Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Βλατάκης

Εντυπωσιακό πλάνο στο ψαροτούφεκο, με συναγρίδα στα ρηχά!

4 Οκτωβρίου, 2022

Εντυπωσιακό πλάνο στο ψαροτούφεκο, με συναγρίδα στα ρηχά!

Στο ψαροτούφεκο έχουμε απολαύσει πολλά πλάνα με συναγρίδες σε βάθη που ξεπερνούν τα 20 και τα 30 μέτρα. Όμως πλάνα με συναγρίδες, πιασμένες σε καρτέρια ρηχότερα των 10 μέτρων, πάντα θα εντυπωσιάζουν. Είναι αυτά που θα ενισχύουν το γεγονός πως ποιοτικά ψάρια μπορούν να αλιευθούν με ψαροτούφεκο, σε μικρά βάθη ακόμη και στις μέρες μας.

Ο Σωκράτης Μέγας, στη πρώτη κιόλας βουτιά, σε βάθος 8,7 μέτρων, παίρνει μια μεγάλη συναγρίδα στα όρια των 6 κιλών. Η βουτιά έγινε αρχές Σεπτεμβρίου σε μια παραλία που τον Αύγουστο ο κόσμος κάνει μπάνιο.

Ελάχιστα πιο μέσα από το σημείο που συγκεντρώνονται οι λουόμενοι, ο Σωκράτης ξεκινάει το ψάρεμα του με καρτέρι και η προσπάθεια του ανταμείβετε με τον καλύτερο τρόπο και με ένα από τα δημοφιλέστερα θηράματα του σύγχρονου ψαροτουφεκά. Οι πιο παρατηρητικοί, θα πρόσεξαν ίσως, πως λίγο πριν μπουν οι συναγρίδες στο πλάνο, μια στήρα ξεκολλάει από τα δεξιά και κατευθύνεται προς την αποχή!

Τόσο αυτή η περίπτωση, όσο και αντίστοιχες σκηνές που επαναλαμβάνονται συχνά σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αποδεικνύουν πως με το που ηρεμήσουν λίγο οι ακτές και η θάλασσα από τα σκάφη, όλα τα ψάρια γίνονται πιο δεκτικά!

Και βέβαια επιβεβαιώνουν πως στο ψαροτούφεκο υπάρχουν ακόμη ψάρια στα ρηχά!

 

Υποβρύχια πλάνα: Σωκράτης Μέγας

Tags
Συναγρίδες Ψάρεμα για Συναγρίδες Ψάρεμα Συναγρίδας Καρτέρι ψάρεμα στα ρηχά καρτέρια Ψαροτούφεκο το Φθινόπωρο Ψαροτούφεκο Συναγρίδα
Comodo SSL