Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Estrella: Το σκάφος πολυτελείας που βγήκε από το Star Wars

10 Αυγούστου, 2021

Estrella: Το σκάφος πολυτελείας που βγήκε από το Star Wars

Το Estrella Superyacht, μήκους 342 ποδιών, είναι το σκάφος υπερπολυτελείας που σχεδίασε η Yeojin Jung.

Το Estrella φαίνεται να έχει αποκτήσει ζωή από κάποιο έργο επιστημονικής φαντασίας. Πολλοί, άλλωστε, έχουν αναφερθεί στις ομοιότητες που παρουσιάζει με σκάφη της διάσημης σειράς ταινιών Star Wars.

Το αγοραστικό κοινό του δημιουργήματος της Yeojin Jung, η οποία κατάγεται από τη Νότια Κορέα, είναι ιδιαίτερα ευκατάστατοι άνθρωποι, στους οποίους αποδίδεται το ακρωνύμιο UHNWIs (Ultra High Net Worth Individuals). Πάντως, οι επίδοξοι αγοραστές του Estrella θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φουτουριστικό superyacht δεν βρίσκεται ακόμη σε γραμμή παραγωγής. Για την ώρα, δεν είναι γνωστό κατά πόσο το σκάφος θα παραχθεί, έστω και μελλοντικά.

Ίσως το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό του πλοίου είναι ο σχεδιασμός του, ο οποίος περιλαμβάνει τρία ενωμένα κύτη, επιτρέποντας έτσι στους επιβαίνοντες να παρατηρούν τον ωκεανό από διάφορες οπτικές γωνίες. Τα τρία μέρη του yacht ενώνονται μέσω της γέφυρας, προσφέροντας μια δυναμική και επαναστατική προσέγγιση στα ταξίδια με yacht.

Έχοντας προβλέψει ανησυχίες που ενδέχεται να προκύψουν από τον σχεδιασμό του σκάφους, ειδικότερα προβλήματα ευστάθειας που δύνανται να προκληθούν λόγω του διαχωρισμού του σε τρία κύτη, η Yeojin Jung εξόπλισε κατάλληλα το Estrella. Συγκεκριμένα, σταθεροποιητές θα τοποθετηθούν στο yacht, τόσο στο «κύριο σώμα» του όσο και σε καθένα από τα «πλαϊνά» κύτη.

Επιπλέον, τα κύτη είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ αλουμίνιο και το σκάφος είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με έναν υβριδικό κινητήρα ντίζελ. Στόχος είναι το Estrella να κινείται με ταχύτητα 15 κόμβων.

Το Estrella διακρίθηκε για τον σχεδιασμό του, με την Yeojin Jung να δηλώνει πως το δημιούργημά της αποτελεί προοίμιο της νέας εποχής σκαφών πολυτελείας.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=YlBgS-IjAMQ&feature=emb_logo

Φωτό: Yeojin Jung
Πηγή: www.naftikachronika.gr

Tags
Estrella Σκάφος Yachting
Comodo SSL