Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Πανελλήνια Συνάντηση Οµίλων Φουσκωτών - ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 2016

9 Ιανουαρίου, 2017

Πανελλήνια Συνάντηση Οµίλων Φουσκωτών - ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 2016

Πανελλήνια Συνάντηση Οµίλων Φουσκωτών 2016 στην Αλόννησο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η Πανελλήνια Συνάντηση Οµίλων Φουσκωτών Σκαφών στην Αλόννησο, το καταπράσινο νησί των Σποράδων, µε διοργανωτή όµιλο τον Μακεδονικό Όµιλο Φουσκωτών Σκαφών (ΜΟΦΣ), συνδιοργανωτή τον ∆ήµο Αλοννήσου, και βέβαια µε την υποστήριξη και την αιγίδα της Ελληνικής Οµοσπονδίας Οµίλων Φουσκωτών Σκαφών.

Η Πανελλήνια Συνάντηση Οµίλων Φουσκωτών αποτελεί την µεγαλύτερη γιορτή του µηχανοκίνητου σκάφους στη χώρα µας, συγκεντρώνοντας ένα µεγάλο αριθµό φουσκωτών σκαφών, κατά βάση µέλη οµίλων µε τις παρέες τους από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριµένα η φετινή συµµετοχή ήταν ανέλπιστη και πρωτοφανής, µε 214 συνολικά σκάφη και 1.020 άτοµα!

Ήταν η πρώτη φορά που γίνεται Πανελλήνια Συνάντηση στις Σποράδες και φάνηκε να εξυπηρετεί αρκετούς οµίλους. Η γεωγραφική θέση εξυπηρετούσε εκτός από αυτούς που έφτασαν εν πλω από την περιοχή τους, αρκετά σκάφη που «κέρδισαν» µίλια µεταφέροντάς τα οδικώς ως τον Βόλο, τον Άγιο Κωνσταντίνο και άλλες περιοχές.

Οι συµµετοχές

Οι όµιλοι φουσκωτών που συµµετείχαν σύµφωνα µε την λεπτοµερή καταγραφή των διοργανωτών ήταν: ο Μακεδονικός Όµιλος Φουσκωτών Σκαφών (Μ.Ο.Φ.Σ.) από την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ο Όµιλος Φουσκωτών Σκαφών Αλεξανδρούπολης (Ο.Φ.Σ.Α), ο Όµιλος Φουσκωτών Σκαφών Λέσβου (Ο.Φ.Σ.Λ.), ο Όµιλος Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ µε έδρα το Βόλο (Ο.Φ.Σ.ΜΑ.), η Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών Χίου (Λ.Φ.Σ.Χ.), ο Ευβοϊκός Όµιλος Φουσκωτών Σκαφών µε έδρα τη Χαλκίδα (Ε.Ο.Φ.Σ.), ο Πατραϊκός Όµιλος Φουσκωτών Σκαφών (Π.Ο.Φ.Σ.), ο Όµιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος (Ο.Φ.Σ.Ε.) µε έδρα την Αθήνα, η Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών ΙΑΣΩΝ µε έδρα την Αθήνα, η Φυσιολατρική Λέσχη Φουσκωτών ΝΑΥΤΙΛΟΣ επίσης από την Αθήνα, ο Όµιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σύρου (Ο.Φ.Τ.Σ.), ο Λεριακός Όµιλος Φουσκωτών Σκαφών (Λ.Ο.Φ.Σ) από τη Λέρο, ο Παγκρήτιος Όµιλος Φουσκωτών Σκαφών (Π.Ο.Φ.Σ) µε έδρα το Ηράκλειο, η Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών Χανίων (Λ.Φ.Σ.Χ.), ο Όµιλος ΤΡΙΤΩΝ από την Κω, Ο Ναυτικός Όµιλος Αλοννήσου (Ν.Ο.Α.). Τέλος, υπήρχαν ακόµα προσκεκληµένοι συµµετέχοντες από την Καβάλα, τη Σάµο, την Ικαρία και την Καρδίτσα, καθώς και µέλη των και FORUM.

∆ράσεις – εκδηλώσεις

Το πρόγραµµα ήταν πολυθεµατικό (είκοσι συνολικά δράσεις – εκδηλώσεις) και περιλάµβανε 5 εκπαιδευτικά σεµινάρια, 5 πολιτιστικές εκδηλώσεις, γεωργικές δράσεις, και βέβαια η δηµιουργία δικτύου παρατήρησης και αναφοράς κητοειδών (δελφίνια, φάλαινες κ.τ.λ.) και τις ενέργειες περίθαλψης αδέσποτων ζώων από την Ε.∆.Κ.Ε. Βεβαίως δεν έλειψαν συνεχείς ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως: τρεις βραδιές µε ζωντανή ορχήστρα, τρεις θαλάσσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις µε dj, και η εκδήλωση έκπληξη που είχε τον τίτλο Tsipouro T-FACTOR.

Αξίζει να σηµειωθεί πως η συνάντηση ανακοινώθηκε αναλυτικά και σε επίπεδο ώρας µόλις 35 µέρες πριν την ηµεροµηνίες της διοργάνωσής της, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αν σκεφτεί κανείς τον όγκο σκαφών, αλλά και τον αριθµό ατόµων. Όµως η οργάνωση και η τυπικότητα του αρχηγού Θόδωρου Καρτσιώτη, έφερε τα επιθυµητά αποτελέσµατα. Για τον παραπάνω λόγο όλοι οι συµµετέχοντες είχαν συµπληρώσει ηλεκτρονικές δηλώσεις σχετικά µε τα άτοµα, τα σκάφη, και τις δράσεις στις οποίες επιθυµούσαν να συµµετέχουν. Όλοι οι συµµετέχοντες προµηθεύτηκαν µε την άφιξή τους µία κάρτα αναγνώρισης την οποία φορούσαν στο λαιµό τους, και ήταν υποχρεωτική για να συµµετέχουν στις διάφορες δράσεις.

