Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Φουσκωτό Dolfin 395

Ιανουάριος 26, 2016

Φουσκωτό Dolfin 395

Με αφορµή το σεµινάριο µολύβι φύλακα του Κώστα Χατζηιορδάνου που πραγµατοποιήθηκε στο Ηράκλειο, βρέθηκα στην Κρήτη και έτσι είχα την ευκαιρία να κάνω µία σύντοµη βόλτα µε κάποια από τα σκάφη της Minoan Dolfin του κύριου Μανώλη Γιαµαλάκη µεταξύ των οποίων και το νέο µικρό του ναυπηγείου, το Dolfin 395.

dolphin_02Με µήκος αντίστοιχο του ονόµατος του, 3,95 µέτρα, συνδυάζει την ευκολία χρήσης, την οικονοµία στην κατανάλωση, το χαµηλό κόστος απόκτησης και συντήρησης. Το κατάστρωµα µπορεί να στηθεί ανάλογα τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή. Το συγκεκριµένο που δοκιµάσαµε ανήκει στον Μιχάλη Αργύρη, ο οποίος ψαρεύει εντατικά και ήθελε ένα σκάφος µε πολύ µικρή κατανάλωση, αβέρτο χώρο περιµετρικά και κάθισµα ίππο. Το αποτέλεσµα, όπως σχετικά µας ανέφερε, τον καλύπτει απόλυτα για τις εξορµήσεις του, προσφέροντας σχετικά µεγάλες δυνατότητες για τα µέτρα του, τόσο στην ποιότητα πλεύσης, όσο και στο ψάρεµα.

dolphin_05Η κονσόλα είναι ενιαία µε το κάθισµα διαµορφώνοντας χώρους αποθήκευσης µε τρία ταµπούκια για εύκολη πρόσβαση. Εκεί υπάρχει και η µπαταρία του σκάφους. Η πλάτη και το µαλακό µαξιλάρι προσφέρουν άνετη θέση για τον κυβερνήτη ο οποίος έχει καλή ορατότητα στα όργανα του κινητήρα και στα ηλεκτρονικά. Στην πλώρη υπάρχει καναπές µε δύο αµπάρια, το στρίτσο και ένας χώρος για τα σωστικά.

dolphin_06Ο ιδιοκτήτης του Μιχάλης έχει κατασκευάσει στα αριστερά µια ανοξείδωτη βάση µε ύψος µεγαλύτερο του αεροθαλάµου και εκεί τοποθετεί καλαµοθήκη ή ηλεκτρικό µηχανισµό. Στον καθρέπτη του έχει φορέσει έναν 2χρονο 40αρη Yamaha, προφανώς µεταχειρισµένο όπου µετρήσαµε 29,5 κόµβους µέγιστη, 18,5 – 22 κόµβους υπηρεσιακή. Η πλεύση του είναι εξαιρετική για τα µέτρα του, ευθύγραµµη χωρίς χτυπήµατα µε πολύ καλή συµπεριφορά παρά το µικρό του µήκος.

dolphin_04Συµπερασµατικά το Dolfin 395 έχει λόγο ύπαρξης και σίγουρα θα εκτιµήσουν πολλοί τις δυνατότητές του. Με την ασφάλεια που παρέχει, την οικονοµία στην κατανάλωση και την ευκολία χρήσης, αποτελεί ιδανικό σύντροφο στο ψάρεµα ή το ψαροτούφεκο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: MINOAN DOLFIN – 2810235833

Tags
Φουσκωτό σκάφος Φουσκωτά Dolfin Μανώλης Γιαμαλάκης
Comodo SSL