Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Επιχειρησιακό φουσκωτό σκάφος ESCAPE RIB 750 MIL

4 Οκτωβρίου, 2022

Επιχειρησιακό φουσκωτό σκάφος ESCAPE RIB 750 MIL

Ο λόγος για το νέο επιχειρησιακό φουσκωτό σκάφος ESCAPE RIB 750 MIL, µήκους 7,5 µέτρων.

Κατασκευάστηκε εξ αρχής από την Escape 24 για τις ανάγκες του Ελληνικού στρατού, και συγκεκριµένα για την γρήγορη, ασφαλή µεταφορά προσωπικού δια θαλάσσης.

Τα επιχειρησιακά σκάφη είναι µία νέα σελίδα για την εταιρία, συµβατικά αλλά και RIB, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για σκληρή χρήση και προορίζονται για το στρατό και τα σώµατα ασφαλείας.

Η εταιρία πληροί και όλα τα απαιτούµενα πιστοποιητικά και ISO για τις επισκευές φουσκωτών.

Το ESCAPE 750 MIL κατασκευάστηκε µε σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του στρατού ξηράς για µεταφορά προσωπικού σε αποκρυµµένες βραχονησίδες του Αιγαίου.

Ήδη παραδόθηκαν 6 RIB µε διπλές τοποθετήσεις Honda 150 Hp.

Οι προδιαγραφές του 750 MIL υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της υπηρεσίας καθώς το συγκεκριµένο σκάφος έχει πρωτόκολλο 22 ατόµων και κατηγορία Β!

ΕΙ∆ΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Στα σκάφη τοποθετήθηκαν radar, βάσεις στήριξης πυροβόλου και καθίσµατα µε αµορτισέρ για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη.

Ακολουθεί µία σειρά καθισµάτων ίππων όπου θα φιλοξενήσει 6 επιπλέον άτοµα.

Η µεγάλη κονσόλα µπορεί να φιλοξενήσει τα όργανα του κινητήρα αλλά και τα επιπλέον ηλεκτρονικά βοηθήµατα ναυσιπλοΐας τα οποία θα παραµείνουν προστατευµένα πίσω από το ψηλό αλεξήνεµο.

Όλα τα ανοξείδωτα του σκάφους όπως τα ρολ µπαρ και οι χειρολαβές στα καθίσµατα βάφονται µε ηλεκτροστατική βαφή µεγάλης αντοχής.

Η κατασκευή των αεροθαλάµων γίνεται από Hypalon neoprene στρατιωτικών προδιαγραφών στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Εscape 24 καθώς και όλο το µοντάρισµα των σκαφών.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

Στον ίδιο χώρο, επί της Λεωφόρου Αθηνών, έχει δηµιουργηθεί ένα ολοκληρωµένο κέντρο επισκευής και ανακατασκευής αεροθαλάµων φουσκωτών, απόρροια της µακροχρόνιας εµπειρίας και εξειδικευµένης τεχνογνωσίας της Escape 24 στα φουσκωτά σκάφη.

Η συντήρηση αφορά διάφορα φουσκωτά, από τα «µαύρα» συµβατικά σκάφη των ΟΥΚ ως και τα MAGNA 960 RIB κατασκευασµένα από την Motomarine που έχουν συµπληρώσει ήδη 20 χρόνια υπηρεσίας και χρειάζονται πλήρη ανακατασκευή αεροθαλάµων αλλά και γενικές επισκευές στο κατάστρωµα.

Φυσικά, στο ίδιο χώρο η Escape 24 αναλαµβάνει παντός είδους επισκευές ή ακόµα και µετατροπές σε όλα τα ήδη υφασµάτων (Hypalon Neopren, ή PVC) και πάντα µε την εγγύηση και την αξιοπιστία της Escape 24.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Το ESCAPE 750 MIL µε 2 X 150 ίππους και προπέλες βήµατος 19’’ αναπτύσσει ταχύτητα άνω τον 40 ml/ώρα έµφορτο µε καύσιµα 300 λίτρα 12 άτοµα µε ατοµικό οπλισµό. Η κατανάλωση σε ταχύτητα 27 knots παραµένει χαµηλή και συγκεκριµένα στα 2 λίτρα ανά ναυτικό µίλι για τους 2 κινητήρες .

Σύντοµα, ετοιµάζεται και η πολιτική – τουριστική έκδοση του ESCAPE 750, µε πλούσιους χώρους στο κατάστρωµα, µεγάλο sundeck και αναπαυτικούς καναπέδες. 

ESCAPE 24 | https://escape24.gr/
210 5228 716
info@escape24.gr

Tags
Ανδρέας Κάτρης επιχειρησιακό σκάφος ESCAPE 750 MIL Αμυντικά Φουσκωτό σκάφος RIB Escape 24 Επισκευές Φουσκωτών Honda Marine Φουσκωτό Επιχειρησιακά Σκάφη
Comodo SSL