Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Εξωλέμβια μηχανή Force™ από την Garmin®

26 Ιουλίου, 2019

Εξωλέμβια μηχανή Force™ από την Garmin®

Η Garmin® εισέρχεται στην αγορά των εξωλεµβιων µηχανων γλυκού νερού µε τη Force και αποκαλύπτει την πιο ισχυρή και αποδοτική µηχανή της κατηγορίας.

Ο κορυφαίος κατασκευαστής θαλάσσιων ηλεκτρονικών προϊόντων¹, ανακοίνωσε τη νέα τoυ εξωλέµβια µηχανή Force™, η οποία φέρνει κορυφαία ισχύ και απόδοση στην αγορά των εξωλέµβιων γλυκού νερού1. Με περισσότερη ισχύ και καλύτερη απόδοση πλέον, οι ψαράδες µπορούν να πάνε πιο µακριά και να µένουν στα αγαπηµένα σηµεία τους περισσότερο, ακόµη και σε δύσκολες συνθήκες και χωρίς να τροµάζουν τα ψάρια. Χάρη στο µοναδικό κινητήρα χωρίς ψήκτρες, η µηχανή Force λειτουργεί σχεδόν χωρίς αντιληπτό θόρυβο στο σόναρ και την πλοήγηση, για αθόρυβη λειτουργία τόσο πάνω όσο και κάτω από το νερό. Είναι επίσης η πρώτη εξωλέµβια µηχανή που έχει ενσωµατωµένο το κορυφαίο στη κατηγορία του Garmin Chirp µε τα υψηλής ευκρίνειας σόναρ σάρωσης ClearVü και SideVü.

Ήσυχη, ισχυρή και αποδοτική
Με τη Garmin Force οι ψαράδες παίρνουν και τα τρία αυτά στοιχεία. Χάρη στον ήσυχο, χωρίς ψήκτρες κινητήρα, η µηχανή Force λειτουργεί µε έναν ανεπαίσθητο θόρυβο στο σόναρ. Είναι υπερβολικά ήσυχη και πάνω από το νερό, χωρίς να θυσιάζει καθόλου από την απόδοση. Η εξωλέµβια µηχανή Force είναι 30% ισχυρότερη² από οποιαδήποτε άλλη εξωλέµβια γλυκού νερού στην αγορά σήµερα. Μπορεί να µεταφέρει τους ψαράδες ακόµη πιο γρήγορα από τη µια αποβάθρα στην άλλη, να επιβραδύνει µε ευκολία όταν χρειαστεί, και να αντέξει καλύτερα σε ανέµους και σε ρεύµατα.

Παρ’ όλη τη µεγάλη ισχύ, η Force είναι η πιο αποδοτική µηχανή που υπάρχει διαθέσιµη και οι ψαράδες µπορούν να ψαρεύουν µε αυτήν όλη µέρα.
Ο πολύ αποδοτικός, χωρίς ψήκτρες κινητήρας, λειτουργεί µε 36V ή 24V. Όταν λειτουργεί µε 24V, η Force ήδη ανταγωνίζεται άλλους κινητήρες που τροφοδοτούνται µε 36V. Είναι λοιπόν ότι ακριβώς θα ήθελε ένας ψαράς και ακόµη περισσότερα!

Ενσωµατωµένα σόναρ Ultra High-Definition
Η εξωλέµβια Force έρχεται µε ένα ολοκληρωµένο αισθητήριο βάθους µε το παραδοσιακό Garmin Chirp και τα Ultra High-Definition σόναρ ανίχνευσης ClearVü και SideVü, έτσι ώστε οι ψαράδες να µπορούν να δουν ακόµα πιο καθαρά τα ψάρια και το βυθό. Ο ενσωµατωµένος αισθητήρας βάθους είναι πλήρως επισκευάσιµος, µε το κανάλι διαχείρισης του συστήµατος να προστατεύει την ενσωµατωµένη καλωδίωση του αισθητήρα, καθώς επίσης και άλλα αξεσουάρ, συµπεριλαµβανοµένης της πλήρους σειράς σόναρ Panoptix™ και Panoptix LiveScope™.

Το ολοκληρωµένο σύστηµα για ακριβή έλεγχο του σκάφους
Η ασύρµατη σύνδεση µε πλότερ Garmin και η ενσωµατωµένη λειτουργία αυτόµατου πιλότου, επιτρέπουν στους ψαράδες να φτάσουν γρηγορότερα µε την εξωλέµβια Force και να µείνουν στο ίδιο συγκεκριµένο σηµείο κατά τη διάρκεια του ψαρέµατος. Χάρη στον ενσωµατωµένο αισθητήρα κατεύθυνσης και τον δέκτη GPS, η εξωλέµβια Force προσφέρει ακριβές εικονικό κλείδωµα άγκυρας, για να βοηθήσει τους ψαράδες να «κλειδώσουν» τη βάρκα τους στο σηµείο ψαρέµατος γρήγορα και µε ακρίβεια.

