Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ηλίας Κυριακάκης

Ελαστικό μακρύ καλάμι βαθιάς καθετής με περιστραμμένους οδηγούς (βίντεο)

14 Δεκεμβρίου, 2022

Ελαστικό μακρύ καλάμι βαθιάς καθετής με περιστραμμένους οδηγούς (βίντεο)

Παρακολουθήστε στο βίντεο τη λειτουργία ενός ελαστικού μακριού καλαμιού βαθιάς καθετής με περιστραμμένους οδηγούς. Στο καλάμι αυτό, τα δαχτυλίδια δεν είναι σε ευθεία γραμμή, αλλά ελαφρά περιστραμένα στον άξονα του, ώστε να λειτουργούν σα spinning, όσον αφορά το μεγαλύτερο τμήμα του μήκους του, ενώ ξεκινούν σαν casting.

Το νήμα βρίσκεται αρχικά πάνω από το καλάμι, για να μπορεί να τυλιχτεί και να ξετυλιχτεί ομαλά από τον Ηλεκτρικό Μηχανισμό. Τόσο το μεγάλο μήκος, όσο και το παράξενο «σχήμα» των δαχτυλιδιών του ειδικευμένου καλαμιού, αποδεδειγμένα βοηθούν στο πιο ομαλό ανέβασμα των θηραμάτων μας.

Επίσης, η αυξημένη ελαστικότητα του, αποσβένει τις κινήσεις λόγω κυματισμού του σκάφους μας, με αποτέλεσμα να έρχονται όλα τα ψάρια που συλλάβαμε στην επιφάνεια, χωρίς να χάνονται μερικά στο ανέβασμα. Η ελαστικότητα βοηθά επίσης και στην απόσβεση των κεφαλιών που κάνουν τα ψάρια, ειδικά όταν έχουμε συλλάβει μπακαλιάρο, βλάχο, κοκκινοσκορπίνα ή άλλο μεγάλου μεγέθους θήραμα.

Ευνόητο είναι πως το συγκεκριμένο καλάμι είναι πολύ λειτουργικό σε κάθε ψάρεμα βαθιάς καθετής με ηλεκτρικό μηχανισμό (Σαυρίδια, Γουρλομάτες κλπ) και όχι μόνο στους μπαλάδες.

 

Tags
Μπαλάδες Βαθιά καθετή Ψάρεμα από Σκάφος Ψάρεμα από βάρκα Ηλεκτρικός Μηχανισμός Ηλεκτρικοί Μηχανισμοί Ψαρέματος Σαυρίδια Γουρλομάτες
Comodo SSL