Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Boston Whaler 170 SuperSport

24 Ιανουαρίου, 2016

Boston Whaler 170 SuperSport

Τα θρυλικά Boston Whaler συνεχίζουν να βρίσκονται στην παγκόσµια ελίτ, διαθέτοντας µία πλούσια γκάµα σκαφών αναψυχής µε µήκη από 11 ως 37 πόδια, κατασκευασµένα πάντα µε το µοναδικό τρόπο Unibond.

Όλα της τα µοντέλα, ακόµα και αυτά που έχουν σαφή προσανατολισµό προς την αναψυχή, έχουν αρκετά στοιχεία sportfishing. Αυτό συµβαίνει και στο SuperSport 170, το οποίο στα 5,2 µέτρα του διαµορφώνει ένα µεγάλο και ευρύχωρο κατάστρωµα, ιδανικό τόσο για θαλάσσια αναψυχή, όσο και για ψάρεµα. Η σχεδιαστική γραµµή του deck, δίνει µεγάλο πλάτος σε όλο το µήκος του σκάφους, έτσι ώστε ο ωφέλιµος χώρος να είναι αρκετά µεγάλος, όπως και στη κλασσική fishing σειρά του αµερικάνικου ναυπηγείου, τη Montauk.

bostonWhaler_10

bostonWhaler_11Στο SuperSport, η διαρρύθµιση και ο εξοπλισµός έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να διαµορφώσουν ένα σκάφος ιδανικό για θαλάσσια σπορ, ψάρεµα, βόλτες στη θάλασσα και αναψυχή γενικότερα. Η κονσόλα του σκάφους βρίσκεται τοποθετηµένη στη δεξιά κουπαστή, και δίπλα της υπάρχει το ψυγείο πάγου. Το ψυγείο, είναι στερεωµένο µε ειδικές βάσεις για να µην µετακινείται, και διαµορφώνει ένα άνετο κάθισµα, έχοντας µάλιστα και µαξιλάρι πάνω από το καπάκι. Φυσικά, ανά πάσα στιγµή αφαιρείται, αφήνοντας το πέρασµα προς την πλώρη ελεύθερο.

bostonWhaler_12Στην πλώρη, τα ρέλια είναι τοποθετηµένα περιµετρικά για την ασφάλεια του πληρώµατος, ενώ αν θα παρατηρήσετε, υπάρχουν χαµηλά ρέλια εσωτερικά και του υπόλοιπου σκάφους , όπου προσφέρουν κράτηµα χωρίς να εµποδίζουν στο ψάρεµα ή τη µετακίνηση. Πίσω από την κονσόλα διαµορφώνεται ένας πάγκος, στον οποίο στηρίζονται δύο καθίσµατα. Κάτω από αυτόν έχουµε ελεύθερο χώρο για να τοποθετήσουµε δοχείο καυσίµου ή ότι άλλο θέλουµε.

bostonWhaler_08Ανάµεσα στα αναπαυτικά καθίσµατα (κυβερνήτη – συγκυβερνήτη) υπάρχουν δύο ποτηροθήκες, στάνταρ εξοπλισµός στα περισσότερα αµερικάνικα σκάφη. Το χειριστήριο τοποθετείται πλευρικά, στην κουπαστή, προσφέροντας άνετο οδήγηµα. Κάτω από την κονσόλα υπάρχει ελεύθερος χώρος για τα πόδια µας, µε δυνατότητα να χρησιµοποιηθεί επίσης και σα βοηθητικός χώρος αποθήκευσης. Στην πρύµνη, όλος ο χώρος είναι ελεύθερος και κατάλληλος για ψάρεµα, ψαροτούφεκο και θαλάσσια σπορ. Για όσους ασχολούνται µε το σκι, wakeboard κλπ., υπάρχει στον εξοπλισµό µεγάλη γκάµα roll bar για έλξη, βάσεις για τα πέδιλα κλπ.

bostonWhaler_02H στιβαρότητα των Boston Whaler η οποία οφείλεται στην κατασκευή Unibond, είναι εύκολα αντιληπτή στη θάλασσα. Η µέθοδος αυτή εξασφαλίζει σε κάθε περίπτωση το αβύθιστο του σκάφους, αφού µε ιδιαίτερα περίπλοκες διαδικασίες από θέµα θερµοκρασίας-χρόνου και µε τη χρήση εξειδικευµένων καλουπιών, επιτυγχάνεται στεγανότητα και εξαιρετική αντοχή στη σκληρή χρήση. Η εφαρµογή της πολυουρεθάνης στο σκάφος, γίνεται ως εξής: αφού βραχούν τα υαλουφάσµατα και πριν στεγνώσει η ρητίνη, «κλείνουν» τα δύο καλούπια και γίνεται έκχυση του foam (πολυουρεθάνη). Η θερµότητα και η πίεση που δηµιουργούνται από τη διαδικασία, συγκολλούν απόλυτα τις δύο πλευρές, διαµορφώνοντας έτσι µια συµπαγή, στεγανή κατασκευή.

bostonWhaler_14

bostonWhaler_13Στον καθρέπτη του, µπορούµε να τοποθετήσουµε από 40 ως 90 ίππους. Σύµφωνα µε τις µετρήσεις του ναυπηγείου, µε τον Mercury F 90 Hp πιάνει µέγιστη ταχύτητα 41,2 κόµβους, ενώ στο φάσµα στροφών από 4.000 ως 4.500 σ.α.λ., η ταχύτητα κυµαίνεται από 25,8 ως 29,4 κόµβους, καταναλώνοντας µόλις 0,59 λτ/νµ. Με τοποθέτηση 60άρας, η µέγιστη ταχύτητα έφτασε 28,8 κόµβους.

bostonWhaler_05Λόγω της σχεδίασης της γάστρας και το µειωµένο βάρος (είναι 115 κιλά πιο ελαφρύ από το Montauk 170), το SuperSport 170 πλέει οικονοµικά και γρήγορα, αποτελώντας ένα όµορφο walk around τόσο για θαλάσσια αναψυχή, όσο και για ψάρεµα. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Motocraft, την ελληνική αντιπροσωπεία, όπου και υπάρχει ετοιµοπαράδοτο.

Πληροφορίες: MOTOCRAFT – 210 9888.288

Tags
Πολυεστερικά Σκάφη Boston Whaler Πολυεστερικό Σκάφος Δοκιμές Σκαφών Motocraft
Comodo SSL