Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Εξαγορά της Navico από την Brunswick έναντι 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων

24 Ιουνίου, 2021

Εξαγορά της Navico από την Brunswick έναντι 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Brunswick, o ηγετικός αμερικανικός όμιλος που εσωκλείει κάτω από την ομπρέλα της αρκετά γνωστά ναυπηγεία καθώς επίσης και τις εξωλέµβιες µηχανές Mercury Marine και τους ναυτικούς κινητήρες Mercury MerCruiser ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Navico, παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα των ηλεκτρονικών θαλάσσιων ηλεκτρονικών και αισθητήρων για 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς, η Brunswick θα προσθέσει τις εταιρείες του κλάδου Lowrance, Simrad, B&G και C-MAP στο Advanced Systems Group (ASG), το οποίο περιλαμβάνει τις κορυφαίες μάρκες ανταλλακτικών & αξεσουάρ.

Η Navico προσφέρει μια γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων οθονών πολλαπλών λειτουργιών, εργαλείων εύρεσης ψαριών, αυτόματων πιλότων, σόναρ και ραντάρ, με μάρκες όπως Lowrance, Simrad, B&G και C-MAP. Δημοσίευσε έσοδα περίπου 470 εκατομμυρίων δολαρίων για 12 μήνες ως τις 31 Μαΐου και ανήκει από κοινού στο επενδυτικό ταμείο Altor Fund IV και Goldman Sachs Asset Management.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η εταιρεία θα είναι μέρος της επιχείρησης ανταλλακτικών και αξεσουάρ του ομίλου Brunswick, η οποία αντιστοιχεί περίπου σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 35%, των εσόδων της από το 2020.

“Η απόκτηση της Navico και των βραβευμένων εμπορικών σημάτων της θα επιταχύνει αμέσως τη στρατηγική της Brunswick και θα υποστηρίξει το όραμά μας να παρέχουμε ξεχωριστά νέα προϊόντα και εμπειρίες με τεχνολογία”, δήλωσε ο Dave Foulkes, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Brunswick. «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε τόσο σε οργανικές πρωτοβουλίες όσο και σε εξαγορές για να διατηρήσουμε τη θέση μας στην παγκόσμια ηγετική θέση προϊόντων, και η προσθήκη Lowrance, Simrad, B&G και C-MAP στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο επωνυμιών μας θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητά μας να παρέχουμε πλήρη, καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για τους καταναλωτές και ολοκληρωμένες, ολοκληρωμένες προσφορές συστημάτων στους πελάτες OEM.”

Η εταιρία Ηλεκτρονικών Navico

Η Navico είναι μια πολυεθνική εταιρεία που εδρεύει στο Egersund της Νορβηγίας και ανήκει στις Altor Fund IV και της Goldman Sachs Asset Management. Είναι κατασκευαστής οθονών πολλαπλών λειτουργιών, εύρεσης ψαριών, αυτόματων πιλότων, σόναρ, ραντάρ και χαρτογραφίας. Οι ισχυρές μάρκες της Navico εξυπηρετούν τις περισσότερες μεγάλες αγορές πλοίων, σκαφών και ιστιοπλοΐας τόσο για ψυχαγωγικές όσο και για εμπορικές εφαρμογές.

Με την προσθήκη της Navico, η Brunswick αναμένει ότι οι επιχειρήσεις P&A (Parts & Accessories) της θα έχουν έσοδα που υπερβαίνει τα 2,0 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και υπόκειται σε συνήθεις και συνηθισμένους όρους κλεισίματος, καθώς και σε κανονιστική επανεξέταση και έγκριση.

Ο Όμιλος Brunswick

Με έδρα το Mettawa στη πολιτεία του Ιλινόις, Ο όμιλος Brunswick διαθέτει κορυφαίες μάρκες όπως οι εξωλέμβιοι κινητήρες Mercury Marine, τους ναυτικούς κινητήρες Mercury MerCruiser, Mercury ανταλλακτικά και αξεσουάρ συμπεριλαμβανομένων προπελών και ηλεκτρονικών SmartCraft, το γκρουπ Advanced Systems Group όπου περιλαμβάνει κορυφαίες μάρκες όπως MotorGuide, Attwood, Mastervolt, Blue Sea Systems, CZone, και ASG Connect system integrators, Land ’N’ Sea, BLA, Payne’s Marine, Kellogg Marine, και ανταλλακτικά Lankhorst Taselaar, ανταλλακτικά και λιπαντικά Mercury και Quicksilver, καθώς και τα ναυπηγεία Bayliner, Boston Whaler, Crestliner, Cypress Cay, Harris, Heyday, Lowe, Lund, Princecraft, Quicksilver, Rayglass, Sea Ray, Thunder Jet and Uttern.

 

Διαβάστε όλα τα νέα, επικαιρότητα και ειδήσεις που αφορούν τη θάλασσα στο boatfishing.gr 

Tags
Brunswick Navico [jetpack-related-posts]
Comodo SSL