Κορυφαία εκδήλωση ήταν όπως πάντα η επίσηµη είσοδος των σκαφών στο λιµάνι του Πατητηριού, που ξεκίνησε στις 5:00 µέσα σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίµα το οποίο ενισχυόταν από τη γνωστή πλέον φωνή της Σµαρούς, µε τη θέση της εκφωνήτριας να της ανήκει δικαιολογηµένα! Η διαδικασία είναι γνωστή και από τις προηγούµενες διοργανώσεις, όµως κάθε φορά που τη ζούµε φαίνεται διαφορετικά. Τα σκάφη των οµίλων πλησιάζουν το λιµάνι, και τα σκάφη του κάθε οµίλου µε συγκεκριµένη σειρά µπαίνουν στο λιµάνι και δένουν στα προκαθορισµένα σηµεία. Το θέαµα φέτος ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγω της µεγάλης συµµετοχής, ενώ την παράσταση έκλεψε ο Παγκρήτιος Όµιλος Φουσκωτών µε το κέφι του και την µεγάλη συµµετοχή.

Το βράδυ, στο ίδιο σηµείο στο Πατητήρι, πραγµατοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση, µε τους χαιρετισµούς των εκπροσώπων των Οµίλων Φουσκωτών και του ∆ήµου Αλοννήσου, η απονοµή τιµητικών πλακετών σε όλους όσους βοήθησαν (χορηγούς και υποστηρικτές) και βέβαια το γλέντι µε ζωντανή µουσική που τράβηξε ως τις πρωινές ώρες.

Η επιτυχία της 11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φουσκωτών Σκαφών οφείλεται σε ένα εντατικό πρόγραµµα ενηµέρωσης και προώθησης, µε κορυφαία την συµµετοχή στην έκθεση SEA & TOURISM EXPO, τη µοναδική έκθεση για το Θαλάσσιο Τουρισµό που πραγµατοποιείται κάθε χρόνο µαζί µε την Boat & Fishing Show στο Μαρούσι. Επιπλέον, έγιναν δύο προπανελλήνιες συναντήσεις, επισκέψεις σε οµίλους όλης της Ελλάδας, αξιοποίηση των ΜΜΕ και των social media, και βέβαια υπήρξε πλήρης ενηµέρωση στην ιστοσελίδα του Μακεδονικού www.mofs.gr. Τα παραπάνω σε συνδυασµό µε την στήριξη της ΕΟΜΟΦΣ, και τις φυσικές οµορφιές της Αλοννήσου, οδήγησαν σε απίστευτα για την παρούσα οικονοµική συγκυρία νούµερα συµµετοχής.

Το περιοδικό Boat & Fishing έκανε και σε αυτή την εκδήλωση ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, αφού µοιράστηκαν πάνω από 1000 τεύχη στους καπετάνιους και τα πληρώµατά τους. Ευχαριστούµε όλους για την φιλοξενία, και κυρίως τον Παναγιώτη Τσουκανά και το ∆ηµήτρη Σίλελη που µας βοήθησαν ιδιαίτερα για να πραγµατοποιηθεί και αυτό το ταξίδι.

∆ήλωση Θεόδωρου Καρτσιώτη Πρόεδρου του ΜΟΦΣ
«Από την Αλεξανδρούπολη µέχρι την Κρήτη και από την Πάτρα µέχρι τη Χίο, όλοι οι όµιλοι Φουσκωτών Σκαφών συµµετείχαν στην 11η Πανελλήνια συνάντηση. Ο ΜΟΦΣ µε τον τρόπο οργάνωσης και προβολής της 11ης Πανελλήνιας, καταθέτει την άποψή του για τη διοργάνωση ναυτικών δράσεων και εκδηλώσεων µεγάλης κλίµακας.

Από την καρδιά του Αιγαίου και τον περίφηµο Φάρο της Ψαθούρας όπου έληξε η 11η Πανελλήνια, επιβεβαιώθηκε το γεωµετρικό παράδοξο του φωτεινού πολλαπλασιασµού, δηλαδή ότι όταν δύο φάροι λειτουργούν µαζί, φωτίζουν όχι µόνο τη διπλάσια περιοχή, αλλά σηµαντικά πολλαπλάσια. Οι φάροι του ΜΟΦΣ, του ∆ήµου Αλοννήσου, των οµίλων, φώτισαν για επτά ηµέρες το Αιγαίο και ανέδειξαν την ισχύ της συλλογικότητας. Ευχαριστώ θερµά τα στελέχη του ∆ήµου και όλους τους Αλοννησιώτες, τους δωρητές και τους συνεργάτες, και όσους για µήνες έδωσαν την ψυχή τους για την αρτιότερη δυνατή προετοιµασία, το ∆Σ της Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ., τους φίλους προέδρους και τα µέλη των οµίλων από όλη την Ελλάδα. Είµαι υπερήφανος για τους συνεργάτες µου στο ∆.Σ. του Μ.Ο.Φ.Σ., την Ε.Ε., τους κυβερνήτες και τα µέλη του Μ.Ο.Φ.Σ. µε τους οποίους συνταξιδεύουµε αρµονικά εδώ και πολλά χρόνια. Χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα µπορούσαµε να ονειρευόµαστε».

Tags
Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών ΕΟΜΟΦΣ Αλόννησος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL