Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Φουσκωτό BLADE 7, το νέο σκάφος της εταιρείας Salamanis Marine

14 Μαΐου, 2021

Φουσκωτό BLADE 7, το νέο σκάφος της εταιρείας Salamanis Marine

Το νέο φουσκωτό της εταιρείας Salamanis Marine με την ονομασία BLADE 7 είναι ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο σχεδιασμένο σε λευκό χαρτί.

Η deep “V” γάστρα του έχει σχεδιαστεί από την Βρετανική εταιρεία Κ4+ του Adam Younger. Με γνώμονα την τουριστική χρήση για ασφαλή, οικονομική και στεγνή πλεύση. Φυσικά έχει το πλεονέκτημα του “double chine effect” πατέντα του Adam Younger για μεγαλύτερους εσωτερικούς.

Η κουβέρτα του σκάφους έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία, σε συνεργασία με τον ναυπηγό-σχεδιαστή Γιώργο Κουλίκη. Ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει σχεδιάσει πολλά επιτυχημένα σκάφη της Ελληνικής αγοράς και όχι μόνο.

Με την πρώτη ματιά το νέο φουσκωτό BLADE 7 αιχμαλωτίζει το βλέμμα με την σπαθάτη σιλουέτα του.

Ξεκινώντας από την πλώρη ένα διακριτικό hard nose φιλοξενεί εσωτερικά τον ηλεκτρικό εργάτη της άγκυρας. Προσφέροντας εύκολη και ασφαλή  επιβίβαση – αποβίβαση στους επιβάτες. Στη συνέχεια, συναντάμε ένα πρωτοποριακά σχεδιασμένο ταμπούκι πλώρης με ενσωματωμένα πλαϊνά ταμπούκια σε σχήμα  ‘Π’.

Αυτό δημιουργεί με την τοποθέτηση μίας μικρής προσθήκης ένα πλούσιο Sun Deck μήκους 1.90 μτ. και έναν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό του. Όπου μπορούν να αποθηκευτούν ακόμα και πέδιλα του σκι. Η προσθήκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τραπεζάκι.

Η μοντέρνα κεντρική κονσόλα έχει ένα άρτιο μπροστινό κάθισμα με δυνατότητα τοποθέτησης τουαλέτας στο εσωτερικό της. To Carbon Panel της κονσόλας είναι εργονομικά σχεδιασμένο και μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα απαραίτητα όργανα της εξωλέμβιας και της ναυσιπλοΐας όπως GPS 9’’ και VHF.

Δύο ασφαλή ανατομικά καθίσματα οδηγού συνοδηγού, που πρωτοσυναντήσαμε στο Vertigo SR 787, φιλοξενούν τον οδηγό και το συνοδηγό έχοντας πλήρη προστασία από τον αέρα και έλεγχο όλων των οργάνων.

Στην πρύμνη συναντάμε ένα πλούσιο τριθέσιο καναπέ με μεγάλο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Ο καναπές μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα ακόμα Sun Deck μήκους 1.30 μτ. Καθώς και σε ένα σαλόνι σε σχήμα “Π” με τραπεζάκι.

Τέλος δεξιά και αριστερά της λεκάνης τοποθέτησης της εξωλέμβιας υπάρχουν δύο πολύ χρήσιμες πλατφόρμες. Χρησιμεύουν για την τοποθέτηση της σκάλας και της συρόμενης βάσης της βοηθητικής εξωλέμβιας.

Στη βασική του έκδοση το σκάφος θα φέρει πλούσιο standard εξοπλισμό. Όπως ηλεκτρικό εργάτη άγκυρας, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρολογική εγκατάσταση με marine καλώδια. Επίσης διαθέτει δύο μπαταρίες, πλήρες set ταπετσαριών από ύφασμα Silvertex U.S.A., τραπέζι πλώρης, τραπέζι πρύμνης.

Στην έκδοση Carbon εκτός από τις Carbon διακοσμήσεις σε διάφορα σημεία του σκάφους προσφέρονται συνθετική επένδυση deck, τέντα ηλίου, τέντα parking, τουαλέτα, ηχοσύστημα, ηλεκτροϋδραυλικό μπρακέτο.

Tags
Φουσκωτό σκάφος RIB Φουσκωτά Σαλαμάνης Marine Blade 7 [jetpack-related-posts]
Comodo SSL