Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χρήστος Βερούχης

Αγκίστρι OWNER 5111 - Για δυνατούς αντιπάλους

14 Μαρτίου, 2016

Αγκίστρι OWNER 5111 - Για δυνατούς αντιπάλους

Οι φανατικοί φίλοι των τεχνικών του φύλακα και της ζόκας που στοχεύουν σε µεγάλα ψάρια, χρειάζονται πάντα σύµµαχό τους ένα πολύ δυνατό αγκίστρι, µε συγκεκριµένα ποιοτικά χαρακτηριστικά: να µην ανοίγει εύκολα στα κεφάλια των ψαριών, να είναι αιχµηρό για να αγκιστρώνει εύκολα όποιο ψάρι τσιµπά στο δόλωµά µας, κι επιπλέον η δύναµή του να συνδυάζεται µε όσο το δυνατόν λεπτότερο στέλεχος, ώστε να µην καταπονεί σηµαντικά ή -ακόµα χειρότερα- πληγώνει θανάσιµα τα ζωντανά δολώµατα.

Αν για κάποιους ο παραπάνω συνδυασµός χαρακτηριστικών µοιάζει ουτοπικός, για τους χρήστες των αγκιστριών OWNER αποτελεί απλά συνήθεια. Ο λόγος είναι πολύ απλός, µιας και διαθέτουν στον εξοπλισµό τους ένα µοναδικό «όπλο», τα αγκίστρια µε κωδικό OWNER 5111.

owner_05

Η εταιρεία OWNER είναι παγκοσµίως γνωστή για τα ποιοτικά και εξειδικευµένα αγκίστριά της. Πραγµατικά, δε νοµίζω να υπάρχει ψαράς ο οποίος αναζητά µεγάλα ψάρια και δεν έχει δοκιµάσει κάποιο αγκίστρι της εταιρείας. Η γκάµα της καλύπτει όλες τις τεχνικές, από µικρά, σχεδόν αόρατα αγκίστρια για εγγλέζικο, έως και τις ιδιαίτερα ποιοτικές σαλαγκιές, που συχνά συνοδεύουν τεχνητά δολώµατα ανώτερης ποιότητας και αξίας.

Όλες οι απόλυτα εξειδικευµένες τεχνικές µε στόχο τα µεγάλα ψάρια, οι οποίες απαιτούν πάντα κάτι παραπάνω από τα κοινά χαρίσµατα ενός συνηθισµένου αγκιστριού, µπορούν να βρουν στη µεγάλη γκάµα της OWNER, το υλικό που καλύπτει τις προδιαγραφές τους µε ακρίβεια και ασφάλεια. Το πασίγνωστο αγκίστρι µε κωδικό 5111, έχει δοκιµαστεί από την πλειοψηφία των «δυνατών» ψαράδων, κι έχει περάσει όλα τα τεστ δυσκολίας µε απόλυτη επιτυχία.

owner_11

Στο µολύβι φύλακα, τη ζόκα, τη χοντρή καθετή, το heavy casting, και τα µονάγκιστρα, τεχνικές που χρησιµοποιούν µεγάλα και ως επί το πλείστον ζωντανά δολώµατα (καλαµάρια, σουπιές, θραψαλάκια, κεφαλόπουλα κ.α.), και απευθύνονται σε µεγάλα ψάρια όπως συναγρίδες, φαγκριά, µαγιάτικα, σφυρίδες, το 5111 έχει αποδείξει όλα του τα πλεονεκτήµατα και καθιερωθεί ανάµεσα στις πρώτες επιλογές τους.

Οι επίπεδες, πρισµατικές επιφάνειες, αντί των στρογγυλών και οβάλ των υπολοίπων αγκιστριών, οφείλουν την ύπαρξή τους στο Cutting Point, την ειδική πατέντα της OWNER η οποία ενσωµατώνεται στο συγκεκριµένο αγκίστρι (αλλά και στα υπόλοιπα αγκίστρια µε αυτήν την ένδειξη στη συσκευασία τους). Η συγκεκριµένη τεχνική και επεξεργασία προσφέρει ιδιαίτερη αιχµηρότητα και υψηλή διατρητική ικανότητα στην ακίδα, κάνοντας το 5111 να ξεχωρίζει στην σχεδίαση και κατασκευή ανάµεσα σε όλα τα αγκίστρια άλλων εταιρειών, µε τον ίδιο σκοπό και την ίδια δύσκολη αποστολή. Επιπρόσθετα, ενισχύει το σώµα του αγκιστριού ακόµα περισσότερο, και συνεισφέρει στη δύναµη, την ακαµψία και την αντοχή του.


owner_01_BB      1. Εσωτερική άποψη της ακµής του αγκιστριού: Φανερώνει τη λεία και επίπεδη επιφάνεια, την εξαιρετικά αιχµηρή ακίδα, τις τέλεια διαµορφωµένες πλαϊνές καµπύλες και το ρωµαλέο, καλοσχηµατισµένο αρπάδι.

     2. Πλαϊνή άποψη: Πολυεδρική µορφή, τέλεια επεξεργασµένη ακίδα, φίνο αρπάδι, άψογα διαµορφωµένη καµπύλη εξωτερικά.

     3. H άποψη της µύτης από Άποψη από επάνω: Ισχυρό, κεντρικό νεύρο µε τριγωνική µορφή για έξτρα ενίσχυση και µέγιστη αντοχή, το οποίο καταλήγει σε πολύ αιχµηρή ακίδα ακριβείας. Η αιχµή του αγκιστριού διαθέτει µοναδική διατρητική ικανότητα, που οφείλεται στις ελλειπτικές, επιµήκεις επιφάνειες εκατέρωθεν του νεύρου.


Ο σχετικά λεπτός κορµός του (σε σχέση πάντα µε τα αντίστοιχα µοντέλα και µεγέθη αγκιστριών άλλων εταιρειών) και το µικρό του βάρος, βοηθούν στην εύκολη δόλωση ζωντανών δολωµάτων, χωρίς να τα σκοτώνει ή να τα πληγώνει σοβαρά. Έτσι το δόλωµά µας πλέει στο νερό εντελώς φυσιολογικά, προσκαλώντας το µεγάλο ψάρι να έρθει κοντά του και προκαλώντας το να επιτεθεί.

Ο κρίκος στο τελείωµα του κορµού, εξυπηρετεί τα ευκολότερα και ασφαλέστερα δεσίµατα, και τη χρήση νηµάτων για την προστασία της αρµατωσιάς µας από τα ψάρια µε δυνατά και αιχµηρά δόντια, όπως είναι πχ. οι σφυρίδες και τα φαγκριά. Μάλιστα, η πλάγια κλίση του κρίκου εξυπηρετεί απόλυτα όσους χρησιµοποιούν αρµατωσιές µε δύο ή τρία αγκίστρια, αφού χαρίζει στο 5111 εύκολη συρόµενη συµπεριφορά, και καθιστά δυνατή την προσαρµογή του µήκους της αρµατωσιάς στο µέγεθος του δολώµατος. Η συνταγή της επιτυχίας συµπληρώνεται από το ειδικό κράµα κατασκευής του, το οποίο καθιστά πρακτικά αδύνατο το άνοιγµα ή σπάσιµο του αγκιστριού, ακόµη και όταν στην άκρη του παράµαλλού µας βρίσκεται ένα ψάρι «τρόπαιο».

  • sim_logoΣΙΜ Α.Ε.
  • τηλ.: 210 4903.566,
  • www.sim.gr

 

Tags
Αγκίστρια για ζωντανό ΣΙΜ Α.Ε Αγκίστρια Owner
Comodo SSL