Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Δοκιμή: Φουσκωτό Seafighter Τ30

6 Φεβρουαρίου, 2021

Δοκιμή: Φουσκωτό Seafighter Τ30

Το 9µετρο φουσκωτό Seafighter Τ30 αποτελεί µια νέα πρόταση RIB στην κατηγορία Open. Με ένα απόλυτα φιλόξενο και λειτουργικό κατάστρωµα, κατάλληλο για µεγάλα ταξίδια και απολαυστικές εξορµήσεις.

Σχεδιάστηκε για τις ανάγκες χρήσης στις απαιτητικές θάλασσες του Αιγαίου. Συνδυάζει υψηλή ποιότητα πλεύσης και «ελκυστικό» design. Πάντα µε τη δηµιουργικότητα και τη ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζει την εταιρία.

Το T30 «γεφυρώνει» θα λέγαµε το κενό µεταξύ του 8µετρου Ultimeight 28 και του 10µετρου Shadow.

Εκτός από ιδιώτες, προσφέρει µία λύση και για τους επαγγελµατίες εκµίσθωσης σκαφών αναψυχής.  Άνετα µία παρέα µπορεί να το νοικιάσει και να απολαύσει τις χαρές της θάλασσας µε το καλύτερο τρόπο.

Το κατάστρωµα του διαθέτει µεγάλη κεντρική κονσόλα, ευρύχωρο wc, άνετους καναπέδες στην πλώρη και την πρύµνη, ξαπλώστρες ηλιοθεραπείας. Επιπλέον τα µεγάλα αµπάρια, ιδίως το πρυµιό, µπορούν να καλύψουν και τις πιο απαιτητικές ανάγκες αποθήκευσης.

Σπορ αισθητική
Η γάστρα υψηλών επιδόσεων του Τ30 είναι της ίδιας φιλοσοφίας µε την αισθητική του σκάφους.

∆ιαθέτει σπορ περγαµηνές, χωρίς να στερείται αξιοπλοΐας και ευστάθειας. Η είσοδος στην πλώρη είναι 58 µοίρες και καταλήγει 24ο στο deadrise. Έχει τρία αεριζόµενα στεπ, µε το πρώτο να βοηθά τη γάστρα να λειτουργήσει σωστά και σε µικρές ταχύτητες. Συγκεκριμένα μειώνει την κατανάλωση και αυξάνει την απόδοση.

Κατασκευάζεται µε υψηλές προδιαγραφές και αρκετές καινοτοµίες όσον αφορά τη διαµόρφωση του χώρου. Το µοντάρισµα, το φινίρισµα, και η επιλογή των αξεσουάρ γίνεται µε ιδιαίτερο µεράκι και προσοχή. Το τελικό αποτέλεσµα φτάνει τα υψηλά στάνταρ που έχει θέσει το ναυπηγείο για τα σκάφη του.

Το κατάστρωµα του T30
Το κατάστρωµα του Seafighter Τ30, διαθέτει:
• άνετα περάσµατα
• έξυπνη διαρρύθµιση στην πλώρη και στην πρύµνη
• καθίσµατα back 2 back για τέσσερα άτοµα
• wet bar
• sundeck
• καναπέ

Για την είσοδο στο σκάφος από την πλώρη, υπάρχει διπλό σκαλοπάτι. Το πρώτο είναι η δελφινιέρα και το δεύτερο διαµορφώνεται πάνω από το στρίτσο της άγκυρας. Εκεί κρύβεται ο ηλεκτρικός εργάτης, µε τη χωνευτή άγκυρα.

Τα δύο αυτά πατήµατα, όπως και όλο το deck είναι επενδυµένο µε teak. Η επένδυση teak ανήκει στον πρόσθετο εξοπλισµό.

Ακολουθεί ο µεγάλος καναπές σχήµατος V που µπορεί εύκολα να µετατραπεί σε µια τραπεζαρία πέντε ατόµων. Άλλος ένας θα µπορέσει να καθίσει στο κάθισµα µπροστά από την κονσόλα.

Το ίδιο εύκολα η πλώρη µετατρέπεται σε ένα µεγάλο sundeck βάζοντας την προσθήκη µε την αντίστοιχη µαξιλάρα στο κέντρο.

Κάτω από τον καναπέ της πλώρης διαµορφώνονται τρία ξεχωριστά αµπάρια, δύο πλευρικά και ένα µεγάλο µπροστά.

Η κονσόλα µε αεροδυναµικό σχήµα, ακολουθεί το σχεδιαστικό στιλ του σκάφους, και ολοκληρώνεται αισθητικά µε το καλαίσθητο T-Top. 

Μπροστά της σχηµατίζει ένα άνετο κάθισµα, το οποίο ανοίγει ενιαία και εκτός από ένα µεγάλο ταµπούκι, κρύβει και το ηλεκτρικό wc ναυτικού τύπου.

Η θέση της κονσόλας στο κέντρο του σκάφους αφήνει άνετα περάσµατα. Το custom σχεδιασµένο ανοξείδωτο T-Top µε ηλεκτροστατική βαφή δίνει κράτηµα αλλά και προστασία από τον ήλιο.

