Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Φουσκωτό Attack 385 RIB

26 Ιανουαρίου, 2016

Φουσκωτό Attack 385 RIB

Μετά την επιτυχία του Attack 330, το γνωστό ναυπηγείο µε έδρα την Κέρκυρα, αποφάσισε να κατασκευάσει άλλο ένα µοντέλο αυτής της κατηγορίας, το 385. Τα µικρά αυτά RIB έχουν δεχτεί όλη την τεχνογνωσία στην σχεδίαση και την παραγωγή φουσκωτών σκαφών, και έτσι διακρίνονται τόσο στην πλεύση όσο και στην ποιότητα.

attack385_10Το στοίχημα για τους Σπύρο και Θοδωρή Κρητικό, ήταν να καταφέρουν να δώσουν κάποια από τα χαρακτηριστικά αξιοπλοΐας που έχουν τα «κλασικά» μοντέλα του ναυπηγείου. Το πιο γνωστό από αυτά το 6μετρο το οποίο έχει προκριθεί σε δεκάδες αγώνες ταχυπλοΐας και θεωρείται στα μέτρα του ένα από τα κορυφαία σκάφη στην Ελληνική αγορά συνδυάζοντας ταχύτητα, πλεύση και λειτουργικούς χώρους.

attack385_13Παρά το μικρό μήκος γάστρας, η σχεδίαση των παρατροπιδίων που ακολουθεί την ίδια γραμμή με τα μεγαλύτερα σκάφη του ναυπηγείου, στην πράξη προσφέρει πολύ καλή συμπεριφορά, καλή απόσβεση, γρήγορο πλανάρισμα και σωστό κράτημα στις στροφές. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μπορεί να κινείται και να πλανάρει πολύ γρήγορα ακόμα και με μικρές ιπποδυνάμεις. Συγκεκριμένα με την Mariner 13,5 Hp με λαγουδέρα, η ταχύτητα έφτανε τα 25 μίλια/ ώρα, χωρίς να χάνεται ο έλεγχος του σκάφους.

attack385_06Στο κατάστρωμα του 385 υπάρχουν αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι όπου διαμορφώθηκαν χάρις της σχεδίασης της πολυεστερικής πλώρης. Εκεί υπάρχουν δύο ντουλάπια πλευρικά, στρίτσο για την άγκυρα και το αμπάρι όπου αν θέλει ο ιδιοκτήτης μπορεί να τοποθετήσει εσωτερικό τανκ καυσίμου κερδίζοντας ακόμα περισσότερο ελεύθερο χώρο στο ντεκ. Επιπλέον υπάρχει ένας πλούσιος έξτρα εξοπλισμός όπου μπορεί να συνδυαστεί με το 385 για όποιον χρειάζεται κάποια ειδική διαρρύθμιση.

attack385_02Για όσους προτιμούν τιμόνι αντί λαγουδέρας, τοποθετείται κονσόλα δεξιά αγκαλιάζοντας τον μισό αεροθάλαμο.Ακόμα μπορεί να τοποθετηθεί ίππος με κονσόλα και όποια άλλη εφαρμογή είναι δυνατή σε αυτά τα μέτρα. Η κατασκευή του ακολουθεί τα ποιοτικά πρότυπα των μεγαλύτερων μοντέλων του ναυπηγείου, και οι αεροθάλαμοι αποτελούνται Hypalon Neoprene Orca 1100 Dtex διαμέτρου 0.40μ.

Συμπερασματικά το Attack 385 αποτελεί τον απόλυτο σύντροφο στο ψάρεμα, το ψαροτούφεκο ή ακόμα και σε κοντινές μετακινήσεις προσφέροντας οικονομία, ευκολία στη χρήση και αντοχή στο χρόνο.

Attack Boats

τηλ.: 26610 40327, κιν.: 6936 189 124

e-mail: info@attack-boats.gr / www.attack-boats.gr

Tags
RIB Φουσκωτά Φουσκωτά για ψάρεμα Φουσκωτά για Ψαροτούφεκο Attack Boats Μικρά Φουσκωτά [jetpack-related-posts]
Comodo SSL