Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Εξοπλισμός για καλαμάρια από ακτή και σκάφος

19 Σεπτεμβρίου, 2019

Εξοπλισμός για καλαμάρια από ακτή και σκάφος

Τα καλαµάρια άρχισαν να κάνουν τις πρώτες τους δυνατές παρουσίες στην ακτογραµµή όλης της χώρας και οι απανταχού καλαµαροψαράδες ξεκινούν δυναµικά την αναζήτησή τους. Λογικό είναι στο ξεκίνηµα αυτής της περιόδου να κάνουµε ένα αφιέρωµα στους τρόπους ψαρέµατος του καλαµαριού, τόσο από ακτή όσο και µε το σκάφος ώστε να είµαστε πανέτοιµοι στις επόµενες εξορµήσεις µας. Γιατί όσα και αν έχουν γραφτεί στο παρελθόν για το κεφαλόποδο αυτό, πάντα είναι επίκαιρα και µας υπενθυµίζουν που πρέπει να εντείνουµε τις προσπάθειές µας, ποια λάθη να αποφύγουµε και τι θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα ώστε να έχουµε ένα ευχάριστο, διασκεδαστικό µα και συνάµα αποδοτικό καλαµαροψάρεµα.

Μικρές καλαμαριέρες σιλικόνης της Linea Effe
Αν ψάχνουμε για να βρούμε κάτι που μπορεί να προσελκύσει τα καλαμάρια την ημέρα, στα βαθιά νερά που βρίσκονται αυτήν την εποχή, τότε αυτό είναι οι μαλακές καλαμαριέρες της Linea Eff e. Είναι κατασκευασμένες από σιλικόνη εσωτερικά και εξωτερικά καλυμμένες με ύφασμα, ώστε να μην προξενούν καχυποψίες όταν τις ακουμπούν τα καλαμάρια, αφού πλησιάζουν πολύ την υφή του ψαριού. Διαθέτουν δύο σειρές από σκληρές βελόνες, ώστε να μπορούν καρφώνουν καλά και να ανεβάζουν τα μεγάλα κεφαλόποδα στην επιφάνεια χωρίς να σκίζονται. Έχουν συνολικό μήκος 7 εκατοστά (4 εκατοστά το σώμα και 3 εκατοστά οι βελόνες) και θα τις βρούμε σε πολλούς διαφορετικούς χρωματισμούς. Μετά από πολλές ώρες χρήσης και πολλών συλλήψεων, μπορούμε να σας προτείνουμε άφοβα να τις δοκιμάσετε σε αρματωσιές με παράμαλλα.

ΑΦΟΙ ΡΟΓΔΑΚΗ Ο.Ε., www.rogdakis.gr, 2310 306.796

Καλάμι Eging Pregio από ακτή
H Pregio συνεχίζει να εμπλουτίζει τη γκάμα της με προϊόντα για τις πιο εξειδικευμένες τεχνικές. Πρόσφατα παρουσίασε την πρόταση της εταιρίας για το ψάρεμα Eging, το οποίο γίνεται προσιτό με ένα κατάλληλο καλάμι με εκπληκτική συμπεριφορά στις καλαμαριέρες και απόλυτη αίσθηση τσιμπήματος. Το καλαμαροκάλαμο της Pregio δεν επιτρέπει στα καλαμάρια να σκιστούν, έχει εξαιρετική βολή, και είναι ελαφρύ και καλοζυγισμένο, για να κάνει το ολονύκτιο ψάρεμα απόλαυση!

ΣΜΑΡΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ & ΣΙΑ ΟΕ,
www.skalaitzi.com, 2310 569 455

Καλαμαριέρα Weak Fish Oita
Βυθιζόμενη καλαμαριέρα, πολύ ευδιάκριτη ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες (θολούρα, ρεύματα, δυνατός άνεμος). Η ουρά της σε λευκό αντίθεση και μιμείται πληγωμένο ψάρι. Το πολύ ποιοτικό της ύφασμα της χαρίζει υφή δέρματος ψαριού. Έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα συλλήψεων και ο τρόπος βύθισής της είναι ιδανικός. Διατίθεται σε 8 φυσικές αποχρώσεις και 3 μεγέθη, 2.5, 3.0 & 3.5. Διαθέσιμο και σε έκδοση γουρουνάκι (επιπλέουσα). Προτεινόμενη τιμή: 8,3-8,5 €/ τεμάχιο.

DTD – Σε επειλεγμένα καταστήματα
www.dtd.hr, dtd2@st.t-com.hr

Αρματωσιά με καλαμαριέρες Tataki Set 1.5/2.0 από τη DTD
Αρματωσιά με τρεις καλαμαριέρες για ψάρεμα καλαμαριών από τη βάρκα. Το σετ περιλαμβάνει τα εξής: • 2 μαλακές καλαμαριέρες #1.5 • 1 μαλακή καλαμαριέρα #2.0 • 3 παραμάνες τύπου «Θ» • 1 ανοξείδωτο στριφτάρι • 1 στριφταροπαραμάνα • Πετονιά μήκους 2,40m (με επαγγελματικούς κόμπους) • Δεν περιλαμβάνεται το βαρίδι.


DBS FISHING, 2310 486 750,
210 5757 227, www.dbsfi shing.gr

Shimano Sephia Exigile Rattle
Νέα αναβαθμισμένη σειρά Egixile με γυάλινες μπίλιες στο εσωτερικό που παράγουν ήχο για την προσέλκυση των καλαμαριών από πολύ μεγάλες αποστάσεις. Τέλεια ισορροπία κατά την κάθοδο τους στον βυθό, εξαιρετική πλευστότητα και εντελώς ρεαλιστική κίνηση. Η προσεγμένη σχεδίαση τους τις κάνει να ανταποκρίνονται σε διάφορους τρόπους ανάκτησης. Επίσης, το Keimura σώμα των Egixile αιχμαλωτίζει το υπεριώδες φως του ηλίου ή του ειδικού UV φακού μας, χρησιμοποιώντας τες στα βαθειά νερά ή σε πολύ σκοτεινές νύχτες, προσελκύωντας τα καλαμάρια ακόμα και σε θολά νερά. Εξοπλισμένες με διπλή σειρά από ιδιαίτερα αιχμηρά και ισχυρά, ανοξείδωτα αρπάδια. Σε 5 εντυπωσιακούς χρωματισμούς κατάλληλους για τα δικά μας νερά!


ΑΦΟΙ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.
www.kasambalis.bros.gr, 2310 755 000

Καλαμαριέρες Εging 6060-050
Καλαμαριέρες τύπου sinking μεγέθους 3.0, σε 6 διαφορετικές αποχρώσεις. Διαθέτουν ποιοτικά, δυνατά, ανοξείδωτα άγκιστρα και ανθεκτικό πανί. Έχουν φωσφορίζουσες ιδιότητες και βαρίδι που τους επιτρέπει να βυθίζονται πολύ προκλητικά. To ζύγισμά τους τις κρατά σε μεγάλη κλίση στο βυθό για την αποφυγή των σκαλωμάτων. Και το κυριότερο, θα τις αποκτήσετε σε εξαιρετική τιμή.

ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ, www.enplokalaitzi.com
2310 752 359, 2310 752 169

Καλαμαριέρες γαρίδας σιλικόνης της Winner
Μικρά καυτερά που φέρουν σιλικονούχες γαριδούλες στον κορμό τους. Πρόκειται για καλαμαριέρες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά στα ψαρέματά μας, ειδικά όταν τα καλαμάρια είναι μίζερα και δεν αρπάζουν εύκολα τα άλλα τεχνητά μας. Επίσης έχουν αποδειχτεί «θανατηφόρες» στο ψάρεμα των θράψαλων! Θα τις βρούμε σε διάφορους χρωματισμούς, όπως ροζ, πορτοκαλί και καφέ, ενώ υπάρχουν και φωσφορίζουσες.


ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ
www.takiskalaitzis.com, 2310 510 244

Τεχνητό – καλαμαριέρα Patriarca από τη Yokozuna
Νέο τεχνητό – καλαμαριέρα minnow jerk με slow sinking οριζόντια βύθιση, ιδανικό για χρήση από την ακτή ή αργή συρτή από το σκάφος. Διατίθετται σε έξι διαφορετικές «εκδοχές», που είτε μιμούνται ψάρια, είτε έχουν πρωτότυπες αποχρώσεις. Ξεχωρίζουν για την ποιότητα επεξεργασίας και το φινίρισμά τους, διαθέτουν εξαιρετική ανακλαστική συμπεριφορά και πολύ ρεαλιστικά μάτια, ενώ τα άγκιστρά του και ο κρίκος προσάρτησης στην πετονιά είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο μοναδικής ποιότητας, ώστε να μη σκουριάζουν και να παραμένουν αποτελεσματικά για πολύ καιρό.

SKALIS OUTDOOR – ΣΚΑΛΗΣ ΕΠΕ
www.skalisoutdoor.com, 210 2585 404

Καλαμαριέρες της R-Linea
Κλασσικές καλαμαριέρες για ψάρεμα Eging της RLINEA, σε πρωτότυπους χρωματισμούς, για μεγαλύτερη προσέλκυση των καλαμαριών σε δύσκολες καταστάσεις. Φέρουν φτεράκια στο πλάι, για να ισορροπούν σωστά στο νερό και να μοιάζουν σαν πραγματική γαρίδα.

ΑΦΟΙ ΡΟΓΔΑΚΗ Ο.Ε.
www.rogdakis.gr, 2310 306.796

Καλαμαριέρες Top One 3030-018
Καλαμαριέρες Top One με ποιότητα κατασκευής που εντυπωσιάζει! Με προσεγμένο σχεδιασμό, διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως, σώμα με ιδιαίτερα έντονο φώσφορο, ύφανση με στρας που λαμπιρίζει αλλά και κόκκινα μεγάλα μάτια που κάνουν την διαφορά. Μερικά ακόμη στοιχεία, όπως η άριστη πλεύση τους μέσα στο νερό με οριζόντια βύθιση, τα αιχμηρά ανοξείδωτα αρπάδια αλλά και το ανοξείδωτο στριφτάρι στο μπροστινό τους μέρος, τις κάνουν μοναδικές! Διαθέσιμες σε 5 εντυπωσιακούς χρωματισμούς και σε δύο μεγέθη 6 και 7 εκατοστών.


ΑΦΟΙ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.
www.kasambalis.bros.gr, 2310 755 000

Παραμάνα για καλαμαριέρες
Παραμάνα ασφαλείας για εύκολη προσαρμογή και αλλαγή των καλαμαριέρων στις αρματωσιές σας. Από ανοξείδωτο υλικό, αντέχει σε εντατική χρήση στο θαλασσινό νερό.


ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ, www.enplokalaitzi.com
2310 752 359, 2310 752 169

Καλαμαριέρα Floating από την Aligator
Καλαμαριέρα τύπου γουρουνάκι, για ψάρεμα κοντά στην επιφάνεια (σε «συστοιχία» με παρόμοιες και μία sinking στο τέλος της αρματωσιάς) ή ακόμα και μέχρι το βυθό (με την προσθήκη βάρους κάτω). Το μήκος της είναι 10,5cm και μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 5 διαφορετικά χρώματα.

SKALIS OUTDOOR – ΣΚΑΛΗΣ ΕΠΕ
www.skalisoutdoor.com, 210 2585 404

Καλαμαριέρα Hayabusa SR-206 από βάρκα
Καλαμαριέρες «στυλό» που οι Ιάπωνες λατρεύουν χρόνια τώρα, καθώς μιμούνται λεπτά μικρόψαρα όπως ζαργάνες, σπάθες και sandeels, τις οποίες τα καλαμάρια συχνά προτιμούν από τα κλασσικά «γουρουνάκια.


ΣΜΑΡΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ & ΣΙΑ ΟΕ
www.skalaitzi.com, 2310 569 455

«Majora The Egi Move – X»
Η ιταλική εταιρία Majora διαθέτει μία πλήρη σειρά με καλαμαριέρες eging, που αποτελούν μια αξιόλογη πρόταση σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Τα μεγέθη ξεκινούν από τα #1.6 (6 εκατοστά) ως #4.0 (15 εκατοστά), με ρυθμό βύθισης που κυμαίνεται από το πολύ αργό 10,5 sec/m και φτάνει στο εξαιρετικά γρήγορο 2,5 sec/m, ώστε ανάλογα με το βάθος και τα ρεύματα να χρησιμοποιείτε την κατάλληλη. Εξίσου μεγάλη είναι και η ποικιλία στους χρωματισμούς 13 διαφορετικοί, φωσφορίζοντες και μη. Όλες οι καλαμαριέρες έχουν διπλές ανοξείδωτες ακίδες και παρόλο που είναι οικονομικές, είναι πολύ αποδοτικές.


FOURNARIS FISHING EQUIPMENT
www.fournarisfi shing.com, 210 9600.940

Καλαμαριέρες Rattle Squid από τη Vega
Καλαμαριέρες για ψάρεμα στο βυθό, με τη δυνατότητα να παράγουν δονήσεις και να καλούν τα κεφαλόποδα από μακριά (ηχητικό + οπτικό αποτέλεσμα). Διατίθενται σε 8 διαφορετικές, φυσικές αποχρώσεις που μιμούνται γαρίδα ή ψάρι. Ύφασμα εξαιρετικής ποιότητας, δυνατά, ανοξείδωτα αγκύλια και κρίκος, ολογραφικά μάτια, ταινία φωσφόρου στην ουρά και φωσφορίζον σώμα, συμπληρώνουν το πολύ δελεαστικό σύνολο, που σίγουρα θα σας ικανοποιήσει με τις επιδόσεις του. Η τιμή τους θα αποτελέσει την πιο ευχάριστη έκπληξη!


ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ, www.enplokalaitzi.com
2310 752 359, 2310 752 169

Νέο Φλασάκι και ειδική θήκη της Hapyson από τη ΒΑΡΤΑΛ
• ΦΛΑΣΑΚΙ UV ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΘΗΚΗ YF-970 από τη HAPYSON. Πολύ δυνατό φλασάκι για την ακαριαία «φόρτιση» καλαμαριέρων και πλάνων. Μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα ή σε συνδυασμό με την ειδική θήκη που μπορεί να υποδεχθεί τις καλαμαριέρες μέσα της, για ομοιόμορφο φωτισμό των τεχνητών γύρω-γύρω.

ΒΑΡΤΑΛ-Ε. & Ι. ΒΑΡΟΥΞΗ 0.Ε.
210 8002.155

Καλαμαριέρα Silicone Real Fish από τη DTD
Καλαμαριέρα σιλικόνης με ενσωματωμένο βάρος και «δυνατά» χαρακτηριστικά, αποκλειστικά σχεδιασμένη για Μεσογειακά ψαρέματα: • Σώμα από σιλικόνη που φωσφορίζει σε κόκκινο χρώμα γύρω από το μολύβδινο σώμα • Μαλακή υφή • Ρεαλιστική όψη που μιμείται ψάρια της Μεσογείου • Τεχνολογία skin effect στο εξωτερικό ύφασμα, που παρομοιάζει σε πραγματικό δέρμα ψαριού • Ανοξείδωτα άγκιστρα • 5 φυσικά χρώματα • 3 βάρη (35, 45 & 55gr) • Προτεινόμενη τιμή αγοράς: 7,4-8,1 €/τεμάχιο

DTD – Σε επειλεγμένα καταστήματα
www.dtd.hr, dtd2@st.t-com.hr

Θήκη για καλαμαριέρες
Μαλακή, διάφανη πλαστική θήκη που κλείνει με φερμουάρ και μπορεί να φιλοξενήσει 5 ή 10 καλαμαριέρες. Διαθέτει υφασμάτινο χερούλι για εύκολη μεταφορά.


ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ, www.enplokalaitzi.com
2310 752 359 | 2310 752 169

Καλαμαριέρες Rapala SQ09 & SQ11
Δεν είναι τυχαίο ότι το μοντέλο SQ είναι το πιο αντιγραμμένο μοντέλο καλαμαριέρας συρτής σε παγκόσμια κλίμακα, και ο λόγος είναι απλός: το SQ δουλεύει! Αντίθετα με τις απομιμήσεις του, καταφέρνει να διατηρεί μοναδική πλεύση χωρίς στροβιλισμούς ακόμα και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ οι υψηλής ποιότητας ακίδες του δεν αφήνουν περιθώρια διαφυγής στα καλαμάρια. Πράγματι το ψάρεμα του καλαμαριού χρόνο με το χρόνο κερδίζει ακόμα περισσότερους οπαδούς και η SQ της Rapala είναι η μοναδική καλαμαριέρα που θα εγγυηθεί ένα ευχάριστο αποτέλεσμα! Φέτος ακόμα περισσότεροι χρωματισμοί, απλοί και UV!

ΣΜΑΡΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ & ΣΙΑ ΟΕ
www.skalaitzi.com | 2310 569 455

Καλαμαριέρες Emeraldas Rattle 3.0 από τη Daiwa
Καλαμαριέρες τύπου γαρίδα για ψάρεμα από την ακτή, σε όλο το ύψος της υδάτινης στήλης. Το βάρος τους είναι 13gr, έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ήχους (κροταλίζουν, rattle) και είναι «ντυμένες» με ύφασμα εξαιρετικής ποιότητας και υφής παρόμοιας με αυτή των ψαριών, ξεγελώντας έτσι εύκολα τα πονηρά κεφαλόποδα. Διατίθενται σε πέντε μοναδικούς φυσικούς ή πρωτότυπους χρωματισμούς και υπόσχονται να σας εντυπωσιάσουν με την αποτελεσματικότητά τους.

SKALIS OUTDOOR – ΣΚΑΛΗΣ ΕΠΕ
www.skalisoutdoor.com, 210 2585 404

Σπρέι Σαρδέλας Τubertini
Σπρέι με πολύ δυνατό άρωμα σαρδέλας που προσελκύει τα καλαμάρια από απόσταση. Επιβάλλεται στις καλαμιαριέρας μας όταν τα καλαμάρια είναι μίζερα και δεν αρπάζουν καλά τα τεχνητά μας.

ΑΦΟΙ ΡΟΓΔΑΚΗ Ο.Ε
www.rogdakis.gr, 2310 306.796

Καλαμαριέρες από τη Winner
Το ψάρεμα των καλαμαριών ξεκίνησε, και η WINNER μας προτείνει μια σειρά από καλαμαριέρες ειδικά κατασκευασμένες για να προσελκύσουμε εύκολα κοντά μας τα κεφαλόποδα που αναζητούμε, με βελόνες που σίγουρα θα τα αρπάξουν με το πρώτο άγγιγμα και θα τα συγκρατήσουν με σιγουριά μέχρι να τα φέρουμε στην ακτή. Τις καλαμαριέρες της σειράς θα τις βρούμε σε διάφορα μεγέθη και χρωματισμούς, ώστε να επιλέξουμε αυτές που μας ταιριάζουν.


ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ
www.takiskalaitzis.com, 2310 510 244

 

Υποβρύχιες λάμπες για ψάρεμα καλαμαριών από τη DTD
Υποβρύχιες λάμπες για το ψάρεμα των καλαμαριών. Λειτουργούν με τάση 12V (μπαταρία) και παράγουν φως ισχύος 15W και φωτεινότητας 1800Lm. Διαθέτουν μαύρο καλώδιο μήκους 6m. Το φως τους ρυθμίζεται σε ένταση μέσω ρεοστάτη (dimmer). Η συσκευασία περιλαμβάνει και φις αναπτήρα για εναλλακτική χρήση.