Όµορφα τοποθετηµένα τα όργανα του κινητήρα και ο ηλεκτρονικός εξοπλισµός στην κονσόλα η οποία µε την επιθυµητή κλίση δίνει στον κυβερνήτη καλή ορατότητα στις ενδείξεις αλλά και κατάλληλη απόσταση από το τιµόνι ώστε να του παρέχει άνετη διακυβέρνηση. Για τον ίδιο λόγο τα χειριστήρια τοποθετούνται σε ειδική βάση, ενσωµατωµένη στο ταµπλό της κονσόλας. 

Παρατηρούµε λεπτοµέρειες όπως οι inox ποτηροθήκες, οι ανοξείδωτες χειρολαβές σχεδιασµού της Seafighter rib για τον συγκυβερνήτη και τους επιβάτες, στεγανό ντουλάπι “custom made” από plexiglass, αλλά και ένα υποπόδιο επενδυµένο µε teak.

Οι θέσεις κυβερνήτη – συγκυβερνήτη είναι πτυσσόµενες, αναπαυτικές, τύπου bucket µε υδραυλική ανάρτηση που δίνουν δυνατότητα καθιστής ή όρθιας οδήγησης. Στην πίσω πλευρά τους υπάρχει ένα διπλό κάθισµα, όπου ανοίγοντας το αποκαλύπτεται ένα ανοξείδωτο ηλεκτρικό ψυγείο.

Ο καναπές της πρύµνης στην πλάτη του διαθέτει δύο sundeck, στη µέση βγάζοντας τα µαξιλάρια, υπάρχει διάδροµος προς τις πλατφόρµες µπάνιου και τη λεκάνη των κινητήρων. 

Υπάρχουν ξεχωριστά αµπάρια, ένα κάτω από το κάθισµα, και ένα µεγάλο κάτω από το κρεβάτι ηλιοθεραπείας. Στις πλατφόρµες βρίσκεται η σκάλα µπάνιου και το ντους γλυκού νερού.

Στη θάλασσα

Το Seafighter Τ30 της δοκιµής, είναι ένα από τα σκάφη της εταιρίας εκµίσθωσης σκαφών Salty Rides (µε έδρα την υπέροχη Μήλο) όπου έχει επιλέξει διπλή τοποθέτηση Mercury V6 2 x 200 Hp. Αυτή είναι και η συνιστωµένη ιπποδύναµη, σε µονή τοποθέτηση ο κατασκευαστής προτείνει ελάχιστη ιπποδύναµη του 350 ίππους.

Με 3 άτοµα πλήρωµα, 300 λίτρα καύσιµα στη δεξαµενή καυσίµου (χωρητικότητας 350 λίτρων) και γεµάτο το τανκ νερού 100 lt, ξεκινήσαµε τις µετρήσεις ανοιχτά από την Ανάβυσσο µε προπέλες Enertia Eco βήµατος 18’’.

Στο κατέβασµα του χειριστηρίου το Τ30 πλανάρει ακαριαία, και ήδη στις 3.500 σ.α.λ ταξιδεύουµε µε 27 κόµβους καταναλώνοντας συνολικά και οι δύο κινητήρες 1,9 λίτρα/νµ.

Η ταχύτητα κρουαζιέρας είναι ιδιαίτερα υψηλή, κυµαίνεται από 27 ως 35 κόµβους στο φάσµα στροφών 3.500-4.000 σαλ. µε την κατανάλωση στα 1,9 λίτρα για το κάθε ναυτικό µίλι! Μέγιστη ταχύτητα είδαµε τους 47 κόµβους µε κατανάλωση 2,6 λτ/νµ.

Ο χειριστής, αισθάνεται ότι έχει στα χέρια του ένα ιδιαίτερα «υπάκουο» σκάφος, µε εξαιρετική αίσθηση επιτάχυνσης και µία γάστρα που προσφέρει ξεκούραστη και χωρίς κραδασµούς πλεύση, απολαυστική σε όλο το φάσµα στροφών.

Στιβαρό, όµορφο, ναυτικό αισθητικά αλλά και λειτουργικά, το Seafighter Τ30 αποτελεί µία αξιόλογη πρόταση για όσους αναζητούν ένα σκάφος που να συνδυάζει ασφάλεια µε τουριστικό κατάστρωµα ιδανικό για µια οικογένεια ή την παρέα. 

Επιπλέον µία καλή επένδυση για τους επαγγελµατίες εκµίσθωσης σκαφών. Προσφέρεται σε ένα πλήρες πακέτο στάνταρ εξοπλισµού, µε µεγάλη ποικιλία χρωµατισµών, και πάντα µε την υποστήριξη και το µεράκι των ανθρώπων της Seafighter Rib. 

Seafighter
info@seafighter-rib.gr
694 465 5076, 210 897 2720

Tags
RIB Φουσκωτά Συμβατικό Φουσκωτό SeaFighter Φουσκωτό Δοκιμή Σκάφους Δοκιμή Φουσκωτού Σκάφους SeaFighter T30 κατηγορία Οpen
Comodo SSL