηµέρες µε δυνατά ρεύµατα. Μπορείτε να τον δουλέψετε µε µεγάλα τινάγµατα ψηλότερα από το βυθό για µαγιάτικα, και µε κοντά, «αργά» τινάγµατα όταν βρίσκεται στο βυθό, για συναγρίδες, αλλά και φαγκριά. Θα τους συναντήσουµε σε συσκευασία ενός τεµαχίου και σε εντυπωσιακούς χρωµατισµούς. ∆ιαθέσιµοι σε 40, 80, 100, 140, 180, 240, 340 και 440 γραµµάρια (για βαθιά νερά).

m_w_logoeFishing – X. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

τηλ.: 210 9712 720, www.efishing.gr


 

JIGGING MONSTER OCEAN GOD από τη DBS FISHING

shore-jigging_planoi_14Η εταιρεία DBS FISHING, έχει να µας παρουσιάσει τη σειρά πλάνων JM OCEAN GOD, τα οποία βρίσκουν εφαρµογή στη συναρπαστική τεχνική του shore jigging. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της σειράς OCEAN GOD, αυτό δηλαδή που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι ο slim χαρακτήρας των πλάνων της και σε αυτό οφείλουν την εντυπωσιακή τους πλεύση µέσα στο νερό, τόσο κατά την κάθοδό τους προς τον πυθµένα, όσο και κατά την ανάκτησή τους. Με κάθε χτύπηµα του καλαµιού µας, ο πλάνος πραγµατοποιεί µια έντονη κίνηση, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στα αρπακτικά της περιοχής. Τα τεχνητά διαθέτουν επίσης και ολογραφικά τρισδιάστατα µάτια, που πραγµατικά κάνουν τη διαφορά. Τα πλανάκια της συγκεκριµένης σειράς υπάρχουν σε πολλούς πρωτότυπους χρωµατισµούς και σε µεγέθη 40, 60, 75 και 100 γρ.

dbs_logoDBS FISHING

τηλ.: 2310 486 750, 2310 805 180, 210 5757 227, www.dbsfishing.gr


 

WMC TREBLE PRO ASAMI της RAPTURE

shore-jigging_planoi_15

Η εταιρεία RAPTURE µας παρουσιάζει τη νέα συλλογή τεχνητών για το 2015, PRO ASAMI, σε µοναδικά χρώµατα και απαράµιλλη ποιότητα κατασκευής. Ο ειδικά µελετηµένος σχεδιασµός τους, χαρίζει στους πλάνους της συγκεκριµένης σειράς µια εξαιρετικά ελκυστική κίνηση κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ταυτόχρονα µε κάθε χτύπηµα του καλαµιού µας. Η κίνησή τους θυµίζει ένα τραυµατισµένο µικρόψαρο το οποίο βρίσκεται σε κίνδυνο. Τους πλάνους της σειράς WMC TREBLE PRO ASAMI, θα τους συναντήσουµε σε βάρος 7 και 14 γραµµαρίων και έξι αποδοτικούς χρωµατισµούς.

trabucco_logoΜΠΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΕΕ

τηλ.: 210 4628 583, www.parisfishing.gr


 

AILE FLASH CS της DUEL

shore-jigging_planoi_16

pin_6Η εταιρεία DUEL, έχει να µας παρουσιάσει τα πλανάκια της σειράς AILE FLASH CS, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασµένα για την τεχνική του jigging από την ακτή. Τα πλανάκια της συγκεκριµένης σειράς ελκύουν τα ψάρια µε τις µεγάλες κυµατιστές κινήσεις και την εξαιρετικά ρεαλιστική πλεύση τους. Η κίνησή τους ελκύει ακόµη και θηράµατα από µεγάλα βάθη ή νωθρά και αδρανή ψάρια. Έχουν εξαιρετική πλεύση τόσο µε αργό τράβηγµα (πλατιά κυµατιστή κίνηση), όσο και µε απότοµο, κοντό τράβηγµα. Ακολουθεί την κίνηση του κυνηγού. ∆ιαθέσιµα σε 70 και 90 γραµµάρια, σε εντυπωσιακούς χρωµατισµούς.

