Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

ΑΡΓΩ Γραμματίκας τρέιλερ σκαφών, πλέον & με έγκριση!

22 Μαρτίου, 2016

ΑΡΓΩ Γραμματίκας τρέιλερ σκαφών, πλέον & με έγκριση!

Πρόσφατα η νομοθεσία που αφορά τα τρέιλερ άλλαξε προβληματίζοντας τόσο τις εταιρίες κατασκευής όσο και τους ιδιοκτήτες. Πλέον τα τρέιλερ θα χρειάζονται ειδικά πιστοποιητικά συμμόρφωσης για την κατασκευή τους αντίστοιχα που ισχύουν για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

argo_03

Στα πλαίσια αυτά το εργοστάσιο ΑΡΓΩ Γραμματίκας, σαν μία από τις μεγαλύτερες μονάδες κατασκευής ρυμουλκούμενων οχημάτων στη χώρα μας, ξεκίνησε απευθείας τις διαδικασίες για να εκδώσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Άλλωστε η μονάδα λειτουργούσε ήδη σε αυτές τις προδιαγραφές, έχοντας επενδύσει σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό κατασκευάζοντας κάθε είδους ρυμουλκούμενου οχήματος.

Με έτος ίδρυσης το 1975, η ΑΡΓΩ Γραμματίκας λειτουργεί σχεδόν 40 χρόνια. Σήμερα το εργοστάσιο βρίσκεται στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, στο 19ο χλμ. Βόλου – Αθηνών σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο – έκθεση χώρου 1.200 τ.μ. όπου και κατασκευάζονται παντός είδους τρέιλερς για μικρά και μεγάλα σκάφη, μπαγκαζιέρες μεταφοράς αποσκευών, αλλά και ειδικές κατασκευές για διάφορες ανάγκες ασφαλούς μεταφοράς όπως αυτοκινήτων, μηχανών, αλόγων, σκύλων, βυτίων κλπ.

argo_02

Ο νέος τομέας και πρωτοπορία της εταιρίας είναι τα υδραυλικά τρέιλερ μεγάλων σκαφών που αλλάζουν τα δεδομένα στην ανέλκυση – καθέλκυση. Προορίζονται κυρίως για επαγγελματίες όπως καρνάγια, ναυπηγεία, parking και μαρίνες αλλά και επαγγελματίες μεταφοράς μεγάλων σκαφών αναψυχής, ιστιοπλοϊκών, επαγγελματικών καϊκιών κλπ.

Ο πρώτος τύπος, ARGOLIFT I, είναι ένας φορέας σε σχήμα Π (ανοιχτό πίσω) για εύκολο και ανεμπόδιστο τακάρισμα. Έχει 8 ρόδες πίσω και 4 στο εμπρόσθιο τμήμα σε διπλό μύλο για μέγιστη ευστάθεια. Η υδραυλική ανύψωση είναι 6 ή 8 σημείων με μπράτσα πτυσσόμενα συνδυασμένα με υδραυλικές μπουκάλες με επιχρωμιωμένο βάκτρο., ανεξάρτητα υδραυλικά χειριστήρια και βαλβίδες στραγγαλισμού, με δυνατότητα σύνδεσης σε οποιαδήποτε πηγή υδραυλικής πίεσης μέσω ταχυσυνδέσμου (όπως τρακτέρ, unimog, κλαρκ, φορτηγού κλπ). Υπάρχει σε εκδόσεις 25 και 30 τόνων (όπως και για μεγαλύτερα κατά παραγγελία).

Ο δεύτερος τύπος ARGOLIFT II, έχει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, τόσο κατασκευαστικά όπου όλο το σασί σε σχήμα Π είναι πτυσσόμενο υδραυλικά (μεταβάλλεται σε μήκος, πλάτος και ύψος) όσο και πρακτικά, αφού είναι ένα τρέιλερ επικαθύμενο (έχει δηλαδή μόνο πίσω ρόδες) που ελίσσεται με μοναδικό τρόπο ακόμα και σε περιορισμένους χώρους. Είναι ένα τρέιλερ που δεν έχει περιορισμούς στους τύπους σκαφών που μπορεί να ανελκύσει.

argo_04

Η ΑΡΓΩ Γραμματίκας διαθέτει πλέον Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης Συστήματος Διαχείρισης, ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008, Πιστοποιητικό Αρχικής Αξιολόγησης σύμφωνα με την οδηγία 2007/46/ΕΚ, και πιστοποιητικό Συμμόρφωσης ως προς την Εθνική Έγκριση τύπου σύμφωνα με την οδηγία 2007/46/ΕΚ. Επίσης διαθέτει Εθνικές Εγκρίσεις τύπου μικρής σειράς για τρέιλερ και μπαγκαζιέρες από 350 kg έως και 1300 kg.

Πληροφορίες: AΡΓΩ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ, τηλ.: 24280 76670, www.argogrammatikas.gr

Tags
Τρέιλερ Τρέιλερ Σκάφους Αργώ Γραμματίκας
Comodo SSL