Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Ν. Ρούδας

Φουσκωτό Grand D950: Σε 4 εκδόσεις για παρέες που αγαπούν την περιπέτεια

20 Μαρτίου, 2023

Φουσκωτό Grand D950: Σε 4 εκδόσεις για παρέες που αγαπούν την περιπέτεια

Αναµφίβολα, τα σκάφη Grand τραβούν τα βλέµµατα. Το φουσκωτό GRAND D950 σχεδιάστηκε με αποδέκτες κυρίως τους επαγγελματίες ναυτικού τουρισμού και αναψυχής.

Στα χνάρια του πολύ επιτυχηµένου µοντέλου D600, το ναυπηγείο αποφάσισε να εξελίξει ένα νέο µοντέλο, µεγαλύτερο και βελτιωµένο σε όλους τους τοµείς. Το νέο µοντέλο Grand D950, αποτελεί πλέον τη ναυαρχίδα της Grand, όντας το µεγαλύτερο φουσκωτό σκάφος που έχουν ναυπηγήσει µέχρι σήµερα.

Ο αρθρωτός σχεδιασµός του κορυφαίου µοντέλου της σειράς, σε συνδυασµό µε τη νέα τεχνολογία που έχουν εφαρµόσει στη γάστρα οι Σουηδοί σχεδιαστές, έχει ως αποτέλεσµα ένα σκάφος πολύ όµορφο αισθητικά, αλλά και µε εξαιρετικές επιδόσεις στο νερό, ειδικά στις υψηλές ταχύτητες.

Η πορεία της Grand
Τα τελευταία χρόνια τα σκάφη Grand έχουν καταφέρει να εδραιωθούν ως µία από τις κορυφαίες µάρκες φουσκωτών στην Ελληνική αγορά. Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, η εταιρία έχει κατασκευάσει και αναπτύξει µια πολύ επιτυχηµένη σειρά µοντέλων.

Τα σκάφη GRAND απευθύνονται τόσο στον ιδιώτη, σαν σκάφη αναψυχής, όσο και σε επαγγελµατίες. Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εργονοµία και την κοµψότητα των µοντέλων, µε αποτελέσµατα που πολλά είναι εµφανή στην πρώτη µατιά και κάποια άλλα ψάχνοντας βαθύτερα.

Κάθε µοντέλο της GRAND, δεν είναι µόνο ένα σκάφος υψηλής ποιότητας, αλλά και µία συνολική ευχαρίστηση για κάποιον που το µοιράζεται µε την οικογένεια ή τους φίλους του. Στη θάλασσα, η άνεση και ο εξαιρετικός χειρισµός ενός φουσκωτού GRAND, αποτελούν θεµελιώδη χαρακτηριστικά όλων των µοντέλων, ακόµα και των µικρότερων της σειράς.

Μεγάλη γκάμα μοντέλων
Η γκάµα της εταιρίας ξεπερνά πλέον τα 50 µοντέλα, ενώ µία µακροσκελής λίστα επιλογών και αξεσουάρ, επιτρέπει να εξοπλιστεί καθένα από αυτά ανάλογα µε τις προσωπικές ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Επιπλέον, η εταιρία προσφέρει ένα ευρύ φάσµα από χρωµατικές επιλογές για τα µπαλόνια, τη γάστρα, το deck, τις κονσόλες και τα καθίσµατα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για κάτι πραγµατικά µοναδικό.

Κάθε σκάφος GRAND κατασκευάζεται στην Ευρώπη, χωρίς συµβιβασµούς όσον αφορά στην κατασκευή, τα υλικά και την ποιότητα. Συνδυάζοντας τις αεροδυναµικές αρχές µε προηγµένες σχεδιαστικές και κατασκευαστικές αρχές, το ναυπηγείο παρέχει στους πελάτες του υψηλής ποιότητας σκάφη, για όλες τις απαιτήσεις.

Ένα γρήγορο και αξιόπιστο δίκτυο διανοµής, αποτελεί ουσιαστικό µέρος κάθε επιτυχηµένης πολυεθνικής επιχείρησης, διότι επιτρέπει στους πελάτες να αποκτούν προϊόντα και υπηρεσίες όταν και όποτε τα χρειάζονται. Το παγκόσµιο δίκτυο εξουσιοδοτηµένων διανοµέων και αντιπροσώπων της GRAND, αριθµεί σήµερα 41 χώρες.

Ένα εντυπωσιακό νέο χαρακτηριστικό, είναι η νέα εφαρµογή 3d-configurator, µίας εφαρµογής που επιτρέπει να σχεδιάσει ο κάθε πελάτης το δικό του σκάφος GRAND, στα χρώµατα που το θέλει και µε τον εξοπλισµό που επιθυµεί. Έτσι, προτού έρθει στο showroom για να το δει από κοντά, µπορεί να το έχει σχεδιάσει από πριν και να ξέρει πώς ακριβώς θα είναι όταν το παραλάβει.

Υψηλές προδιαγραφές ποιότητας
Κάθε σκάφος που βγαίνει από το ναυπηγείο της GRAND, πληροί όχι µόνο τις απαιτήσεις των πελατών, αλλά κι εκείνες που καθορίζονται στα διεθνή πρότυπα, όπως τα ∆ιεθνή Πρότυπα ISO / FDIS-6185, ISO 12217 και η Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2013/53 / ΕΕ. Οι εσωτερικές διαδικασίες διαχείρισης ποιότητας, είναι µεταξύ των υψηλότερων στον κλάδο, οπότε η πρόκληση ήταν η εξασφάλιση καλής σχέσης ποιότητας-τιµής.

