Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Ν. Ρούδας

Φουσκωτό Ranieri Cayman 19 Sport: Προσιτή πολυτέλεια

13 Δεκεμβρίου, 2022

Φουσκωτό Ranieri Cayman 19 Sport: Προσιτή πολυτέλεια

Το Ιταλικό – διεθνές – ναυπηγείο Ranieri International ανανέωσε τη γκάµα του µε το νέο εντυπωσιακό Ranieri Cayman 19 Sport. Τα υπόλοιπα µοντέλα επίσης παρουσιάζουν βελτιώσεις σε όλους τους τοµείς.

∆εν είναι τυχαίο άλλωστε που τα δηµοφιλή σκάφη έχουν αρχίσει να πωλούνται εντός και εκτός Ευρώπης σκαρφαλώνοντας στις πρώτες θέσεις προτίµησης υποψήφιων αγοραστών φουσκωτών RIB.

Το νέο Cayman 19 Sport αποδεικνύει ότι η οµορφιά των προσιτών σκαφών, των εξωλέµβιων κινητήρων, των µικρών αλλά όµορφων ανοιχτών σκαφών εν συντοµία, βρίσκεται στη φιλοσοφία τους που απαιτεί λίγα µηδενικά για την απόκτησή τους, γι αυτό και εξακολουθεί να ζει µε δόξα και τιµή ακόµη και εν µέσω της κρίσης.

Η Ranieri International, γνωστή ήδη για την πλούσια γκάµα ανοιχτών και µη µοντέλων της, αντιµετωπίζει την νέα εποχή όχι µόνο µε νέα σκάφη αλλά και µε µια άνευ προηγουµένου γραµµή φουσκωτών σκαφών µε σκληρή γάστρα.

Έτσι γεννήθηκε η σειρά Cayman, η οποία στην αρχική φάση αποτελείτο από τρία µοντέλα: το 19 Sport, το 21 Sport και το 23 Sport µε αντίστοιχα 5,95 µ., 6,30 µ. και 6,80 µ. µήκος.

Η σειρά που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2015, στην ουσία κερδίζει τις εντυπώσεις µε το µικρότερο της οικογένειας, το Cayman 19 Sport, σε όλες τις λεπτοµέρειες. Είναι αµέσως ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα σκάφος που είναι πραγµατικά οικονοµικά προσιτό για όλους, επειδή µπορεί να αποδίδει αξιοπρεπώς µε κινητήρα 40 ίππων, που για την Ιταλία δεν απαιτεί καν άδεια.

Αισθητικά, το ναυπηγείο έχει επιλέξει µία καλαίσθητη αντίθεση χρώµατος µεταξύ του λευκού και του µαύρου, το οποίο δίνει στο Cayman 19 Sport µια περισσότερο σπορ εµφάνιση. Υπάρχει, ωστόσο, µια απορία γιατί επέλεξε µια τόσο κοινότυπη και κάθετη δοµή για το rollbar, αφού αν είναι µόνο για την τέντα, υπάρχουν τώρα εύκολες λύσεις µε καλά σχεδιασµένα ανασυρόµενα συστήµατα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, σε όσους δεν τους αρέσει απλά δεν το παραγγέλλουν, δεδοµένου ότι είναι προαιρετικό.

Από την άποψη της χρηστικότητας των χώρων επί του σκάφους, το Cayman 19 Sport προσφέρει ένα κόκπιτ το οποίο στην βασική του διάταξη φαίνεται κλασικό, δηλαδή αποτελείται από έναν καναπέ, την κεντρική κονσόλα και το χώρο ηλιοθεραπείας στην πλώρη, αλλά µε µία πιο κοντινή µατιά µπορείτε να δείτε µια µεγάλη ευκολία να προσαρµοστεί στις ανάγκες της κάθε στιγµής, αφού ο καναπές µπορεί να µετατραπεί σε τραπεζαρία, απλά µε την εξαγωγή του τραπεζιού τικ που βρίσκεται πίσω από το κάθισµα του τιµονιέρου.

Στην πλώρη, από την άλλη πλευρά, η ηλιοθεραπεία µπορεί να προεκταθεί, τοποθετώντας ένα µαξιλάρι σύνδεσης µεταξύ του καναπέ κοντά στη κονσόλα. Ο καναπές, µεταξύ άλλων, κρύβει και ένα τεράστιο ντουλάπι µέσα.

Μιλώντας για αποθηκευτικούς χώρους, το Cayman 19 Sport είναι πλούσιο. Όπου υπήρχε ευκαιρία για αποθηκευτικό χώρο, οι σχεδιαστές της Ranieri τον εκµεταλλεύτηκαν.

Εκτός από τον καναπέ στην πλώρη, στην οποία ολόκληρη µπορεί να εκτείνεται η επιφάνεια του χώρου ηλιοθεραπείας, υπάρχει και η πρύµνη, η οποία µπορεί επίσης να αλλάξει ύφος και χρήση µε την ανύψωση του καθίσµατος του καναπέ, ώστε να γίνει ένας ενιαίος χώρος, µία ιδέα που είναι επίσης ιδιαίτερα αξιόλογη και πρακτική.

Οι έξυπνες λεπτοµέρειες περιλαµβάνουν ακόµα επένδυση από υαλοβάµβακα στον πρυµναίο καναπέ που λειτουργεί ως µαλακό υπόστρωµα, αλλά και ένα όµορφο περιµετρικό παρµπρίζ, όπου η κοπή του κρυστάλλου στο ύψος των δύο κατακόρυφων τµηµάτων της χαλύβδινης δοµής το καθιστά χρησιµοποιήσιµο και ως χειρολαβή.

Θα επανέλθουµε σύντοµα, µε περισσότερα µοντέλα Ranieri International, κάποια από τα οποία θα έχουµε τη δυνατότητα να τα δοκιµάσουµε και στη θάλασσα!

Ranieri International – Αφοι Μπισκίνη ΑΕΒΕ
22620 58573 | 690 898 5873

www.boats.gr

Tags
Αφοι Μπισκίνη Ranieri International Αφοί Μπισκίνη Α.Ε.Β.Ε. Ranieri Cayman Ranieri Cayman 19 Sport
Comodo SSL