Μέσα από το πλότερ, οι χρήστες µπορούν να δηµιουργήσουν διαδροµές προς τα αγαπηµένα τους σηµεία και να ακολουθήσουν συγκεκριµένα ίχνη καθώς πηγαίνουν προς αυτά. Μπορούν ακόµα να ρυθµίσουν τη δική τους διαδροµή ή να επιλέξουν µια προτεινόµενη που δηµιουργείται αυτόµατα µέσω της λειτουργίας Auto Guidance3 και η εξωλέµβια Force θα τους µεταφέρει στο επιθυµητό σηµείο.
Η εξωλέµβια Force περιλαµβάνει ένα βολικό ασύρµατο πεντάλ, το οποίο παρέχει στιγµιαίο έλεγχο και άψογη απόκριση, σαν να ήταν συνδεδεµένο µε καλώδιο. Η αντίσταση του πεντάλ είναι ρυθµιζόµενη και διαθέτει κουµπιά που ενεργοποιούνται µε το πόδι, για τον έλεγχο της ταχύτητας, της κατεύθυνσης και της άγκυρας.

Λειτουργεί ασύρµατα χρησιµοποιώντας µπαταρίες ΑΑ ή µέσω του ενσωµατωµένου καλωδίου τροφοδοσίας.
Επιπλέον η εξωλέµβια Force µπορεί να ελεγχθεί από κάθε σηµείο της βάρκας µέσω του ασύρµατου χειριστηρίου που περιλαµβάνεται στη συσκευασία. Το χειριστήριο το οποίο επιπλέει, δίνει στους ψαράδες τον πλήρη έλεγχο της εξωλέµβιας, µε ακριβές εικονικό κλείδωµα άγκυρας, λειτουργία αυτόµατου πιλότου και λειτουργία καθοδήγησης µέσω χειρονοµιών, ενώ διαθέτει επίσης και προγραµµατιζόµενα από το χρήστη κουµπιά για αποµακρυσµένο έλεγχο του πλότερ.

Φηµισµένη αξιοπιστία και βραβευµένη υποστήριξη
Η Garmin έχει µια µακροχρόνια δέσµευση στη παραγωγή προϊόντων που προσφέρουν συναρπαστική σχεδίαση και κορυφαία ποιότητα, και η εξωλέµβια Force δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Ως ηγέτης στο κλάδο των ναυτικών προϊόντων, η Garmin έχει αναγνωριστεί για τέσσερις συνεχόµενες χρονιές ως ο «Κατασκευαστής της Χρονιάς» από την National Marine Electronics Association (NMEA), µια διάκριση που δόθηκε στην πιο αναγνωρισµένη εταιρεία ναυτικών ηλεκτρονικών ειδών για την υποστήριξη προϊόντων στον συγκεκριµένο τοµέα.

Εµπνευσµένη από δεκαετίες βιοµηχανικής εξειδίκευσης, τεχνογνωσίας και καινοτοµίας, η εξωλέµβια µηχανή Force έχει σχεδιαστεί για να αντέχει, να είναι σκληροτράχηλη, ανθεκτική, αλλά και πολύ εύκολη να αναπτυχθεί ή να µαζευτεί µέσω των διπλών ελατηρίων αέρος. Καλύπτεται από τρία χρόνια εγγύηση και µε εφ’ όρου ζωής εγγύηση για τον άξονα, σε συνδυασµό µε την υποστήριξη ενός διαρκώς αυξανόµενου δικτύου σέρβις.

Η µηχανή Force αναµένεται να είναι διαθέσιµη τον Αύγουστο. Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, µε ρυθµιζόµενο άξονα 50 ιντσών και 57 ιντσών, και προτεινόµενες τιµές λιανικής €3799 και €3999 αντιστοίχως.

Το portfolio της Garmin περιλαµβάνει µερικά από τα πιο εκλεπτυσµένα πλότερ και οθόνες αφής πολλαπλών λειτουργιών, τεχνολογίες σόναρ, υψηλής ευκρίνειας ραντάρ, αυτόµατους πιλότους, χαρτογράφηση υψηλής ανάλυσης, όργανα ναυσιπλοΐας, ήχου, προϊόντα ψυχαγωγίας και υπηρεσίες που είναι γνωστές για την καινοτοµία, αξιοπιστία και ευχρηστία τους.

Άλλες ναυτικές εταιρίες της Garmin περιλαµβάνουν τη FUSION® Entertainment, τη Navionics – τον κορυφαίο πάροχο ηλεκτρονικών χαρτών και την EmpirBus.
Εδώ και δεκαετίες η Garmin είναι πρωτοπόρος σε συστήµατα πλοήγησης µε GPS, καθώς επίσης και σε ασύρµατες συσκευές και εφαρµογές που είναι σχεδιασµένες για ανθρώπους µε ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Η Garmin δραστηριοποιείται σε πέντε βασικούς τοµείς: του αυτοκινήτου, της αεροπορίας, τον αθλητικού, το ναυτικό και των υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής.

1. Βασισµένο στις καταχωρηµένες πωλήσεις του 2017.
2. Σε συµµόρφωση µε τις απαιτήσεις του διεθνούς οργανισµού τυποποίησης (ISO)
για τη στατική ώθηση µικρών σκαφών.

3. Auto Guidance είναι µόνο για χρήση σχεδιασµού διαδροµής και δεν αντικαθιστά
τις λειτουργίες ασφαλούς πλοήγησης.

Πληροφορίες: Digital Tracer Electronics SA, 210 9840 144, www.garmin.gr

Tags
Digital Tracer Electronics AE Ηλεκτρονική άγκυρα Garmin Ηλεκτρικές Εξωλέμβιες Μηχανές Εξωλέμβια Force Garmin Force
Comodo SSL