Κάθε σκάφος GRAND γίνεται µε το χέρι και ένα κάθε φορά. Πίσω από κάθε µοντέλο, είναι η σκληρή, ανθεκτική και χειροποίητη διαδικασία κατασκευής.

Εξειδικευµένοι κατασκευαστές και ένα κορυφαίο σύστηµα ελέγχου ποιότητας, συνδυάζονται για να παρέχουν τις καλύτερες εγγυήσεις και το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας. Ως αποτέλεσµα της συνεχούς βελτίωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών, η GRAND έχει πιστοποιηθεί µε το ISO 9001: 2015. Το ISO 9001 είναι το διεθνές πρότυπο για συστήµατα διαχείρισης ποιότητας και αναγνωρίζεται σε περισσότερες από 170 χώρες.

Το πρότυπο βασίζεται σε µια σειρά αρχών διαχείρισης της ποιότητας. Η χρήση του προτύπου ISO 9001, διασφαλίζει ότι οι πελάτες λαµβάνουν σταθερά ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, γεγονός που µε τη σειρά του προσφέρει πολλά επιχειρηµατικά οφέλη.

Κορυφαία υλικά κατασκευής
Τα καλύτερα υλικά, από τους καλύτερους προµηθευτές, είναι ο µόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η µέγιστη ποιότητα. Για παράδειγµα, τα φουσκωτά GRAND χρησιµοποιούν HYPALON ORCA®, το οποίο παρέχει την απαιτούµενη ποιότητα και αντοχή, ώστε να εξασφαλίσει στους πελάτες τα ποιοτικότερα σκάφη.

Έτσι, µε το HYPALON, τα φουσκωτά της GRAND διαθέτουν υψηλό επίπεδο δοµικής ακεραιότητας και αντοχής, σε θερµοκρασίες µέχρι 90ο C.

Εποµένως, η ασφάλεια κάθε νέου µοντέλου ελέγχεται διεξοδικά κατά την έναρξη της διαδικασίας σχεδιασµού και παραγωγής.

Ανεξάρτητα από το µοντέλο, είτε πρόκειται για το µικρότερο µοντέλο E210, είτε για ένα Tender S330L, ή ακόµα για το υπέροχο G850 Day Cruiser και το νέο D950, οι επιβάτες είναι πάντα ασφαλείς σε ένα φουσκωτό σκάφος GRAND.

Κάθε µοντέλο GRAND ενσωµατώνει ένα µοναδικό συνδυασµό καινοτόµων τεχνικών, καθώς και πολλών χρόνων εµπειρίας. Χρησιµοποιώντας την τελευταία τεχνολογία CAD / CAM, µε το πιο εξελιγµένο λογισµικό, όλα τα GRAND τελειοποιούνται στην κάθε τους λεπτοµέρεια, ώστε να µπορούν να εξασφαλίζουν τη µέγιστη δυνατή ποιότητα.

Δοκιμές στη θάλασσα
Μόλις κατασκευαστεί το πρωτότυπο µοντέλο, υποβάλλεται σε µια εκτεταµένη σειρά δοκιµών στη θάλασσα, στις πιο δύσκολες συνθήκες. Μετά από κάθε στάδιο παραγωγής, κάθε σκάφος περνά µια αυστηρή δοκιµή ελέγχου ποιότητας έναντι ενός συνόλου παραµέτρων, και όλα τα µοντέλα πρέπει να περάσουν την πιστοποίηση CE, πριν αρχίσει η παραγωγή της σειράς.

Η καινοτοµία και η βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, είναι ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας της GRAND. Χρησιµοποιώντας σύγχρονες µεθόδους µηχανικής και σχεδιασµού, σε συνδυασµό µε ένα εκτεταµένο πρόγραµµα έρευνας και ανάπτυξης, όχι µόνο αυξάνεται η ποιότητα κατασκευής αλλά προσφέρονται και µερικές από τις πιο σύγχρονες κατασκευές.

Εξελιγµένα χαρακτηριστικά GRAND D950
Το νέο µοντέλο στη σειρά Drive, το D950, έχει µία σειρά από νέα ή εξελιγµένα χαρακτηριστικά σε σχέση µε τα υπάρχοντα µοντέλα:• Επαγγελµατικού επιπέδου κάθισµα οδηγού, µε αποσβεστήρα και εργονοµική θέση οδήγησης
• Εργονοµικά σχεδιασµένα καθίσµατα επιβατών, για ασφάλεια και άνεση
• Πολυλειτουργικός πίνακας ελέγχου στην κονσόλα
• Εύκολη πρόσβαση από την πλώρη, µε µεγάλο χώρο και µε ασφάλεια, µε χειραγωγούς που κάνουν την επιβίβαση και την αποβίβαση ακόµα πιο εύκολη
• Γάστρα υψηλών επιδόσεων µε δύο steps
• Κεντρικός ιστός στην πρύµνη, που φιλοξενεί τα όργανα πλοήγησης, τα φώτα, τον ιστό για τη σηµαία κλπ.
• Περισσότεροι και µεγαλύτεροι αποθηκευτικοί χώροι

Τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις:
– Open, η ανοιχτή έκδοση

– Έκδοση Adventure, µε έµφαση στη µεταφορά επιβατών

– Έκδοση Explorer, που συνδυάζει και τα δύο

– Έκδοση Dive, µε ειδική διαµόρφωση για καταδύσεις, που µεταφέρει 6 άτοµα µαζί µε τον καταδυτικό εξοπλισµό τους.

Leadmar Marine Imports
T: +30 210 9700 200
M: +30 693 63 29 000

www.leadmar.gr

Tags
Grand Leadmar Φουσκωτό Σκάφος Αναψυχής Grand D950 Leadmar Marine Imports Θαλάσσιος Τουρισμός
Comodo SSL