Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Ν. Ρούδας

Axopar 22 Spyder & Axopar X Jobe | το νέο 7μετρο της AXOPAR

10 Δεκεμβρίου, 2020

Axopar 22 Spyder & Axopar X Jobe | το νέο 7μετρο της AXOPAR

Η AXOPAR παρουσίασε ένα νέο σκάφος σε δύο βασικές εκδόσεις, το Axopar 22 Spyder και το Axopar X Jobe μπαίνοντας δυναμικά στη κατηγορία των 7 μέτρων

του Μάνου Ρούδα

Είναι η τιμή που θα πρέπει να μας απασχολήσει πάνω στο νέο Axopar 22 Spyder; Ούτε καν!

Παρόλο που το ταμπελάκι της τιμής είναι γύρω στα 70.000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι και μάλιστα με τον Mercury F200hp τοποθετημένο, παραδοτέο στην Ελλάδα, με το ΦΠΑ , το νέο, μικρό αστέρι των Φιλανδών έχει άλλα, πολύ πιο σημαντικά πλεονεκτήματα.

Η πρώτη παρουσίαση μεταδόθηκε στις 8 Δεκεμβρίου από την Φιλανδία, το γραφικό βιομηχανικό κτίριο, το Train Factory, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια των εντυπωσιακών Axopar 22 Spyder και του Axopar x Jobe Revolve XXII.


Εμφάνιση
Καταρχάς η εμφάνιση και βέβαια η «βαριά» κληρονομιά! Εμφάνιση σπορ, στιβαρή και δυναμική, κυρίως όμως αυθεντική. Η Axopar ήταν η πρώτη που έφερε αυτές τις σχεδιαστικές γραμμές στην αγορά πριν αρκετά χρόνια και έκτοτε πολλοί την μιμήθηκαν, αλλά το αυθεντικό θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Όπως τώρα με το νέο μοντέλο που πολλοί θα σπεύσουν να το ακολουθήσουν.
Η κληρονομιά της Axopar είναι όντως βαριά. Αν είναι ένα πράγμα που γνωρίζει οποιοσδήποτε για τα Axopar είναι η αξιοπλοΐα τους. Εξαιρετικά στο ταξίδεμα και τους χειρισμούς, άνετα και κυρίως ασφαλή, ακόμα και για ταξίδια που θα δυσκολευτούν να σας πιστέψουν ότι κάνατε με αυτό το σκάφος.

Αν τα πολύ πετυχημένα μοντέλα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, 37 και 28, έχουν κάψει καρδιές με τις επιδόσεις τους στην ανοιχτή θάλασσα, το 22 φέρνει αυτά τα χαρακτηριστικά με μόλις ένα κλάσμα της τιμής των μεγάλων αδελφών του.

Σπορ γραμμή
Οι νέες σπορ σχεδιαστικές γραμμές δεν προσφέρουν μόνο ικανοποίηση στα μάτια, κάνοντας πολλά κεφάλια να γυρίσουν, αλλά προσφέρουν μικρή αντίσταση στον αέρα, ευελιξία και πλεύσεις σταθερές και στεγνές. Είναι λογικό όταν οι Φιλανδοί κατασκευάζουν ένα σκάφος να έχουν στο μυαλό τους θάλασσες πολύ λιγότερο φιλόξενες από το Αιγαίο και το Ιόνιο, οπότε φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το σκάφος στα δικά μας νερά.

Το Axopar 22 βγαίνει σε τρεις εκδόσεις που περιλαμβάνουν ένα μεγάλο καναπέ σε σχήμα U για έξι άτομα, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στα καθίσματα για τέσσερα ή δύο άτομα, ή καναπέ με προσανατολισμό προς την πλώρη για δύο άτομα που είναι το στάνταρ. Εξτρά περιλαμβάνεται και κλειστή τουαλέτα μπροστά από την κονσόλα για όποιον θέλει ανέσεις μεγάλου σκάφους.


Μιας και έχοντας τέτοιο σκάφος είναι σίγουρο ότι τα θαλάσσια σπορ θα είναι στην ημερήσια διάταξη, η Axopar προσφέρει μία ειδική έκδοση σε συνεργασία με την Ολλανδική Jobe, την κορυφαία φίρμα στο είδος. Το Αχopar X Jobe Revolve και το Revolve XXII είναι ειδικά σχεδιασμένα για θαλάσσια σπορ, όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στις επιδόσεις.

Το νέο μοντέλο θα βγει στην αγορά σύντομα, την Άνοιξη του 2021, οπότε και θα το συναντήσουμε εκεί έξω.

Ακολουθεί ο πίνακας τεχνικών χαρακτηριστικών:

Tags
Watersports Axopar 22 Jobe Axopar Boats Axopar 22 Spyder [jetpack-related-posts]
Comodo SSL