Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χρήστος Αντωνόπουλος

Casting: Αρµατωσιά για... λίγους

2 Φεβρουαρίου, 2016

Casting: Αρµατωσιά για... λίγους

armatwsia_5Αρµατωσιές: ένα µεγάλο θέµα στο οποίο οι απόψεις διίστανται… Κοντές, µακριές, απλές, µε δυο αγκίστρια, µε τρία αγκίστρια, µονάγκιστρες, µε ψιλά ή χοντρά εργαλεία. Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς!

Εγώ δεν έρχοµαι να απορρίψω κάτι το οποίο κάνετε, αλλά απλά να προσθέσω ακόµα µία επιλογή. Θέλω να σας παρουσιάσω ένα κατά τη γνώµη µου πολύ αποτελεσµατικό εργαλείο για τη θήκη µε τις αρµατωσιές σας, που συνδυάζει τη στιβαρότητα του µονάγκιστρου και την πολυπλοκότητα των αρµατωσιών µε περισσότερα αγκίστρια.

Η Αρματωσιά

armatwsia_3

Μάνα παράµαλλου 0,30 ή 0,25 mm / Παράµαλλα 0,25 ή 0,20 mm

Χαρακτηριστικά

Το παράµαλλο δουλεύει στον πάτο. Με µια απλή προσθήκη ενός ισχυρού ανυψωτικού (pop-up), αυτοµάτως ανεβαίνουµε στην επιφάνεια. Παρατηρώντας καλύτερα την αρµατωσιά θα καταλάβετε ότι τα αγκίστρια – παράµαλλα στήνονται τελείως διαφορετικά από οποιαδήποτε παραδοσιακή αρµατωσιά casting. Μάλιστα αν επιλέξουµε ένα µεγαλύτερο pop-up, η αρµατωσιά µπορεί να σηκωθεί αρκετά ως σχεδόν κάθετη στο βυθό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσµα να συλλάβουµε ψάρια που σπανίως συναντάµε στα αγκίστρια µας, όπως ζαργάνες, γόπες, λίτσες, µελανούρια, γοφάρια, λαβράκια κ.α.

Προσοχή! Μην επιχειρήσετε να πετάξετε την αρµατωσιά µε βολή Over Head, διότι το µόνο που θα καταφέρετε είναι να πάει µέσα µπερδεµένη. Η Side Cast και η Off the Ground, είναι οι κατάλληλες τεχνικές ρίψης για την αρµατωσιά σας.

armatwsia_4Πλεονεκτήµατα

  • – Αύξηση πιθανότητας σύλληψης, λόγω αριθµού αγκιστριών.
  • – Τα ψάρια δεν αισθάνονται κάποια κόντρα, γιατί στη ουσία δουλεύει σαν το µονάγκιστρο.
  • – Εύκολη µετατροπή σε αρµατωσιά αφρού.

Μειονεκτήµατα

  • – ∆εν ενδείκνυται για βραχότοπους
  • – Θέλει συγκεκριµένο τρόπο ρίψης, Side Cast ή Off the Ground.

Tip: ∆οκιµάστε να µεγαλώσετε τις αποστάσεις των παράµαλλων, για µεγαλύτερο εύρος ανίχνευσης βυθού.

 

Tags
Surf Casting Αρματωσιά Ψάρεμα από ακτή Ψάρεμα από παραλία Casting
Comodo SSL