SPARE LED 15W από τη DTD
Ανταλλακτικό λαμπάκι τύπου led για τις λάμπες DTD UNDERWATER LED LAMP.

DBS FISHING, 2310 486 750,
210 5757 227, www.dbsfi shing.gr

Φακοί LED UV της Hapyson από τη ΒΑΡΤΑΛ
• Ο ΦΑΚΟΣ LED UV προσαρμόζεται εύκολα στη μέση για να μας απελευθερώσει τα χέρια, διευκολύνοντάς μας κατά τη διάρκεια του ψαρέματος. Ενεργοποιείται μόνο όταν φέρουμε σε κοντινή επαφή το αντικείμενο που επιθυμούμε να φωτίσουμε, όπως για παράδειγμα την καλαμαριέρα μας. Είναι αδιάβροχος και εξαιρετικά ανθεκτικός στο θαλασσινό περιβάλλον. Λειτουργεί με τη βοήθεια αλκαλικών μπαταριών και έχει αυτονομία 20 ωρών συνεχούς λειτουργίας, ενώ στη λειτουργία stand by η αυτονομία του ξεπερνά τις 200 ώρες λειτουργίας. Με βάρος μόλις 200 gr, για ευκολία στη μεταφορά.

• Nέος επαναστατικός ΦΑΚΟΣ YF-967. Πρόκειται για ένα φακό μικρού μεγέθους με πολύ έντονη και συγκεντρωμένη ακτίνα, η οποία αφήνει ένα πολύ «ξεσηκωτικό» οπτικό εφέ πάνω στα τεχνητά egi. Έτσι, όταν τα φωτίζουμε με αυτόν, μένουν επάνω τους φωτεινές κουκίδες ή λωρίδες που διεγείρουν τα κυνηγετικά ένστικτα των κεφαλόποδων και τα παροτρύνουν να επιτεθούν. Στην Ιαπωνία είναι ήδη πολύ δημοφιλής στους ψαράδες καλαμαριών, παρότι παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα.

ΒΑΡΤΑΛ-Ε. & Ι. ΒΑΡΟΥΞΗ 0.Ε.
210 8002.155

Σπαστές απόχες F από τη TIXI
Οι απόχες της σειράς «F» είναι κατασκευασμένες απο υλικά κορυφαίας ποιότητας και δε χρειάζονται καμία συντήρηση.Το αλουμίνιο είναι ειδικά επεξεργασμένο για να μη φθείρεται από το θαλασσινό νερό και να αντέχει στις καταπονήσεις κατά τη χρήση. Το στεφάνι είναι ανοξείδωτο και ο μηχανισμός απο υαλοενισχυμένο πολυαμίδιο. Το ανθεκτικότατο δίχτυ πολυαιθυλενίου, αποτρέπει το σκάλωμα των αγγιστριών και των σαλαγγιών. Στις σειρές F1, F2 και F3 το άνοιγμα (μάτι) του διχτυού είναι 7 mm. Στις σειρές F4 και F5 το άνοιγμα είναι 12 mm. Η στιβαρή κατασκευή επιτρέπει την πανεύκολη ανάπτυξη του στεφανιού με μια απλή κίνηση, κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα απο όσους ασχολούνται με την τεχνική «eging» και μετακινούνται συνεχώς. Οι πλευρές της απόχης συνδέονται μεταξύ τους με σπάγγο πολυαιθυλαινίου για μέγιστη αντοχή κατά τη χρήση.


TIXI – Aλέξανδρος Τσιρώνης
www.tixi.gr, 2310 523762

Tags
Ψάρεμα από Σκάφος Ψάρεμα από ακτή Εξοπλισμός για Καλαμάρια
Comodo SSL