Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Φουσκωτό σκάφος Escape Resalto 450 από την Escape 24

12 Δεκεμβρίου, 2022

Φουσκωτό σκάφος Escape Resalto 450 από την Escape 24

Η Escape 24 παρουσίασε στην έκθεση Σκάφος Ψάρεµα – Boat & Fishing Show ένα νέο project, το Resalto, ένα Ελληνικό RIB, στα 4,50 µέτρα που σχεδιάστηκε για να µπορεί να ταξιδέψει οικονοµικά, αξιόπλοα µε µικρή ιπποδύναµη και µε µεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.

Το αποτέλεσµα ήταν ιδιαίτερα θετικό αφού σε ελάχιστο χρόνο το συγκεκριµένο µοντέλο έγινε best seller της εταιρίας µε τις παραγγελίες να φτάνουν ακόµα και από την µακρινή Αυστραλία, όπου και στάλθηκαν 5 σκάφη!

Η Escape 24, έχει διανύσει µία µεγάλη πορεία στο χώρο του φουσκωτού, µε αποκορύφωµα την παραγωγή φουσκωτών που προορίζονται για το στρατό αλλά και µία κάθετη µονάδα επισκευής σε νέο χώρο δίπλα στην έκθεση σκαφών στην έδρα της, Λεωφόρος Αθηνών 21, στο κέντρο της Αθήνας.

Το Resalto 450 ήταν το πρώτο RIB σχεδίασης και κατασκευής από την Escape 24. Έχει σχεδιαστεί για να µπορεί να ταξιδεύει όπως προαναφέραµε µε ιδιαίτερα µικρή ιπποδύναµη. Ήταν κάτι άλλωστε που ζητούσαν αρκετοί πελάτες της εταιρείας όπου ήθελαν να αντικαταστήσουν το συµβατικό φουσκωτό τους µε γαστράτο (για να µπορούν να κάνουν µεγαλύτερα ταξίδια).

Το συνολικό κόστος όµως ενός καινούριου σκάφους κινητήρα είναι για αρκετούς ανασταλτικός παράγοντας. Άρα υπήρχε µία ζήτηση για κάποιο φουσκωτό µε «σκληρή» γάστρα όπου θα µπορούσε να κινηθεί µε κινητήρες 15 – 20 ίππων (µε κινητήρα µακρύλαιµο ή κοντόλαιµο), που ήδη ιδιοκτήτες συµβατικών είχαν στη κατοχή τους.

Η πράξη δικαίωσε τις προσδοκίες, αφού ακόµα και µε το 15άρι το σκάφος πλανάρει φτάνοντας τα 18 µίλια την ώρα, µε δύο άτοµα πλήρωµα και φουλ εξοπλισµό. Με 20 ίππους και τέσσερα άτοµα σύµφωνα µε τον κατασκευαστή το Resalto φτάνει τα 20 µίλια/ώρα ενώ µέγιστη ιπποδύναµη είναι οι 50 ίπποι.

Φυσικά για κάποιον που θέλει να κάνει µεγάλα ταξίδια ή να µεταφέρει άτοµα και βαρύ εξοπλισµό ένας κινητήρας 30 – 40 ίππων θα ήταν ιδανικός.

Το Resalto µπορεί να σχεδιαστεί custom ανάλογα την χρήση που το προορίζει κάποιος, ανάλογα αν θα προορίζεται για ψάρεµα ή ψαροτούφεκο, βόλτα ή watersports, έτσι µπορεί να κατασκευαστεί µε ή χωρίς κονσόλα, ταµπούκια κλπ.

Η πολυεστερική δελφινιέρα δίνει τεράστιους χώρους αποθήκευσης στη πλώρη. Εκτός από το σχοινί της άγκυρας και το έκταµά της, µπορούµε να τοποθετήσουµε σωστικά ή άλλο εξοπλισµό. Στο πάτωµα υπάρχει ταµπούκι µακρόστενο για τα ψαροτούφεκα ή τα καλάµια µας ενώ ο καναπές της πρύµνης δίνει άλλο ένα αµπάρι.

Οι αεροθάλαµοι κατασκευάζονται από hypalone neoprene, σε χρώµα επιλογής του αγοραστή.

Συµπερασµατικά το Resalto 450, είναι ένα «επίκαιρο» RIB αφού µπορεί να αναβαθµίσει τα ψαρέµατά σας ή τις βόλτες σας στη θάλασσα χωρίς να σας κοστίσει ακριβά.

Το όνοµά του επιλέχτηκε έξυπνα δείχνοντας και την ιδιότητά του, ένα µικρό µατζόβολο φουσκωτό, που ο ιδιοκτήτης του µπορεί να το κοτσάρει στο αυτοκίνητο και να το µεταφέρει άνετα σε οποιοδήποτε ψαρότοπο, ή να επιλέξει να ταξιδέψει γρήγορα, οικονοµικά και µε ασφάλεια σε µικρούς ή µεγαλύτερους προορισµούς ανάλογα τη διάθεση του κυβερνήτη!

Escape 24
+30 210 52 28 716

www.escape24.gr

Tags
Ανδρέας Κάτρης Escape Resalto 450 Φουσκωτό σκάφος Escape 24 Φουσκωτό
Comodo SSL