Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Φουσκωτό Attack 4.60 RIB

23 Μαρτίου, 2016

Φουσκωτό Attack 4.60 RIB

Παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο ναυτικό σαλόνι Αθηνών το attack 4.60, το καταξιωµένο, εδώ και χρόνια, ναυπηγείο από την Κέρκυρα, µπαίνει µε δυναµικό τρόπο στο χώρο των ιδιαίτερα δηµοφιλή πλέον, µικροµεσαίων RIB.

attack_02Η όµορφη σχεδιαστική γραµµή του 4.60 δεν το αφήνει να περάσει απαρατήρητο, ενώ η κλασσική για attack πολυεστερική πλώρη του, καθώς και το νέο πλαινό ταµπούκι µπροστά και δεξιά από την κονσόλα του, προδιαθέτουν για µια προσεκτικότερη µατιά. Η αλήθεια είναι ότι στην κατηγορία των 4.5 µέτρων, αυτό που ουσιαστικά λείπει από τα φουσκωτά σκάφη είναι οι χώροι, οι οποίοι λόγο µπαλονιών θεωρούνται περιορισµένοι. Η attack όµως, εδώ και χρόνια, µε τη χρήση της πολυεστερικής πλώρης στα φουσκωτά της φροντίζει να εξαλείψει το πρόβληµα αυτό προσφέροντας έτσι στους πελάτες της χώρους που δύσκολα θα βρουν σε άλλα φουσκωτά ιδίου µεγέθους.

attack_03Η πολυεστερική πλώρη του 4.60 λοιπόν έχει δύο πλαϊνά ταµπούκια που θα χωρέσουν όλα τα σωστικά του σκάφους, καθώς επίσης και το κλασσικό στρίτσο της άγκυρας. Αυτό επίσης που θα κεντρίσει το ενδιαφέρων όλων, και ιδιαίτερα των ψαράδων, είναι το πλαϊνό µακρόστενο ταµπούκι που χωράει µέσα καλάµια, ψαροντούφεκα, κουπιά, πέδιλα κλπ, δίνοντας λύση σε όσους µέχρι πρότινος κατέφευγαν σε πατέντες για να τα στηρίξουν. Το ταµπούκι αυτό έχει τοποθετηθεί έξυπνα µπροστά και δεξιά από την κονσόλα αφήνοντας έτσι ελεύθερη όλη την αριστερή πλευρά του καταστρώµατος για εύκολες µετακινήσεις.

Η παραδοσιακά «µάχιµη», γρήγορη και οικονοµική γάστρα των attack προσαρµόζεται και στο 4.60 και το βοηθά να κινηθεί µε µικρές ιπποδυνάµεις (από 50 έως 70 άλογα) και αξιοπρεπέστατες ταχύτητες ταξιδιού µε πολύ χαµηλές καταναλώσεις.

attack_06Και επειδή το 4.60 δεν προορίζεται µόνο για ψαράδες, το ναυπηγείο µελέτησε και τη χρήση για ναυτικό κάµπινγκ! Έτσι λοιπόν µε τις κατάλληλες προσθήκες, ένα κρεβάτι 2 µέτρων µπορεί άνετα να κοιµίσει 2 ενήλικες δίνοντας πλέον άλλη διάσταση στο θέµα ναυτικό κάµπινγ µε µικρό φουσκωτό! Όµορφο, εύχρηστο, ποιοτικό, µικρό και οικονοµικό, το attack 4.60 ήρθε να ταράξει τα νερά στην κατηγορία του και να µας δείξει πως η µελετηµένη απλότητα στην εργονοµία, µπορεί να δώσει λύσεις και να προσφέρει αυτά που µέχρι τώρα κάποιοι τα θεωρούσαν απλά…µειονεκτήµατα των rib. Ένα σκάφος λοιπόν που θα ικανοποιήσει και τον ψαρά, αλλά και τον απλό οικογενειάρχη που θα θελήσει να πάει την βόλτα του µε την οικογένεια του, µε ασφάλεια και χωρίς να φοβίζει το, πιθανόν, άπειρο πλήρωµα του.

Πληροφορίες: ATTACK BOATS, τηλ.: 26610.40327, www.attack-boats.gr

Tags
Φουσκωτό σκάφος RIB Φουσκωτά Attack Boats Μικρά Φουσκωτά [jetpack-related-posts]
Comodo SSL