Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Φουσκωτό σκάφος Callegari 690 από την Escape 24

29 Αυγούστου, 2023

Φουσκωτό σκάφος Callegari 690 από την Escape 24

Το νέο φουσκωτό Callegari 690 έκανε το ντεµπούτο του στην ελληνική αγορά στην έκθεση Boat & Fishing Show 2023 στο µεγάλο κεντρικό περίπτερο της εταιρίας Escape 24.

Με την σφραγίδα του γνωστού και ιστορικού Ιταλικού ναυπηγείου, το 690 ξεχωρίζει για την αναλογία διαστάσεων αλλά και τη δυνατότητα µεταφοράς 12 ατόµων, σηµαντικό πλεονέκτηµα για εταιρίες εκµίσθωσης σκαφών ή για την χρήση ως tender.

Πιο συγκεκριµένα, οι εξωτερικές διαστάσεις του είναι µήκους 665 cm και πλάτους 278 cm και µπορεί να κινηθεί αξιόλογα µε µονή τοποθέτηση κινητήρα µέγιστης ιπποδύναµης τους 250 ίππους. Αυτό δεν σηµαίνει ότι δεν µπορεί να κινηθεί αξιόλογα και µε µικρότερους κινητήρες όπως ο Suzuki 175 που φορούσε το σκάφος της παρουσίασης.

Το κατάστρωµα
Το κατάστρωµα του διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να φιλοξενήσει µε άνεση και ασφάλεια µια µεγάλη οικογένεια ή παρέα διαθέτοντας δύο ξαπλώστρες ηλιοθεραπείας (το ένα στην πρύµνη αποκτάται µε την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσµατος), άνετους καναπέδες, κάθισµα διακυβέρνησης και τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους.

Στην πραγµατικότητα, το Callegari έχει λίγους «αντιπάλους» όσον αφορά τον χώρο διαβίωσης για τα µέτρα του.

Κατάπλωρα, διαµορφώνεται ψηλή δελφινιέρα, µε καπάκι που κρύβει το σώµα της άγκυρας και το έκταµα, αφήνοντας µόνο το ανοξείδωτο ράουλο άγκυρας. Ακολουθεί ο καναπές ο οποίος µε τις προσθήκες γίνεται ένας ενιαίος χώρος ηλιοθεραπείας.

Η κονσόλα
Η κονσόλα έχει µια ιδιαίτερα φουτουριστική σχεδίαση, µειωµένου όγκου στη βάση για να µην εµποδίσει στην µετακίνηση του πληρώµατος. Το ταµπλό διαθέτει το διαθέσιµο χώρο για τα βοηθήµατα ναυσιπλοΐας και τα όργανα του κινητήρα, χειρολαβές πλευρικά και ένα ψηλό αλεξήνεµο.

Αυτό όµως που θα εκτιµήσει ο κυβερνήτης είναι η θέση του τιµονιού και του χειριστηρίου που βρίσκεται κοντά στον κορµό αφήνοντας άνετο χώρο για τα πόδια, είτε η οδήγηση γίνεται σε καθιστή είτε σε ηµιόρθια θέση. Στη βάση της κονσόλας υπάρχει πορτάκι για µικροπράγµατα αλλά και τα χαρτιά του σκάφους.

Το κάθισµα διακυβέρνησης χωρά δύο άτοµα, και αποτελεί άλλο ένα στεγανό ταµπούκι για τον εξοπλισµό µας. Στη πρύµνη η πλάτη του καναπέ πέφτει προς τα πίσω διαµορφώνοντας ένα δεύτερο sundeck. Κατάπρυµα, υπάρχει η πλατφόρµα µπάνιου και στην δεξιά πλευρά χώρος για την βοηθητική.

Να συµπληρώσουµε ότι τo πολυεστερικό roll bar ανήκει στον στάνταρ εξοπλισµό, βαµµένο στις γκρι µατ αποχρώσεις της κονσόλας, φιλοξενεί τους φανούς ναυσιπλοΐας και είναι αρκετά ψηλό για να αφήνει πέρασµα.

Τα µπαλόνια, έχουν διάµετρο 57 εκατοστά, µε υλικό κατασκευής H/N και χωρίζεται σε 6 διαµερίσµατα για µεγαλύτερη ασφάλεια.

Η γενικότερη οδηγική συµπεριφορά του δείχνει ένα καλοζυγισµένο φουσκωτό, µε αξιόπλοη γάστρα που πλανάρει γρήγορα χωρίς να ορθοπλωρίζει. Η γάστρα του Callagari 690 διαθέτει δύο βασικά παρατροπίδια, που τρέχουν τη γάστρα, και βαθιά είσοδο για µεγαλύτερη απόσβεση.

Ποιότητα Κατασκευής
Για την ποιότητα κατασκευής, δεν έχουµε να πούµε και πολλά αφού η ιστορία των Callegari µιλάει από µόνη της, ενώ η πλήρη υποστήριξη της αντιπροσωπείας, Escape 24, είναι δεδοµένη.

Συµπερασµατικά, το Callegari 690 αποτελεί µία αξιόλογη πρόταση για κάποιον που αναζητά ένα φουσκωτό day cruise και ναυτικού τουρισµού, προσφέρει απλόχερα ανέσεις στο κατάστρωµα και επίσης µπορεί να αξιοποιηθεί για επαγγελµατίες εκµίσθωσης σκαφών προσφέροντας ένα ευρύχωρο και αξιόπλοο RIB για τους πελάτες τους.

Escape 24
210 52 28 716

www.escape24.gr

 

Tags
RIB Escape 24 Φουσκωτό Ανδρέας Κάτρης Callegari 690
Comodo SSL