Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Φουσκωτά σκάφη NEPTUNE

Ιανουάριος 24, 2016

Φουσκωτά σκάφη NEPTUNE

Το μικρό φουσκωτό, είτε συμβατικό, είτε με πολυεστερική γάστρα RIB, αποτελεί την πιο αξιόπιστη και οικονομική λύση για τις κοντινές εξορμήσεις, το ψάρεμα, τη βόλτα ή σα βοηθητικό σε μεγαλύτερα.
Η εταιρία ΕVAL Ε.Γ. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΑΒΕΕ, διαθέτει εδώ και χρόνια στην ελληνική αγορά τα φουσκωτά σκάφη NEPTUNE, τα οποία διαθέτουν όλες τις πιστοποιήσεις ποιότητας και συνοδεύονται με 5ετή εγγύηση για το ύφασμα των αεροθαλάμων και 3ετή για τις ραφές και τις ενώσεις τους. Κατασκευάζονται με τέσσερις ενισχυμένες ενώσεις υφάσματος, σε συνδυασμό με τη χρήση κόλλας με βάση την πολυουρεθάνη. Το ύφασμά τους είναι 1100 denier, το οποίο είναι ειδικά επικαλυμμένο με PVC και από τις δύο πλευρές του. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει υψηλή ανθεκτικότητα, καθώς και απόλυτη στεγανότητα και αεροστεγή συμπεριφορά στο σκάφος. Παράλληλα προσφέρουν αντοχή στις φθορές, τις υπεριώδεις ακτίνες (UV) και στις καθημερινές τριβές, οικονομία στα καύσιμα, και μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς αποτελούνται από τρεις ξεχωριστούς αεροθαλάμους.

SIB (Συμβατικά)
Τα συμβατικά της Neptune διακρίνονται για την όμορφη σχεδιαστική τους προσέγγιση. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, για όλα τα ψαρέματα, με επιλογή δαπέδου μεταξύ αλουμινίου, ξύλινου και φουσκωτού και έχουν φουσκωτή καρίνα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μεγεθών, ενώ ανάλογα με τη σειρά και το μέγεθος διαθέτουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως ράουλο πλώρης για την αγκυροβολία ή ενισχυμένη δέστρα. Η σειρά με το φουσκωτό δάπεδο είναι κατασκευασμένη από ύφασμα υψηλής πυκνότητας πλέξης, ώστε όταν φουσκώνεται να είναι τόσο σκληρό που να θυμίζει ξύλινο δάπεδο, χωρίς όμως το βάρος του ξύλινου. Το μικρό του μέγεθος επιτρέπει την εύκολη μεταφορά και αποθήκευσή του. Υπάρχουν 5 σκάφη με φουσκωτό δάπεδο και μήκος από 2,30-3,60 μέτρα και αντίστοιχο βάρος 32-60 κιλά. Το μικρό του μέγεθος επιτρέπει την εύκολη μεταφορά και αποθήκευσή του. Το αλουμινένιο πάτωμα είναι η συνήθης επιλογή για δύτες και φίλους του ψαρέματος, αφού μπορεί να τοποθετηθεί, και να αποσυναρμολογηθεί εύκολα και γρήγορα, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα στιβαρό και ανθεκτικό στις προσκρούσεις και τις τριβές. Διατίθεται σε μήκος από 3 ως και 4,30 μέτρα με βάρη 52 ως 88 κιλά αντίστοιχα. Στα μεγαλύτερα από 3,60 m σκάφη, παρέχεται ένα δεύτερο ξύλινο κάθισμα χωρίς επιβάρυνση. Το ξύλινο δάπεδο είναι οικονομικό και απλό στην τοποθέτηση, και αποτελεί η ιδανική επιλογή για καθημερινή χρήση και εξορμήσεις για ψάρεμα. Περιβάλλεται από ανθεκτικό σκελετό αλουμινίου, προσφέροντας πολλά χρόνια συνεχούς και αξιόπιστης υπηρεσίας. Υπάρχουν 7 διαφορετικά μοντέλα με ξύλινο πάτωμα, μήκους 2,3-4,3 μέτρων και βάρους 32-81 κιλών αντίστοιχα. Και σε αυτήν τη σειρά παρέχεται χωρίς επιβάρυνση ένα δεύτερο ξύλινο κάθισμα, στα μεγαλύτερα από 3,60 m σκάφη. Τα σκάφη με πηχάκια χρησιμοποιούνται κυρίως ως βοηθητικά, και αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους χρειάζονται μια εύχρηστη και φορητή λύση, καθώς είναι εργονομικά, ελαφριά και εύκολα στην τοποθέτηση, ενώ χρειάζονται ελάχιστα λεπτά για να φουσκώσουν ή να αποθηκευτούν. Η σειρά περιλαμβάνει 5 μεγέθη από 1,80-2,70 μέτρα, με βάρη από 27 ως 45 κιλά.

RIB (με πολυεστερική γάστρα)
Τα σκάφη RIB έχουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά των αεροθαλάμων των συμβατικών φουσκωτών NEPTUNE, και πολυεστερική γάστρα σχήματος «V» η οποία εξασφαλίζει αξιόλογη και ξεκούραστη πλεύση, ακόμα και στα μικρότερα μοντέλα της σειράς. Διατίθενται από 2,40 ως και 4,70 μέτρα, με το βάρος τους να ξεκινά από τα 64 κιλά και να φτάνει στα 183 για το σχεδόν πεντάμετρο RIB. Πλέουν σωστά και γρήγορα χωρίς να χρειάζονται μεγάλες ιπποδυνάμεις (ενδεικτικά αναφέρω πως για το 4,70 η μέγιστη ιπποδύναμη είναι 50 ίπποι), ενώ είναι ιδανικά για θαλάσσια σπορ ή ψάρεμα. Στον εξοπλισμό τους υπάρχει και ίππος, αν το προτιμά ο υποψήφιος αγοραστής. Στο κατάλογο της Eval υπάρχει μεγάλη γκάμα από εξαρτήματα και αξεσουάρ για τα RIB, όπως καθίσματα με αποθηκευτικούς χώρους, κονσόλες, σκάλες, ρολ μπαρ. Αλλά και για τα συμβατικά διατίθεται προαιρετικός εξοπλισμός, δηλαδή τσάντες αποθήκευσης πλώρης, βάσεις και λαβές στήριξης και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε για να τα εξοπλίσετε.
Πληροφορίες: EVAL E.Γ. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ τηλ.: 210 55 90 872, www.eval.gr

Tags
EVAL Neptune Ευάγγελος Βαλλιανάτος
Comodo SSL