Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χρήστος Νικολόπουλος: Πως φτιάχνει το παραγάδι του ο γνωστός μουσικός (VIDEO)

26 Φεβρουαρίου, 2021

Χρήστος Νικολόπουλος: Πως φτιάχνει το παραγάδι του ο γνωστός μουσικός (VIDEO)

Το βίντεο που ανέβασε αυτή τη φορά o Χρήστος Νικολόπουλος, ο αγαπημένος μας Έλληνας συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, έχει ένα εντελώς διαφορετικό θέμα… πως φτιάχνουμε ένα παραγάδι μετά μουσικής!

Ο κ. Χρήστος είναι φανατικός ερασιτέχνης ψαράς και φίλος της θάλασσας και διευκρινίζει ότι με αυτό το βίντεο απευθύνεται στους ερασιτέχνες ψαράδες και όχι στους επαγγελματίες.

Δείχνει, λοιπόν, πως ο ίδιος φτιάχνει τα παραγάδια του. Αρχικά παίρνει την μάνα, την κυρίως πετονιά, που εκεί δένονται τα παράμαλλα.

Στη προκειμένη περίπτωση έχει πάρει τη μάνα και την έχει σε εξωτερική επιφάνεια της λεκάνης του παραγαδιού για να μπορεί να την ξετυλίγει.

Το πάχος της μάνας είναι 0,70 mm και τα παράμαλλα είναι 40άρια (0,40 mm) αόρατα, όπου απορροφούν τις αντανακλάσεις του φωτός και χρησιμεύουν κυρίως όταν ρίχνεις ημερήσιο παραγάδι.

Αρχίζει πιάνοντας την άκρη, εκεί δένει μία θηλιά για το σημαδούρι και αρχίζει να τραβάει βάζοντας τα παράμαλλα ανά 6 οργιές.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο, τα ψάρια δεν είναι μαζεμένα και θέλει να απλώνει το παραγάδι ώστε να έχει καλύτερη ανταπόκριση.

Η κάθε οργιά είναι μία προέκταση των χεριών, έτσι μετράμε γρήγορα, εύκολα και ίσες αποστάσεις.

Έπειτα πιάνει το παράμαλλο και την άκρη του την βάζει στην ευθεία με τη μάνα κάνοντας τον ειδικό κόμπο που φαίνεται στο 2:47.

Όλη η διαδικασία κατασκευής του παραγαδιού είναι θα λέγαμε μία ιεροτελεστία για τους φίλους της τεχνικής. Χρειάζεται μεράκι και πολλή αγάπη.

60 αγκίστρια έφτιαξε, ένα μικρό παραγάδι αλλά με την μεγάλη απόσταση μεταξύ των παράμαλλων φτάνει περίπου στο χιλιόμετρο.

Στο τέλος αφήνει πέντε με έξι οργιές για να ρίξει το βαρίδι και το σημαδούρι όταν τελειώνει το παραγάδι. Το τέλος του παραγαδιού θα είναι η αρχή για το ρίξιμο.


Αυτό ήταν το αλλιώτικο βίντεο του Χρήστου Νικολόπουλου και πραγματικά το απολαύσαμε!

Στο τέλος ο Χρήστος θα τραγουδήσει το τραγούδι του παραγαδιού, που δεν είναι άλλο από το Με βάρκα την Ελλάδα (Χίλια μίλια παραγάδια)!

Να είσαι καλά κ. Χρήστο, ευχόμαστε σύντομα να βγούμε και πάλι στην γαλανή!

Δείτε το βίντεο εδώ:

https://www.facebook.com/nikolopoulosofficial/videos/222562819557245

Tags
Παραγάδι Αρμάτωμα Παραγαδιού Χρήστος Νικολόπουλος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL