Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Diverib 460 by Deep Carbon

17 Απριλίου, 2016

Diverib 460 by Deep Carbon

Η Deep Carbon εξειδικεύεται στο χώρο του ψαροτούφεκου και της ελεύθερης κατάδυσης αποτελώντας αποκλειστικό αντιπρόσωπο και διανοµέα σε Ελλάδα και Κύπρο των εταιρειών Carbonio GFT, Sigal Sub, Lg Sub, Polo κλπ. Συνεχώς εξελίσσεται και µας παρουσιάζει κάτι νέο, που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποια νέα πατέντα ή κάποιο δυνατό ξύλινο ψαροτούφεκο, αλλά ένα φουσκωτό σχεδιασµένο από την αρχή για ψαροτούφεκο.

DeepCarbon_03Για την κατασκευή του απευθύνθηκε στην εταιρεία Diverib και συγκεκριµένα στον Παναγιώτη Ζώτο. Η εταιρεία πρόσφατα παρουσίασε το Diverib 460 το οποίο δέχτηκε και τις «πινελιές» της Deep Carbon. Το 460 αποτελεί µια ανερχόµενη κατηγορία αφού αφενός δεν έχει Φόρο Πολυτελούς ∆ιαβίωσης και αφετέρου οι δυνατότητές του επιτρέπουν αρκετά µακρινές εξορµήσεις. Η γάστρα του Diverib 460 ακολουθεί τα ελληνικά πρότυπα µε βαθύ V για την καλύτερη δυνατή απόσβεση. ∆ιαθέτει 2 παρατροπίδια και chine σχεδιασµένο ώστε οι αεροθάλαµοι να διορθώνουν τη κλίση του σκάφους κατά το ταξίδι και στις στροφές ενώ στο ταξίδι συµµετέχουν µόνο στο πίσω τµήµα τους προσφέροντας καλύτερη γωνία πλεύσης και άµεσο πλανάρισµα. Οι αεροθάλαµοι για µεγαλύτερη αντοχή φτιάχνεται µε hypalon neoprene 1.670 dtex.

Το κατάστρωµά του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαθέτει αβέρτο χώρο, και µεγαλύτερη άπλα, αναλογικά πάντα µε το µήκος του. Για το λόγο αυτό η κονσόλα τοποθετείται δεξιά, αφήνοντας άπλετο χώρο στα αριστερά. Στη πλώρη διαµορφώνεται καναπές µε αµπάρι όπου θα τοποθετήσουµε τα σωστικά ή άλλα παρελκόµενα. Στη πρύµνη το κάθισµα διακυβέρνησης τοποθετείται πιο µπροστά από τον καθρέπτη, ώστε να διαµορφώνεται πίσω ένας χώρος για τη σηµαδούρα, ψάρια και ότι άλλο θέλουµε να έχουµε πρόσβαση από τη θάλασσα.

DeepCarbon_02Το γεγονός ότι η θέση διακυβέρνησης τραβιέται λίγο πιο µπροστά επηρεάζει θετικά και το ζύγισµα του σκάφους. Στο σκάφος υπάρχει ενσωµατωµένο ταµπούκι ψυγείο 110 λίτρων στη γάστρα, µπορεί να τοποθετηθεί ανοξείδωτη δεξαµενή καυσίµου 60 – 90 λίτρων. Λεπτοµέρειες όπως τα προσεκτικά διαλεγµένα αξεσουάρ, µε ηλεκτροστατική βαφή σε όλα τα ανοξείδωτα, και η σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση «προδίδουν» το µεράκι και την όρεξη των κατασκευαστών. Φυσικά η Deep Carbon µπορεί να αναλάβει µαζί µε τον υποψήφιο αγοραστή να σχεδιάσει το σκάφος σύµφωνα µε τις ανάγκες του, αν για παράδειγµα το χρειάζεται για ψάρεµα επιφανείας ή για τουρισµό, µπορούν να προτείνουν και να αναλάβουν την κατασκευή του ώστε να το φέρουν στα δικά σας δεδοµένα. Σύντοµα θα επανέλθουµε µε βίντεο και περισσότερες λεπτοµέρειες!

  • Πληροφορίες: DEEP CARBON
  • +30 213 030 39 51, 694 6777111, www.deepcarbon.gr
Tags
Diverib Φουσκωτά για Ψαροτούφεκο Deep Carbon
Comodo SSL