Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Δεσποτίδης

Με τα νέα FORTUNA SALTI της Remixon

23 Μαρτίου, 2016

Με τα νέα FORTUNA SALTI της Remixon

Φθινόπωρο και η θάλασσα σφύζει από κυνηγόψαρα. Παλαµίδες, κυνηγοί, γοφάρια, λίτσες, αλλά και τα πανταχού παρόντα λαβράκια που µπαίνουν στην εποχή της αναπαραγωγής και ορµούν σε οτιδήποτε κινείται στο χώρο τους, κατακλύζουν ρηχά ή βαθύτερα σηµεία, και αποτελούν συνεχή «απειλή» για τα τεχνητά µας δολώµατα.

Έτσι, τα πλαστικά ψαράκια, τα σιλικονούχα δολώµατα και τα κουταλάκια έχουν την τιµητική τους, και οι παράκτιοι ή σκαφάτοι ψαράδες, µία συνεχή, συναρπαστική και φυσικά αποδοτική ενασχόληση. Πάρα πολλές εταιρείες δραστηριοποιούνται στο χώρο της κατασκευής τεχνητών δολωµάτων, άλλες αφιερωµένα και άλλες ως µέρος της συνολικής τους παραγωγής η οποία συµπεριλαµβάνει ποικίλο αλιευτικό εξοπλισµό.

Εµείς θα σας παρουσιάσουµε κάποια τεχνητά δολώµατα που έχουν ήδη δοκιµαστεί στη χώρα µας αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, τα ψαράκια της εταιρείας Remixon, η οποία καλύπτει µεγάλο µέρος του χώρου της ερασιτεχνικής αλιείας µε απολύτως εξειδικευµένα και ποιοτικά υλικά.

remixon_07Τα «µικρά» της εταιρίας, είναι τα µοντέλα FS128 (7cm) και FS133B (8cm), σε µήκη 7 και 8 cm, κατάλληλα για συρτή από το σκάφος. Και τα δύο ψαράκια έχουν µεγάλες οµοιότητες, και η ειδοποιός διαφορά τους έγκειται στη φυσική τους εµφάνιση, αφού το FS128 έχει ανάγλυφο σώµα που παροµοιάζει σε λέπια, ενώ το FS133B διαθέτει πιο γυαλιστερά χρώµατα. Και τα δύο όµως τα χαρακτηρίζει το λεπτό σώµα µε την αρκετά µεγάλη γλώσσα, τα οποία προσφέρουν άριστη πλεύση, καθώς και οι µπίλιες εσωτερικά τους, που παράγουν έντονους ήχους και προκαλούν τα ψάρια να επιτεθούν. Τονάκια, παλαµίδες, µανάλια, κοκάλια δε θα µπορέσουν να αντισταθούν στην αληθοφανή τους πλεύση και τα εξαιρετικά χρώµατά τους. remixon_09Τα µεγαλύτερα µοντέλα της σειράς, είναι τα FS84, FS11B, FS11A και FS11AA, που εκτός από τη συρτή θα τα ψαρέψουµε κυρίως από την ακτή µε spinning. Όλα τα µοντέλα διαθέτουν µπίλιες εσωτερικά και συνεισφέρουν στην επίτευξη µακρινών ρίψεων, αφού κατά τη βολή µεταφέρονται κοντά στην ουρά του τεχνητού, ενώ κατά την ανάκτηση ασφαλίζουν σε ειδική υποδοχή κοντά στο κεφάλι εξασφαλίζοντας χαµηλό κέντρο βάρους, και κάθε φορά που κάνουµε ένα τίναγµα, µία απότοµη αλλαγή πορείας, ή ένα σταµάτηµα και ξεκίνηµα, παράγουν πολύ προκλητικούς ήχους.

Ας δούµε όµως τα µοντέλα πιο αναλυτικά:

remixon_12Το FS11B έχει 12,5cm µήκος και 13 γρ. βάρος. ∆ιατίθεται σε 9 υπέροχους χρωµατισµούς. Πρόκειται για ένα κλασσικό minnow, µε πολύ ωραία πλεύση και µακρινές βολές ακριβείας. Πιστεύουµε πως τον ερχόµενο χειµώνα θα κάνει θραύση στα λαβράκια!


remixon_11• Το FS84 είναι ένα slim ψαράκι στα 13 cm µήκος, και έχει βάρος 11 γρ. Χάρη στη µικρή του γλώσσα, µπορεί να κινείται πιο φυσικά. Το µοντέλο διαθέτει περίπου 20 χρωµατισµούς, καλύπτοντας κάθε συνθήκη, από λιακάδα έως πυκνή συννεφιά και από µπουνάτσα µέχρι έντονο κυµατισµό. Αν έπρεπε να το προτείνουµε για κάποιο ειδικό σκοπό, θα λέγαµε ότι προορίζεται κυρίως για ρηχά νερά και για πονηρά ψάρια όπως τα λαβράκια.


remixon_10• Το FS11A έχει 14,5cm µήκος και βάρος 20γρ. και 9 διαφορετικά χρωµατικά πρότυπα. Με το συγκεκριµένο ψαράκι είχαµε πολλές επιτυχίες στους κυνηγούς, τις λίτσες, αλλά και στα γοφάρια. Επίσης, χάρη στο βάρος και το σχήµα του οι βολές µας ξεπερνούσαν τα 50-60 µέτρα.


remixon_13• Το FS11AAA είναι το πιο µεγάλο της σειράς, αφού το µήκος του φθάνει τα 17,5cm και το βάρος του τα 31,5 γρ. Πρόκειται για ένα µεγάλο ψαράκι, µε προορισµό πιο «ξεκάθαρες» χειµωνιάτικες συνθήκες, όπου επικρατούν δυνατοί άνεµοι και παρατηρείται έντονος κυµατισµός. Το µοντέλο διαθέτει µεταλλικούς κυλίνδρους αντί για µπίλιες, ώστε να µη µεταφέρονται εύκολα από το εµπρός στο πίσω µέρος µε τον έντονο κυµατισµό, και χαλάει η πλεύση του τεχνητού.


Σε γενικότερες εντυπώσεις από τη χρήση των τεχνητών της Remixon, θα λέγαµε ότι διακρίνονται για την ποιότητα κατασκευής, την αποδοτικότητα, και φυσικά την τιµή τους η οποία ξεκινάει από τα 4,50 € για τα µικρά µοντέλα και φτάνει στα 7,90 € για τα µεγαλύτερα, όπως πχ. το FS11AAA.

remixon_logo

  • Rizoulis Sport Fishing
  • 2494022764
  • www.rizoulis.gr
Tags
Τεχνητά Δολώματα Spinning Τεχνητά
Comodo SSL