 

duel_logoΓ. ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ – KALANTZAKIS LURES

τηλ.: 210 8066 528, 6937 781 674


 

SHOUT STAY

shore-jigging_planoi_17

Η σειρά πλάνων Stay της Shout, περιλαµβάνει πλάνους ζυγισµένους µπροστά (εµπροσθοβαρείς). Αυτό το χαρακτηριστικό, τους χαρίζει µία εξαιρετική δράση κατά την ανάκτηση µε γρήγορα χτυπήµατα του καλαµιού µας. Ακόµη, κάθε πλάνος της σειράς διαθέτει κόκκινο µάτι, ένα στοιχείο ικανό να οδηγήσει κάθε αρπακτικό σε επίθεση. Οι πλάνοι της σειράς Stay, είναι διαθέσιµοι σε οκτώ χρωµατισµούς και σε βάρη 60, 80, 100, 130, 160 και 200 γραµµάρια, για να επιλέξουµε αυτόν που ταιριάζει στο σκοπό και τον τρόπο που ψαρεύουµε.

alys_logoΑΦΟΙ ΑΛΥΣΑΝ∆ΡΑΤΟΥ Ο.Ε.

τηλ.: 210 8319.403, www.alyss.grLASER MINNOW της P-LINE

shore-jigging_planoi_18

Η εταιρεία PLINE, έχει να µας παρουσιάσει µια ευρεία γκάµα από πλανάκια, τα οποία βρίσκουν εφαρµογή κυρίως στη συναρπαστική τεχνική του shore jigging. Η σειρά Laser Minnow απαρτίζεται από πλανάκια µε µεγάλη ποικιλία χρωµατισµών, ικανά να δελεάσουν οποιοδήποτε αρπακτικό καραδοκεί στην περιοχή. Οι χρωµατισµοί τους θυµίζουν σε πολλές περιπτώσεις τη φυσική τροφή των µεγάλων αρπακτικών, αλλά υπάρχουν και πλάνοι σε εντονότερες αποχρώσεις, όπως ροζ, κίτρινο, κόκκινο κ.α., αποδεδειγµένα ικανοί να κάνουν τη διαφορά. Όλα τα πλανάκια είναι εφοδιασµένα µε µια ισχυρή σαλαγκιά στο κάτω µέρος τους, η οποία διευκολύνει την ευκολότερη σύλληψη των θηραµάτων. Η σειρά Laser Minnow, είναι διαθέσιµη σε 14, 21, 28, 56, 85, 113 και 170 γραµµάρια.

pline_logoPESCAMAFIA

τηλ.: 210 9968.339, www.pescamafia.gr


 

Xesta After Burner

shore-jigging_planoi_19

Ένα από τα πιο διαδεδοµένα πλανάκια για shore jigging στην Ιαπωνία, είναι το After Burner. Η ιδιαίτερη σχεδίασή του αποτρέπει το «σήκωµα» που κάνουν τα συνηθισµένα πλανάκια στη γρήγορη ανάκτηση. Είναι ικανό να πλέει σωστά και να προσελκύει τους θηρευτές, ακόµα και µε αργή ανάκτηση (slow action). Το κεντροβαρές του ζύγισµα, δίνει αυξηµένες πιθανότητες για «χτύπηµα» κατά την πτώση. ∆ιαθέσιµο σε ιδιαίτερους χρωµατισµούς και σε βάρη 20-80 γραµµάρια.

to_agkistri_logoTOAGKISTRI.GR

Τηλ : 6978949206, www.toagkistri.gr

Tags
Ψάρεμα Shore Jigging Ψαρέματα από ακτή Jigging
Comodo SSL